Зависи и каде си запишан. А и не пишуваш дали сакаш прв или трет семестар да запишеш (бидејќи спомнуваш дека си од лани запишан, па да не сакаш трет) Ако случајно сакаш трет, ќе ти бараат да полагаш во казнена сесија од прва година испити за да можеш услов да фатиш..
koristime Nastiot laminat se nema osteteno a dve god vekje go koristam pod cistacot ima kako sunger -krpa i toa go stiti od grebenje mu stavam voda i ajaprimer) i cel stan mirisa mn ubavo
Имам еден проблем со одредени женски од клас (две се). па вака се дружиме јас и уште две девојчиња од клас само ние и има уште две со коишто не комуницираме.. пред една година се фатив со еден арно ама едната од тие двете да го сакала и од тогаш таа почана да ме зјапа јас се свртам случајно она гледа во мене и се така. и јас по одредено време раскинав со него и се фатив со друг ајде она и овој ги свиѓала . и тоа зјапањето трае и ден денес.. пред неколку дена почнаа да ни префрлаат на нас трите да не зјапат да праат фаци.. но ние ги игнорираме но тие продолжуваат и продолжуваат.. незнам како да се поставам во оваа ситуација несакам да си имам проблеми но веќе стварно претеруваат.. ве молам за совет и се надевам дека добро се изјаснив и дека ке ме разберете
Da ne otvaram posebna tema, da prasam tuka. Kako pomala odev na igraorna, od prvo odelenie pa nekade do kaj sedmo. Sega edno dobri 5-6 godini ne odam poveke. Zalam za odlukata sto prestanav i bi sakala povtorno da pocnam ama se si vikam da ne e kasno sega na ovie godini povtorno da pocnuvam. Dali ima odredena vozrast? Sepak ne e isto na 9 i na 19.
здраво... евидентирана сум како невработено лице неколку години во континуитет и имам здравствено осигурување. во текот на оваа година моите имаа потреба од позајмуваее пари од физицко лице но трансакцијата земање-вракање одеше преку мојата сметка. износот е околу 500 000 денари. дали постои опасност да го изгубам здравственото осигурување поради тоа? благодарам
да ама дали некој знае точно???? што се подразбира под приход? јас сано ги извадив парите и по неколку дена ги ставив пак за да ги вратам на дотичната особа.
Па завииси каде. На уким не смееш. Некаде ќе ти дозволат да ги полагаш тие од прва.. Ама вака сега не знам ни дали ќе ти дадат да запишеш семестар. Лани ги подмири сите финансиски обврски?
Дечки зa прaтки пo кaргo, кaкo нaплaќaaт нa пример aкo имaм пoрaчaнo три тегли,зa секoјa пoединечнo или сaмo 80ден зa сите зaеднo?
Ako se posebno,znaci za sekoja poedinecno. Ne veruvam zaedno da gi stavila edno koga poracav nekni mi stigna zamotano celo vo karton.Oh,ok fala joy
Abe mislam deka i po gramaza/kilaza cenata ja odreduvaat Mene sekogas okolu 100-150 mi naplakale i za pogolemi i za pomali pratki
Moze zavisi i do gradot. Ok fala ke vidam vo pon.no mislam nee vo red posebno da mi naplatat.Naednas isprateno kako edna pratka se racuna.(I think)
Дали има вакви во џамбо? Немора исти вакви, битно е да можам да ги залепам на стапчиња, за да не сечам сама дома, да си олеснам
Кај можам да најдам стапчиња од тие на кои се поставува храната по забави? Дрвени стапчиња некои два три пати подолги од чачкалици.