Ако може да ми кажете место /слаткара во Скопје каде што прават добри торти и солидни цени да имаат, да не се прескапи. Исто може да биде и некоја жена што си прави торти дома, но да се вкусни
De fakto , de fakto u posledno vreme mnogu go slusam niz muabeti , tv ... a sustinskoto znacenje u bukvalna smisla ne mi e jasno seuste ?
Шарлота. И до дома ги носеле. Бев на роденден, пробав, навистина убава торта и голема богами. Можеш на телефон да си ја порачаш и за плус 50 денари до дома да ти ја донесат
Де факто значи под непроменети услови, се кажува ситуацијата, но останатите состојби кои имаат влијание врз конкретната ситуација се непроменети, де јуре е обратно.
Дефакто значи нешто што е суштинско, факт, всушност, во реалност...А точно е дека дејуре е спротивно и значи правно. Тоа што велиш ти @elimkd e ceteris paribus.
Дали знае некој како можам прогресот од My Talking Tom од стариот мобилен да си го префрлам на новиот?
kolku sto znam imaat ko ke se javis vo pripejd menito na krajot ko ke dokazi mislam ima edno za kontakt centarot mislam dek ana toa mozis da se javis da vidis 1770 e brojot za menito
vo jumbo pobaraj mislam deka ima posto ima vakvi raboti tamu imam gledano pa proveri mozebi ke najdes ili pak baraj vo knizara 100 posto ima
restartiraj go ruterot ako ne izlegva viknigi od kaj sto ti e interneto da vidat da ne ima od kaj niv problem