Цена видов ама не памтам хахах Кога купувам 20-30 работи наеднаш, едвај памтам колку вкупно сум платила а не па цени на продукти хаха
Во Верото во Тафталиџе пред некое време мислам оти загледав. @Mia.MGK На пазарчето Буњаковец се од 100 ден. па нагоре зависно големината.
Mi se chini deka e 85 den parche. Ubav e ama ne me voodushevi mnogu. Vo K8 slatkarnicata vo charshija e preubav, mislam 60den parche beshe
Снимав песни на цд обично преку неро и на крај ми пишува бурн саксесуфул ,но кога пуштам да видам што се снимило ми покажува празно цд .Каде може да биде проблемот?
Не знам дали имам прашано,тука,ама ај пак.Ме интересира дали знае некој,кога се аплицира во странство за мастер студии,нели бараат transcript of records? Јас ова како што знам е уверение за положени испити,ќе го извадам од факултет и после да го носам на нотар да ми го преведат на англиски и заверат? Исто така,сите универзитети велат да биде од акредитирана фирма за превод,значи постојат ли такви поврзани со нотар? А мотивационото писмо и CV,само на англиски да ги напишам и да ги прикачам? Исто и за IELTS резултатите,само да го скенирам оригиналниот документ?
Не знам колку ќе ти бидам од помош но да пишам, зашто јас испраќав документи па затоа... Од факултет ги земаш тоа уверението за положени испити на нотар заведуваш печат му става и таму колку што знам мајка ми го преведила кај самиот нотар имало преведувач со заверка, печат се. Инаку ти препорачувам да одеш кај некој што го знаеш или ти ќе ти препорачаат. Мајка ми кај овој нотар носеше скоро се за мене за државјанство да завери такви документи, тој може не е виновен ама таа таму што преведувала имаше згрешено во документите. А сега ова акредитирана фирма за превод не знам дали има такво нешто
Дечки, што се случува со храната и цените во Барбакан? Не сум била оддамна на ручече, баш сакам да свратам деновиве.