извод треба само ако прв пат ваѓаш лична карта..а дали треба или не треба нов зависи од службениците таму..јас колку што се сеќавам не ваѓав нов ама зависи дали сакаат да ти завршат работа
Букет, бонбониера, ако ти е поблиска - накит, убаво пенкало во кутивка или наливно перо, роковник и слично. Инаку, за СИТЕ ОНИЕ КОИ САКААТ ДА ПРИНТААТ МАИЦИ, Polyesterday принтаат сешто. Побарајте ги на фб.
Јас со едно поконтровезно прашање: Дали постојат машки транвестити и доколку постојат, дали можат да затруднат?
Го поставив прашањето во соодветните теми, ама да пробам и тука... Сакам да поставам едно прашање...ама не сум сигурна како ќе ме сфатите.. и не сум сигурна дали воопшто треба да размислувам на таа тема.. Сум слушнала, не сакам да звучам суеверно..ама сум слушнала дека на свадба закониците, значи кум, старосватица, не е добро да се луѓе кои немаат деца. Е сега личноста што сакам да ми биде старосватица, ми е многу добра пријателка, бивша колешка, и сакав неа да ја прашам... а и она мислам дека очекува, во неврзан муабет има спомнато нешто, ама се сетив на тоа... она е возрасна жена, разведена, и не можела да има деца... Многу грда судбина... Жал ми е за неа, ама не би сакала да ми биде тоа грижа и несоница, да го мислам цело време, дека ќе ми се повтори истата приказна.. .сепак во црква ми е сведок... НЕ знам можеби грешам...Ве молам ако сте слушнале, ако имате искуство кажете ми било што...затоа што веќе бев решена, а сега сум неутешна..
Тебе температура ти е изгледа , а надвор сигурно не е 20 Башка прашањево поглупо неможеше да биде или досадно ти беше...
Мојата старосватица нема деца, не беше ниту во брак кога јас и сопругот се венчавме. Впрочем, познавам голем број луѓе преку триесетата кои немаат деца, не се во брак, па зарем не треба да бидат нечии старосвати, кумови? Моја другарка, исто така не е во брак, нема деца, три пати беше старосватица.Едната девојка на која и сведочеше е веќе мајка неколку години, едната има две деца чинам, а едната сеуште не. Значи правила нема. А христијанството не подразбира суеверија, напротив се противи на тоа. Инаку, не сум чула досега вакво нешто.
Па знаам, те разбирам ама тие сеуште не стапиле во брак, биле девојки, и најчесто сите старосватици барем во последно време се мллади девојки немаженио...ама она е мажена, разведена значи, и не може да има деца... Не знам многу се истрауматизирав
Може и ќе се премажи еден ден, тоа не се знае. Да, може звучам премногу оптимистички, ама разводот може е вовед во идна посреќна врска. Да бидеме малку позитивни и пред се разционални, нели?