Дали знаете практиканство ( со фул работно време) колку е месечен надоместок ? Има некој законски износ? Ваљда патни трошоци, хранарина спаѓа во ова...?
Не верувам дека има вакво нешто регулирано со закон, но АВРМ кога имаше распишано оглас на кој што ме викнаа и мене, понудија 6200 денари и после почнаа да одземаат, 200 мислам за осигурување, за не знам што уште нешто и така се намали сумата Сите огласи од приватни фирми за практиканти беа со овој износ, така да не верувам дека повеќе дава некој. Пријателка моја, архитект 5400 земаше..
Голема помош...ве молам, дали некој знае во околината на Систина имало апартмани Ќе го поставам прашањево на 2-3 теми бидејќи ни е хитно, луѓево треба да спијат неколку дена таму, да не земаат хотел. Ве молам, Ве молам....ако некој знае нешто за издавање дајте ми линк ....телефон .. Благодариме
http://www.pazar3.mk/Огласи/Скопjе/Соби?Search=karpos&Types=ForRent Еве види не се разбирам баш во населбите, ама колку што видов Карпош е во близина.
Хотел портал, 36 долари за двајца на букинг моментално...И апартманите не се помалку, околу 30 евра од ден се .. Таму околу не верувам да има нешто во апартмански стил..на крај на светот е хаха Инаку овие во Карпош се далеку..барем за пешки..
Женски, правам изненадување за љубовта, сакав да му честитам роденден со пораки напишани на лист, сликани насекаде низ светов. Ве молам, доколку има некои од вас кои се надвор од Македонија, да ми пишат, доколку сакате да ми помогнете. Благодарам
Веднаш спроти Систина, преку улица, на 200 метри, ви е Вергина. Се води ко хотел, али и не е баш, повеќе е како хотел ресторан, баш за така кратко преспивање. http://www.hotelvergina.com/mk/about.aspx Хотел Вергина бул. 8ми Септември бр. 21 1000 Скопје, Македонија Телефон. +389 (0) 2 3095 123 Факс. +389 (0) 2 3095 124 Емаил. hotelvergina@t-home.mk
Незнам каде да го поставам прашањето. Се надевам некоја мамичка ќе ми одговори. Соодветен подарок ли е за 8годишно дете рачен часовник? Има се, и имам купувано разни тракаташки и веќе немам идеја.
Јесте Зависи колку ти е блиско, ама зошто не му купиш на пример ако е женско табла за цртање, дизајнерска табла или некои интересни работи за женско што има? А ако е машко исто можеш табла за цртање.
Блиска ми е. Гледав некои детски на swatch. Оти веќе се има. Нема нешто кое не и е купено, дали од нас дали од нејзините.