Кaквa кaзнa, кaкви бaкрaчи. Кoј имa пoтребa си пoднесувa сooдветнo бaрaње и дoкументи, си плaќa кoлку штo е нaведенo, и зa 24 чaсa, еве зa 12 некa е, мoже дa си гo имa пaсoшoт. Легaлнa прoцедурa е тoa. А зa 15 минути никoј не мoже легaлен пaсoш дa ти нaпрaви.
Па и јас сум информирана дека препорачано е доказ дека е пратено и ако не стигне може оштета да се бара,ама сигурно има влијание тоа што го означија итно.Мене ми е најважно да стигне за 5 дена,не покасно.Ако е точно дека институциите сметаат дента кога тргнало,тоа е уште поубаво Фала на информациите
Девојки дајте идеја за подарок за 40-ти роденден. Само што ми кажа момчево дека утре сме на роденден поканети кај пријатели. Станува збор за жена, модерна, ексцентрична, (има речиси се) не е по модата, или подобро речено има истенчен вкус ексцентричен , семејна жена.. и тоа.. немам идеја сакам да е нешто уникатно, интересно .. можеби не големо и којзнае што ама посебно.. Ве чекам со идеи фалаа п.с не знам дали има тема за ова..
Зависи за што станува збор, некои за уредна достава го сметаат денот кога е примено и од тогаш почнуваат да течат роковите.
ако е пуштено препорачано не е воопшто важно кога ќе стигне,ако е обично си се смета дента кога стигнал... Ако поднесокот е упатен по пошта со препорачана пратка, денот на предавањето на поштата се смета како ден на предавање на судот до кој е упатен. - член 105 од ЗПП, исто е и во управна и во кривична постапка за во Македонија, за странство не сум упатена
Вие што сте од Скопје знаете ли дали работат продавниците во трговскиот Бисер во сабота поручек? Ако знаете ве молам кажете ми
http://www.1000knigi.mon.gov.mk/book.php?id=496 ми треба книгава. Кажете дале некој земал книги од оваа книжарница? Дали може да ја купам или изнајмам?
Прашањево незнаев каде да го поставам затоа овде Вака сега ..за што може да ми послужи медот откако ќе се зашеќери или искристализира сеедно.. Постои начин да се врати во првобитна состојба со топла вода ,но мислам дека не е добар веќе за конзумирање . Дали би можел да ми послужи за пилинг или некоја слична намена ?