Нема потреба да го полниш навечер , најдобро е да го полниш додека нешто работиш 2-3 часа додека целосно да се наполни , се што е повеќе откако ќе се наполни ги оштетува ќелиите на самата како што спомнаа погоре. Никогаш немој нова батерија даја полните 24 ч бидејки ја оштетувате од старт .
Пишав дека веќе трет пат ја менувам батеријата, значи свесна сум за тоа. Праша за искуства и и кажав мое. Кога сум дома си го полнам телефонот, ама ако не сум, сигурно дека нема да дозволам да излезам до 50 % батерија и да ми се испразни додека сум излезена, па да немам како да се јавам.. Доволно сум информирана, фала ти на грижа.
Што се однесува до литиумските батерии кои се во 90% од телефоните, не важат правилата за стриот тип на батерии дека треба да се полни и празни до крај за да не дојде до оштетување на батеријата. За литиумските батерии е многу подобро да не се искористува цел цилус на полнење до крај и празнење до крај затоа што на тој начин доаѓа до скратување на векот на батеријата. најдобро е да се одржува батеријата помегу 20% и 80% тогаш е најефикасна и најдолготрајна. Не е воопшто погрешно да ја дополните батеријата да речеме брзате некаде ја вклучувате половина час и ја вадите. Исто така не е штетно да се остави телефонот на полнач подолго време затоа што паметните телефони имаат во себе регулатор кој не дозволува да се преполни батеријата. Совет. Не бидете робови на митови туку уживајте о комуникацијата, слободно дополнете ги телефните секогаш кга имате прилика, со тоа го намалувате ризикот од зрачење бидејки телефоните најмногу зрачат кога се на една цртка или коцка. Не само што себе си правите услуга туку и на телеонот.
Прво, ги уништуваш ќелиите на батеријата, и батеријата ослабнува и после нема да држи ич батерија. А како второ, може да го зезнеш чипот за напојување. А тоа е сериозна работа. Скап е за менување. На новите смартфони доволни им е 1 ипол за полнење. А новите Самсунзи и Сони-а се полнат за 1 час од 0 до 100%.
Pa zosto vo samoto upatstvo pisuva prvito polnenje da e 24h?a jas pak imam procitano deka nema vrska i po napolnuvanjeto da stoi na polnac,ne se ostetuvalo nisto.sepak ne eksperimentiram
I rekov slobodno ako sakas vreme dda razmislis eve ti i dosega nisto eve edna nedela i ne ja napnuvam nisto ne zboruvam na taja tema se so bese do mene i od mene se e naj naj ostanatoto e nezino
Девојки, сакам да пуштам акција со купон плус на купи на попуст, групер па ме интересира колку % зимаат тие од секој купен купон?
Ако испиеш апче со поминат рок знам дека нема да има ефект, но дали може и нешто посериозно да се случи?
Зависи какво апче е ...ако е обично ...како аналгин,парацетамол.... сигурно нема ништо да се случи ... а и појако да е не би требало.
Обично апче за патување, ама не се работи за некој месец туку малку повеќе со поминат рок нормално испиено е без да се види рокот прво...ај ваљда не е нешто страшно.