Ajde ke ve zamolam da mi odgovorite koga se upisite za na fakultet. Sakam da zapisam uste eden i sto dokumenti se potrebni i dali dokolku ima isti predmeti ke mi se priznaat polozeni.
Имам неколку колешки што се префрлени од Скопје на мојот факултет, факултетот е ист, ама сите предмети не. Тие неколку што се исти им ги признаа. Уписите ти се во август, а потребни документи ти се сите свидетелства од средно, извод, ваљда некој документ од тој факултет претходниот, нешто од на лекар имаше и не памтам друго што..
Јас ја имам од самиот телефон инсталирано.И незнам мене ми нема утнато, 1 или 2 пати.За друга апликација незнам искрено.
Ова е од ланскиот конкурс При пријавувањето за запишување на факултетите кандидатите ги поднесуваат следниве документи: 1. пријава за запишување (образец А1) 2. електронска пријава (од iKnow-системот) 3. оригинални свидетелства од сите класови 4. документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование) 5. извод од матичната книга на родените 6. доказ за државјанство на РМ (уверение или решение) 7. потврда за уплатa: - 300 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои не се врши проверка на знаењата и умеењата, односно - 500 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на знаењата и умеењата по еден предмет - 1000 денари на жиро-сметката на факултетот, за студиски програми за кои се врши проверка на знаењата и умеењата по повеќе предмети Кандидатите кои конкурираат за запишување како вонредни студенти ги поднесуваат, освен горенаведените, и документите наведени во глава VI, точка 3. Забелешка: Бидејќи пријавувањето се врши со оригинални документи, се препорачува кандидатите претходно да направат преписи од документите за свои потреби и да ги заверат на нотар. При запишувањето, примените кандидати поднесуваат: 1. индекс, студентска легитимација и пријавни листови 2. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5х4,5 и една со димензии 2х3) 14 3. потврда за уплатени 750 денари за информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака ИКСА на УКИМ, _______ (да се наведе факултетот - носител на студиската програма), на жиро-сметката 100000000063095 депонент: НБРМ, со сметка на буџетски корисник 1600103689 788 18 приходна шифра 723012, програма 41. А за тоа што и дали ќе ти признаат, обично даваш барање до студентски прашања. И одгорворните професори решаваат.
Да ве прашам, дома најдов шишенце парафинско масло од Фитофарм.Речиси полно.Да не знае некој за што може да се користи?
Претпоставувам на Марфиевите закони мислиш. http://www.google.com/url?sa=t&rct=...CueM0ihfLbkdwjjdbek1IA&bvm=bv.122448493,d.bGs
Imam upisano mnogu odamna i diplomirano pred 4-5 godini i se mislam dali dokumentite kako sveditelstvo mi se na faks ili doma treba da vidam so svadbive selenjeto..... of sega do prva maki za ucenje
Прaшaв и вo сooдветнa темa,пa дa прoбaм и тукa. Дaли мoже нa кaдaтa дa се нaмести вaкa стaклo,и aкo мoже дaли знaете кoј би мoжел дa рaбoти сo тoa
i da si doprasam moze srvarno glupo zvucam no ete dali moze so diplomata od faks da se zapisam. Se raboti za pedagoski faks imam oddelenska sakam preducilisna da zavrsam. Faktot deka ima isti predmeti i isti priemni jas ednas sum go polagala priemniot. I dali mozam da vlezam vo programata od vlada 30/35 vo septemvri ke polnam 30
Јас ја имам симнато апликацијата Weather by Macropinch , многу малку простор зафаќа и е многу точна. До сега секој час го погодува времето дали ќе врне или не. А онаа Accuweather ја избришав целосно од мобилниот. Ужасно неточна и преголем простор ми заземаше.