здраво ми треба малку помош , со дечкоми ке склучиме брак оваа недела утре одиме да закажеме термин најверојатно сабота или недела .Е сега тој е Македонец но живее и работи во Германија , сакам да прашам што се треба да се среди после тоа , промена на лични податоци на пасош , друго ? Дали може со итна постапка да се среди за 3 дена пошто на 7ми треба да заминеме .
Гледам dm макрет подарува Arizona чај на фб профилот, дали тоа значи дека ги има во продажба? Последен пат кога бев (језда беше поодамна) немаше.
Sdp dali za izvod od maticna kniga na rodeni i drzavjanstvo treba licno da se podnesuva ili formularite moze i dr da ti gi podnese ?
Потребно е лично да се поднесат документите. Во спротивно, неопходно е да ополномоштиш лице кое ќе ја заврши работата наместо тебе. Постапката се прави на нотар со соодветен паричен износ за овој вид услуга.
@poenta fala ti ke odam jas samo ne me nosi pat nataka a mm raboti vo blizina makedonska rabota drug da ti ja brka rabotata
Kjukli, ти може веќе и си завршила работа, ама да ти кажам. Не е во комплексот на УКИМ, туку на Педагошка. Во нивната зграда. Кога ќе застанеш пред педагошка, од лева страна има уште еден влез. Горе на втори кат се канцелариите на професорите и предавалните.
Првпат слушам дека има некакви измени, ако воопшто е така. Но, се е можно. Многу работи немаат логика во државава, ама се случуваат.
Зашто кога пишувам порака не сака да се прати? Врти тоа крукче како за loading.. и никако да се прати.. еве 5 мин врти и не се прати пораката. Прв пат денес вака.. вчера можев..
Провери во settings keyboard дали има некој проблем и дали може да се преинсталира или нешто такво. Пробај и да го исчистиш телефонот од вируси и малце меморија може да е преполн. Пробај со cleanmaster добра апликација е спушти ја и пробај да го подисчистиш телефонот. Ако не бива вака на мајстор.
Го рестартирав и пак исто. Си пишува сендинг .... си врти тоа.. го исклучив wifi па пак го укл. И исто. Нема промена.. само се чудам како само ми се укл нетот.. откако го рестартирав, горе ми се појави 4G ..и ми стигна смс ..дека пораката не е пратена.. нз шо е проблемот..
Јас знам дека е од петок сабајле до понеделник до 12 часот,секој прв и трет викенд во месецот знаеш сигурно и секој четврток за студенти