Женскии дај кажете помош како да ги изчистам црните флеки од фарба,на паркет ми прснаа неколку капки!! Очајна сум,ептен се познава,а пробав со циф,со сјај,ацетон и алхохол.
Kako da stignam ovde so koj avtobus se odi kade da se simnam?kade tocno se naogja ova? Ve molam nekoj neka mi objasni?
Ова ти е наспроти холидеј ин...трговски, центар. Израчунај си ти од кај ќе тргаш за со кој автобус да одуш. Имаш и во аеродром зад капитол
Не знам која е оваа продавница, но Дом на градежници е карши гимназија Јосип Броз- Тито. Или пак ако знаеш каде е зимската Хавана. Тинексот е кога одиш од Јосип Броз према рекорд, на семафорот лево и по таа улица ( карши Горки кафичот). За автобус, не би можела да ти помогнам.
По Партизанска поминуваат: 2, 4, 7, 11, 12, 15, 19, 21, 22, 22А, 24, 56, 60. Сигурно уште некој сум заборавила.
Прашање 1: Го заборавив пасвордот на iCloud, знам дека ми е некаде на ливче запишан ама не можам да го најдам. Има ли начин да сменам пасворд без да има потреба од стариот? Или да одам директно до Apple Store? Прашање 2: (медицинско) Приметив дека средниот прст од едната нога ме приболува неколку дена. Го анализирав ама ништо не можев да му најдам. Коа денеска ми е малку потечен странично и има гнојче внатре. Ноктот е добар, ниту е сраснат внатре ниту верувам да има врска со тоа.. Удрен не ми е.. Што да стаам на местото?! Многу ме боли... Прашање 3: За оние кои патуваат на релација Охрид-Битола со автобус, гуглав и ми дава од Галеб само два термина во 7 сабајле и околу 1 на пладне. Дали се точни и дали се редовни, под редовни мислам на викенд. И дали има можност да оставам куфер на автобуска во Охрид да не морам да го тегнам со мене зошто најверојатно ќе имам луфта од неколку саати до Битола?!? Или ќе морам да дремам на автобуска.. Благодарам
Ај ако сака некој што се разбира во англиска граматика да ми пише. Имам мала дилема дали после третиот кондиционал да продолжам со would или со would have.