Јас користам ацикловир, само не ја лижи устата не ја мачкај со лабела, побрзо да се исуши. Ако те пече устата напиј се еден аналгин или андол мене и тоа ми помага
Имам една задача од школо по физика е, може ли некој да ми помогне? Пет секунди после лансирање ракетата има брзина од 120м/с. Ракетата се движи рамномерно забрзано. А)колкаво е забрзувањето на ракетата Б)на колкава висина се наоѓа после 5 секунди В) колкава ке биде брзината за 15 секунди?
Не ме пече сува ми беше многу, ставав лабело мелем ама сега ми излегува херпес. Бар да го спречам да се прошири.
Незнам дали бараш од некој конкретен бренд, во сетек има од некој германски бренд можеш да разгледаш, има и поевтини и поскапи.
Ацикловир, јас само таа ја користам и секогаш ми го суши херпесот за еден ден со тоа што после на кората и треба уште неколку дена да падне.
Да, те разбирам. Но, кога веќе има тема, во истата можеш да најдеш доста корисни веќе одговорени прашања и препораките што ги бараш, а од друга страна темите стануваат пасивни, бидејќи и за веќе постоечки теми, прашањата се поставуваат тука
Ок. Го добив одговорот и нема потреба да се воочува нешто што е веќе одговорено. Значи знам дека постои тема, мене ми се брзаше. Не барав совет, туку да ми дадат име на маст или крема. Ок е, човек да не може да си праша нешто набрзина.
@buba4e89 Буби значи само коментирам во општ контекст на целиот форум, а не e лична критика спрема тебе, не ја врти мојата поента И баш тоа го велам, во постоечката тема токму тоа се коментира, исто како тебе, ја опишуваат ситуацијата и добиваат препораки за маст, т.е веќе имаат членовите препорачано креми. Нема разлика
Мене ова ќе ми биде памет за друг пат поарно во аптека да прашам, пошто и да прашаш набрзина е грев изгледа. А ти ако толку ги воочуваш другите што не ги реплицираш туку ме чекаше мене? Те молам Самерке прв пат ми се случило да прашам набрзина и ти се уфрли ко од пушка. Има доста членови што прашуваат милион работи кои имаат теми, ти за мене се фати. Се воздржувам од понатамошни коментари.
@buba4e89 Аман бре Буби, човек да не ти реплицира Само кажав, бидејќи знам дека постои тема конкретно за твојот проблем, па таму уште побрзо ќе ги добиеш одговорите, бидејќи веќе се напишани Толку од мене
Ако сака некој/а да биде фин/а и да ми објасни во пораки како се одвива процесот праќање по Карго? Фала .