Јас прашував во Зоки (Мавровка) за еднострано принтање 1.5 ден. Мене ми беше за Магистерска кога прашував. Не знам дали има нешто врска што и како принташ.
Рано е за априлилили бе Дојде од кај свекрвата и одма некои кретивни идеи ти паѓаат на памет се прашувам кој ти бил инспирација за ова?
Знае некој каде можам да пријавам физички загадувач на воздухот и околината? Комшијата гори гуми, лепаци, уље, и што ли уште не, мириса ужасно, прозори не се отвараат...
Кај нас обичај е утре да се преправаме ако не знаеш кој да ме нацрта. Давај идеја што да се преправам.
Најдов одговор во меѓувреме, па ќе се самоцитирам во случај на друг да му биде од помош. Пријавувајте според општината, немој да ги штедите. И бидете упорни! http://www.skopjeinfo.mk/vodich-kade-da-prijavite-zagaduvach-vo-skopje Што се ПМ честички ПМ или честички прашина, уште се викаат и честички од материја, кои се комбинација од цврсти и течни капки кои лебдат во воздухот. Некои честички се испуштаат во воздухот директно од специфичен извор, додека другите се формираат во сложена хемиска реакција во атмосферата. Честичките се со најразлични големини. Оние помали или еднакви на 10 микрометри се толку мали што може да влезат во белите дробови и, потенцијално, да предизвикаат сериозни здравствени проблеми. 10 микрометри е помалку од дебелината на влакното од човечка коса. ПМ 2,5 се помали или еднакви на 2,5 микрометри, и тие единствено може да се видат со електронски микроскоп. Овие честички се создаваат од сите типови согорувања, односно од моторите на автомобилите, во фабриките за производство на електрична енергија, греење со дрва, шумски пожари и од некои индустриски процеси. Луѓето со срцеви или со белодробни заболувања, постарите лица и децата се најзагрозена група од изложувањето на аерозагадување со честичките прашина. Но и здравите луѓе може да почувствуваат моментални симптоми, ако се изложени на високи концентрации на загадување. Бројни научни истражувања докажуваат дека изложеноста на загадување со ПМ предизвикува сериозни здравствени проблеми, меѓу кои иритација на очите, носот и на грлото; кашлица, болки во градите и краток здив; намалување на функцијата на белите дробови; неправилно срцебиење; напади на астма; срцеви удари, моментална смрт на луѓе со срцеви и со белодробни заболувања. @anaja1 Скопје.
Jason 123 денеска нешто чудно се случуваше со оп.Центар. Цел ден,мерната станица мој воздух покажуваше над 1500 мерни единици загадување,додека другите градови низ Македонија,ниско загадубање. Сега моментално е 15. Затоа прашав за каде прашуваше,да пријавиш
И на апликацијата 'Мој Воздух' има опција 'Извести ги надлежните', каде може да изберете преку мејл сама да се прати поплака за квалитетот на воздухот до надлежните за тие работи. Реагирајте. Ако чекаме нема само од себе да се реши.
Абе да ве прашамм...Барам една песна и никако да ја најдам..На македонски е: Штом тебе те видов јас се заљубив-од Туше..Ама мене ми треба на турски..Ја знае ли некој..линк или името како да ја најдаммм????
Во просек 5 саати. Ама сега со снегов... сигурно подолго. Ќе работат, со изменето време. Од подоцна и помалку часа.
Како се викаат оние мачки што немаат влакна на нив и што се малку страшни за гледање? И во мкд има да се купи? Колку пари се од прилика?
Имa ли некoј нaрaчувaнo пaрфеми oд Bellina.mk? Прв пaт слушнaв зa нив дoдекa трaеше квизoт "Круг нa знaење". Евтини пaрфеми имaaт, aмa дaли се дoбри и квaлитетни?