600€ за одлични( за да ти остане 600€ и наредните години треба да одржуваш просек 8.5), 1200€ за останатите.
Многу е подобро прво да се информирате, па да одговарате НЕТОЧНО на форумов.. А ако не знаете, едноставно не одговарајте
Ме интересира нешто, јас одамна почнав да размислувам за блог за ентериери и почнав да го правам и осмислувам, но се најдов во една дилема планирам да функционира нешто на принцип да пишувам мои видувања околу одредени теми, совети и сл. Ќе има мои проекти, но ме интересира доколку користам слики кои ги наоѓам на интернет како примери за уредување и сл, дали може да си направав проблеми со авторски права и такви ствари, нема секако да ги претставувам како свои нели? Не сум запознаета може е глупо прашањево но ако некој се разбира ќе ми биде од помош. Мада и сите наши страни мислам дека содржат копирани содржини но сепак.
Јас мислам дека никогаш не си на сигурно со туѓи фотографии, но претпоставувам дека ако го наведеш изворот, или чија е фотографијата, дека ја преземаш од таму и таму, нема да имаш проблем. Едвај чекам да го направиш блогот.
Ми стигна смс од АВРМ за задолжително јавување во CV Skopje за учество во обука. Што значи ова? Имал некој вакво искуство?
Мајка ми ја викнаа така, на крај испадна обука како се пишува резиме. Сега не мора да значи дека е исто.
Да не знае некој каде да најдам горка сол (epsom salt) или барем да ме упати во која тема да прашам ...???
Kade da se informiram za Drzaven ispit za sredno Medicinsko uciliste,za nacinot kako se doagja do taa diploma,kazete od iskustvo
Така мислам...и треба на другарка ми,така ми кажа таа ми го прати вака напишано,јас реков ќе ве прашам тука,оти бетер од гугл сте,се знаете
Стажираш шест месеци на оддели/клиники (општ лекар, интерна, детска клиника, хирургија, инфективно). Ќе си купиш и стажантска книшка и после секој оддел ќе собираш потписи кај главната сестра. После шест месеци имаш право да пријавиш државен испит. Ова ти е регуларниот начин и подобриот. Имаш опција и само да си ги собереш потписите без стажирање и да пријавиш испит. Во случајов ти губиш работно искуство. На скоро секоја клиника, во администрација можеш да си прашаш и ќе те насочат. Ќе ти дадат материјал/прашања за учење, уплатница за да си уплатиш 6.000 денари и дополнителни документи што ти се потребни. Да не се помешала со urime? Најблиско ми е до тоа umeri. Ако да, честитки/среќен.