Кремите на база на цинк оксид штитат од црвенила, испипи и иритации. НAс специјалисT педијатар ни ја препорача на Бекутан со цинк оксид за црвенилото на газето али се користи за се, раце, лице и во главно сум задоволна. Околу 100 денари е и слична имаш на Беколинио со цинк оксид нешто поефтина е, али мене поеке ми се допага на Бекутан. Ги има во сите подобро снабдени маркети и аптеки. Поздрав, се надевам ке помогни
Ееее фала ти многу И мене прво на таа крема ми текна и отидов да ја купам ама не бев баш сигурна. Значи добра работа сум направила Фала уште еднаш.
Овие се лабела на Мaybelline NY Спојлер http://www.maybelline.com/products/...ched/005?shadeId=839&view=shades&position=300
Имам неколку прашања. Како да освежам,а да не биде со варакина,бели панталони? Од стоењето зимава,ми помодреле...ужасни се! Потоа,две маички,на ист принцип ги подкинав,имаат дупчиња од по 1 цм,а многу ги сакам,идеи што би можеле да се направат?! И тоа на десното рамо им се дупчињата! И трето,каде можам да најдам убави или штосни,ко за машко привезоци за клучеви?!
На маичките можеш да на дупчињата да и ставиш од оние нитните две три(мислам ако одговара со стилот на мајцата и ќе ги покриеш) може и некој друг така ситен украс, мада мислам не си по цветичи и машни така да ова ми текнува само. А за приврзоци тие во рамстор на втори кат што се до она Шеќерен свет, само солени и се цените ама има доста интересни.
За панталоните би ти препорачала Вениш. Потопи ги во легенче со жешка вода, стави според дозерот од прашкастиот Вениш(или прво пробај со обичен прашок) и остави ги убаво да отсојат неколку часа. До сега кај мене успева. За маичките, можеш некоја трака на двете рамена да им сошиеш, или нитни, или па како стикери платнени има за облека кои се сошиваат или лепат кај што е скинато. Би требало во бижутерија или за вуници продавница каде што имаат секакви џиџимиџарки и монистра да најдеш.
Женски дали знае некоја како оди она со изнајмувањето велосипеди?! Овие што се од град Скопје?! Знам има едно на плоштад, ама кај треба да се обратам коа ќе стигнам таму? И колку е цената?
10 денари од саат и има таму луѓе ваљда што ги изнајмуваат на лице место, инаку стојат онаму кај паркингот пред Телеком
Да, 10 ден саат, има на 3 места за изнајмување, кај Телеком, Капиштец на паркингот над Воденица, и Аеродром, кај Бисер.Добро е што може да изнајмиш на еден пункт, а да ги оставиш на друг.Во центар и кај Бисер знам лани имаше човек,а кај Капиштец во карабинчето за паркингот што е.