Најверојатно си го боцнала или малку повредила па собира гној. Стави му домат, врзи го преку ноќ. Веднаш ќе ја извлече гнојта.
@бон жита последен пат кога купував јас беше 135 а пред тоа 109. Постојано варираат цените, ама лесен е, па 2-3 парчиња/делчиња (или како и да се викаат) ми излегоа околу 25-30 денари.
Фала на одговор Дафи. Тоа и го направив вчера вечер ама денеска уште многу ме боли и уште има гној, само отокот е значително намален. И вечерва исто ќе направам, па се надевам утре во ред ќе е.
Со стоењето во фрижидер нема да биде после вкусно а и ќе се изгуби хранливоста. Друг пар прави во помали количини
Сакам да прашам дали некој досега има нарачувано од сајтот lookfantastic,com и како сте задоволни. Барав мислења на интернет, но има и позитивни и негативни критики, паа не знам што да правам. А сакам да ди нарачам шампони кои се доста поевтини отколку во аптека.
Би требало да пишува на амабалажата, ако не пишува сигурно не можеш да го користиш подолго од една година од отварање на призводот, а може и да грешам.
Здраво на сите Утре одам за Скопје и треба да стигнам до Сити Мол. Ме интересира прилично колку е со радио такси од Автобуската до таму. Знам дека многу таксисти на много народ им кажуват повисоки цени од вообичаено па сакам прилично да знам колку би ме чинело од ваши претходни искуства. Фала однапред.
Била некоја од вас во скоро Шутка или на Бит пазар? Какви се цените на јакни, фармерки, чизми, ташни?
@Elena-123 Да така е по закон. Имав отворено тама тука мислам дека беше права или заштита на потрошувачите и имав оставено број каде треба да се пријави, ако не ја најдете барајте на ФБ. Тие потоа ќе ја завршат целата работа за вас.
Можеш сега да се јавиш на некое градско такси и да прашаш колку приближно би те чинело за таа дестинација. Јас така практикувам. И мој совет е кога ќе бидеш на автобуска викни си го истото такси преку мобилен, немој да земаш некое од тие што се паркирани пред автобуска, мене еден од нив во скоро време ме излажа.
Ај помош од вас што идете на школо. Како се викаа текстовите во кои се раскажуваат невистинити случки? Ми треба за домашно на внуката.