само копија од извод на родени и ако си малолетна и лични карти на двајца родители и нивно присуство ако не не, и таму ти даваат формулар и уплатници ништо друго
blagodaram inaku ne sum maloletna prv pat ke vadam pasos pa za toa prasav......a izvodot treba da e nov ili ne i od prilika za kolku vreme iskaca?
нене не е важно од кога е изводот, и по редовна постапка излегува за најмногу 2 недели а и порано а по итна незнам, јас пред некој ден поднесував, иначе треба да се јавиш да закажеж тоа знаеш..
Нормална постапка 12 работни дена (обично вторник или четврток) брза постапка 24 часа се подига во Скопје -Мвр лично не од подрачното место.
Дали ја има книгата Најдолгото патување од Николас Спаркс? *The Longest Ride Во Матица ја има,ама на српски,ама мене ме интересира на македонски дали ја има некаде? (за во Битола)
Да не мислиш на Карго експрес тоа е спроти Евн а тоа Брза пратка ако не се лажам е на ул младинска неекаде до Вил Хил кладилиницата ама не сум баш сигурна..
Да не мислиш на Карго експрес тоа е спроти Евн а тоа Брза пратка ако не се лажам е на ул младинска неекаде до Вил Хил кладилиницата ама не сум баш сигурна..
@Tinushka Знам каде е карго,не прашувам за тоа. За брза Пратка прашувам. @presiosaP ќе може некако подетално да ми објасниш, или адреса ако знаеш.Итно ми е многу
Вака сега, имам од тие Верна картичките од Макпетрол. Кога ќе се направат 33 поени треба да ми ја пратат по пошта новата картичка Класик. Но еве веќе 2 месеци откако ги имам тие поени и сеуште не ми ја пратиле. А кога ќе ги прашам на бензинска, викаат ние не знаеме. Каде треба да се обратам? Им пишав на мејл и немам одговор сеуште. А тоа беше исто пред 2 месеци. А гориво ставив од тогаш минимум 200/300 евра.
Ne znaev kade da go postavam prasanjeto,pa ke ve prasam ovde.Vo nedela ke odime da ja zaprosime devojkata na dever mi,nema da bide veridba samo davanje zbor i ne znam sto treba da odnesam jas,dali treba da i kupam podarok ili dovolno e cveke i blago?
Колку пари чини мемориска од 1-2гб? Онака мала колку за камерата да ми функционира на телефонот зошто без мемориска пола телефон ми е лом А немам ни пари, ни корист за поголема.
Знам за оваа од 4гб и јас се плашам дека нема повеќе помали, зошто јас имам од 16 ама таа ја ставив во мп3 и телефонот полојна ми е нефункционален а татко ми не се дава, а има од дури 1гб (да знај колку штедев за та мемориска ќе ми ја дај) Ама ако не и од 4гб е повеќе од доволно