Сегa зa сегa внaтре ми е, нaдвoр ќе смрзне, oткaкo ќе се зaтoпли ќе гo изнесaм и пoчестo ќе гo пoлевaм.
Ако летно време го чуваш надвор, мој совет ти е да го наводнуваш баре еднаш неделно, затоа што саксијата е релатвно мал простор кој нема можност за задржување влага затоа што сонце го фаќа од сите страни и бргу се суши.
Има во една продавница за здрава храна во трговскиот центар карши пазар Буњаковец. Но, немаат секогаш.
@kjukli не се изразив добро, мислев на цимет за декорирање. Претпоставувам тој е поскап. Ми треба за бонбончиња за свадба. Фала ти.
Кажете ми овие СКОПСКА електронскиве картички почнаа да важат по приватните автобуси?? Знам читав дека допрва ќе ставаат направи и ќе биде официјално од 1ви мај, но ко да видов дека влагаат со таа во приватен, не се куцкаат али им се важи. Ми се причинило или?
@Jason123 Како средношколка знам дека можеме да се возиме и во приватните автобуси, а за студентите незнам.
Некој од Филозофски што доцнел некогаш со уплата на семестар?.. Малку каснам со уплаќањето, покрај казнава што се плаќа да не ми направат друг проблем?
Истиот цимет а Дафи, освен ако не постојат пластични стапчиња цимет за декорирање, но колку што знам со обичен цимет се декорацииве по свадбиве на пример.
Фала Китен , имам купувано од цвеќари, 30ден парче. Ама ми требат многу па ќе барам низ дисконтите на големо.
Јас имам купувано во едно маалско продавниче за здрава храна. Едно стапче околу 2-4 ден му доаѓаше,должина колку +- прст.Веројатно тоа го бараш.
Да , фала ти. И цената е екстра. Ќе проверам кај нас што можам да најдам низ продавниците за здрава храна.
@Ketchup саксијката во која што е кактусот е ептен мала така ? Колку малиот прст ако е таква ти предлагам да го пресееш во малку поголема за да може да расте И додека убаво не се затопли времето не го вади надвор и кога ќе го пресееш стави му само 3-4 капки вода повеќе не затоа што земјата ќе е влажна сигурно Летно време кога е +40 на 2-3 дена наводнувај го но по малку колку да се намокри земјата ,сепак издржува на жешко а додека е дома вода никако затоа што воздухот е повлажен И јас имам повеќе кактуси последно добив на подарок таков во мала саксијка и веднаш го пресеав затоа што во малите саксијки нема место да расте само корењата му стојат
belata boja na liceto, osven so boja za lice sto e od tie mrsnite, dali mozam da ja dobijam so nekoja sminka ili slicno?