Во која книжарница во Скопје можат да се купат книги англиски за курсеви што се користат односно конкретно objective advanced од кембриџ?
Си проверила во Extreme Intimo, Lisca? Во ГТЦ. Би требало да има. Има една книжарница која е специјализирана за речници, работни листови, учебници. До слаткарницата кај основното Гоце Делчев. Провери таму.
Da ne znae nekoj kolku cini taksi od Biljanini izvori do Metropol? Ili kako da stignam do Metropol,mislam nema avtobusi seuste. @elimkd te tagnuvam bidejki znam deka si od Ohrid pa dan znajs.
Мoждa глупo прaшaње, aли ме зaнимa дaли пoстoи некoј нaчин дa се види oнлaјн кoгa е фoрмирaнa некoјa фирмa? Акo не oнлaјн, имa друг нaчин?
Каде да најдам интересен селфи стик(стап) низ скопје?Да не биде со достава по интернетов... Вака нешо,необичен http://www.bershka.com/mk/accessori...kitty-eyes-selfie-stick-c1521628p6886887.html
За онлајн незнам, ама можеш во секое време од Централен регистар да извадиш Тековна состојба на правното лице (за која се плаќа) и во тековната состојба си пишува и дата на основање...знам дека воведоа некој начин да може секое лице и електронски да извади ТС со иста важност како и таа извадена од ЦР али мислам дека треба посебно регистирање и други продедури да можеш да ваѓаш така
немам лично извадено ама во работата се среќавам со фирми често од кои бараме да извадат тековни состојби и тоа немора да си поврзан со фирмата или да работиш во неа...значи било кое лице може да извади тековна состојба за било која фирма...мислам дека се пополнува барање во ЦР и после се чека да се извади да ти се потпиши и ти го даваат (за колку време зависи од градот, во помалите градови истиот ден ги даваат некогаш и за 1 саат)..а за плаќање е некаде околу 250 ден
Девојки била ли некоја од вас до Белград со кола, да ми каже колку трошоци има за бензин и патарини од прилика? Со оглед на тоа дека сме од различни градови и тоа зависи од појдовната точка, нека биде како појдовна точка границата Табановце
Имаш 430 километри...потрошувачката на гориво е нели, зависно од возилото...патарините севкупно се десетина евра...
Каде можам да најдам ноти од македонски забавни песни? На пример ноти од песните на Тоше и/или од другиве познати македонски пејачи.
Имам едно прашање. Какво ви е искуството со пријавување случка во полиција. Неодамна ми се случи и мене идејќи накај дома видев како мои роднини се тепаат во нашиот двор. Викнав полиција и ме прашаа колку години имам и како се викам. Не им дадов имформации само кажав дека има тепачка. Им кажав дека сакам да останам анонимна. Дали е можно да ме дознаат дека јас имам ѕвонено т.е не од полицијата туку роднинит. Прашањето ми е дали имаат право да издаваат полицијата кој има завртено, ако инсистираат пријавените?
Девојки, сакам да ве прашам каде во Скопјево има ефтини коктели, како отприлика се движат цените. На многу места се од 180-240 денари.Ако знаете каде може да се најде поефтина варијанта?