Ме интересира колку отприлика се движат цените за камери за во приватен двор да се наместат. И дали се потребни ленти, цедиња или каков и да е мемориски уред за снименото или може директно во компјутер да се следи. Ај ако има некој кој се разбира повеќе во ова нека ми пише ЛП
не е препорачливо, да се меша антибитик со алкохол, немој да ризикуваш, или пак напиј се малку, никако да претеруваш и да се пијаниш
Срамота е. Многу! Башка кога ќе те види некој познат ќе бидеш топ тема на оговарање и исмевање дооолго. Ако ти требаат пари обиди се на друг начин да заработиш или ете ако веќе мора да продаваш направи го преку сајтот. Ама да стоиш на Бит и да продаваш?
Зошто срамота? Зарем е срамота и за останатите кои продаваат? Зарем по не би било срамота да иде да ги краде, да ги проси или да се продава? Може да проба и преку интернет ама секако ако се одлучи да ги продаде на бит пазар сметам дека нема ништо срамно.
sleepingbeauty не дека е срамота, но мислам дека нема да ти биде успешно. Искрено не знам дал ќе ти поверуваат дека не се носени како прво, освен со етикети ако ги продаваш. Потоа може не дај боже полиција да те казни бидејки нелегално продаваш. Денеска баш имаше полиција, утрово немаше ниедна нелегална тезга кога поминав со кола. После тоа пак се беа вратиле тие со картони ама сепак ги бркаат нелегалните. Јас лично не би продавала бидејки таму едни исти продаваат секој ден си се знаат меѓу себе, може и да те избркаат истите тие. Ај да имаш овошки, зеленчуци па одма да ги продадеш и да заработиш некој денар, ама облека тешко дека за брзо време ќе успееш да продадеш. Бар јас така сметам. Ако ти сметаш дека може да се справиш со албанците кои околу тебе ќе продаваат, со полицијата која не дај боже може да ти се појави, да викаш по луѓето и да ги молиш да купат тогаш пробај. Сепак зашто да продаваш на пазар кога постои сајт токму за вакви работи. Направи си профилче, сликни си ги работите и далеку поуспешно ова ќе ти е. http://mojagarderoba.mk/
Девојки, јас си ја сјебав чешмата во веце, и треба да барам мајстор. Да не знае некоја отприлика како се движат цените за поправка на кугласта славина?
Абе едно е да продаваш облека на тезга на пазар, ама од дома да носиш нешто и да го продаваш ми е мн невкусно и срамно. Башка млада девојка да го прави тоа , на што личи?! Остајте ромите и старците што продаваат, ама не личи на девојка да си ги продава алиштата пред бит пазар.
Јас сум си послабичка, а имам пОголеми гради(не толку големи ама...девојчина што имаат колку мене си носат прслуци)..а јас никако неможам да ги заносам..сеуште носам бејби дол.. се чуствувам како премногу да ми ги зголемуваат.. а немаат мн големи памбуци само мали онака како што требит колку да не е без ич...ае некој совет ПЛЗ незнам што да правам...а без прслуци вејке ми се познаваат..
Не знаев кај да прашам ај ваљда ке се најде некој што знае.. каде да купам таква ламба за печење на гел за нокти? однапред ви благодарам
Да прашам, дали има некој на форумов што работи во УЈП и ги знае до ситница правилата, законите поврзани со данок на приход? Ако не, дали ги има некаде на интернет?
http://www.ujp.gov.mk Еве, ова е адресата на УЈП, овде можеш да ги побараш. Во даночниот водич, одиш на видови даноци, тебе ти требаат даноците на доход и таму е се детално објаснето за нив.
Женска како така не носиш градник јас имам помали па и за дома носам и баш ми е убаво дека ми ги прави поголеми. Стави си прслук додека си дома за да се навикнеш, не мора некој со големи корпи купи со помали и обавезно носи го дома за се навикнеш