Прв пат ќе вадам сама пасош, ако може некој подетално да ми објасни како да се снајдам таму? Итно ми е.
Знае ли некој дали се продава скелет на човек како во анатомија кабинетите што има и каде можам да најдам и колку пари е..
Епа ќе ти дадат да пополниш едно ливче со податоци и послем во едно како собичка ќе те сликаат и послем тоа ке ти дадат мало ливче и ќе треба да го чуваш за кога ќе треба да го подигнеш пасошот и исто така плаќаш на едно уплатница таму нз колку пари зависи дали по редовна или по брза постапка ќе го вадиш пасошот и мислам дека тоа е се.
Ако имаш доволно пари можеш да купиш часовник, во спротивно можеш кожен новчаник, или новчаник со каиш, некоја добра кошула...
ќе се информираш дали во твојот град е со закажување, ако е прво ќе си закажиш, ако не е било кој ден најубаво од сабајле ќе си одиш да се сликаш, во мојот град на пример до 14:30 само сликаат...во врска со плаќањето ако сакаш најбрзо и најефтино да завршиш работа можеш да си платиш со картичка...ем избегнуваш гужви по сервиси или пошти ем е поефтино бидејќи има најмалку провизија...ако веќе имаш пасош ќе си го носиш и стариот за поништување и плус ти треба барање (кое го земаш од полиција од шалтер или мислам го има на страната од мвр можеш и да си го спуштиш и дома да си го пополниш)..ако се одлучиш да плаќаш во готово, ќе си одиш околу полицијата има сервиси за плаќање или си земаш уплатница и си плаќаш во пошта...па со стариот пасош, барањето и уплатницата си одиш во полиција во делот кај што сликаат за пасоши и си чекаш ред...ќе си влезиш во просторијата ќе ти ги земат документите, ќе те сликаат, отпечатоци ќе ти земат и ќе ти дадат ливче кое што ќе ти го бараат кога ќе си го подигаш пасошот..и тоа е тоа..таа е процедурата
Ако ти е близок, те другар, братучед поубаво да му купиш нешто, да се потрудиш повеќе отколку пари. Повеќе ќе му значи, парите ќе ги проарчи уште вечерта.
Дали ќе има пренасочување на автобусите што поминуваат на рекорд утре, заради матурската парада во 12? На сајтот на јсп нема никаква објава; прашувам случајно некој да не има искуство од претходни години или информација било каква
Имаме извадено пред некој месец минусна плата од Тутунска банка (11,000 ден.) и баш денеска мајка ми прашала на шалтер до каде е со исплаќањето и и кажале дека минусната е во лимит. Прашањето ми е што значи тоа дека минусната е во лимит? Тие што работат во банка или имаат искуство нека ми објаснат.
2 прашања: 1.Дали знае некој како се вика стидиото кај Универзална сала,во редот на Специјал??Никако да,дознаам. 2.Дали ако се запишеш во приватно средно школо ти следува слободна како во државните,за во автобус?