1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Возачка дозвола и лична карта и за 10 мин имаш зелен картон
    Не постои зелен картон за 1 ден.
    Едниот трае 12 месеци односно до следна регистрација, што и да е побрзо
    Чини 3590 или 5536 ден во зависност дали е до 66Kw или над.

Има и за 1 месец важност 1850 и 3075 ден

На Sfera му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Психичко малтретирање е заебана работа,значи ке си кажеш све од а до ш.Ке јаде кривична пријава пријавениот.

На "Zoki", Summerlover и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  3. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @Sfera одма сте требале да реагирате, незнам кај вадел татко ти зелен картон ама за еден ден не се вади зелена карта. Нешто се збунил вработениот и направил грешка во датумите. Две работи се сигурни или се работи за измама или за грешка. Контактирајте ја осигурителната компанија иако е доста време поминато од лани најдобро е да се видите со шефот и да разоварате, се надевам ке ви излезат во пресрет. Во зависност од сумата копја ја платил ќе ви кажат на колку време го извадил зелениот картон.

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Пријави го, ќе треба да дадеш само твои лични податоци и зошто го пријавуваш.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.562
    Допаѓања:
    9.211
    Каде да најдам убав машки шал? :) Па ако е и на попуст, уште подобро :))

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Mi treba pomos :) dali nekoj ke mozi da mi prevedi nesto od ger.na mk ? Odnapred fala :)

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.131
    Допаѓања:
    174.697
    upload_2017-2-14_19-33-16.png
    Вакво да не имате негде видено?
    Јас онлајн барав на неколку места не можам да најдам или не знам кај да гледам или не знам како да пишам, не знам. ОВа на страната на Трефл го видов, ама зошто со англиски превод не ми даваше да можам да нарачам па затоа си реков во земјава да побарам ако не.

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Дечки, ве молам просветлете ме, ако може да ми испратите линк од каде ќе може да симнам бесплатен офис пакет, никако не можам да најдам, само на вируси налетувам. :@:@:@

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.491
    Каде да најдам сламена корпа со рачка?
    Низ Центар прилично мали, по 400 ден се...
    По пазарите како се движат цените?

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    48.754
    Мене ми е едно од најубавите места во градов особено ако си пушач. Во самиот ресторан има дел за пушачи а не надор под фолија да се осеќаш како набркан па си седиш културно на топло а бидејки има добра вентилација мирисот на цигари не се осеќа. Самото место ми е преубаво ентериерот е на ниво, е сега нема некој голем избор на храна последно што јадев без њоки со горгонзола и беа превкусни а цената околку 300-350 ден. Коктели имаат преголем избор ако не можеш да се одлучиш ке им го побараш регистраторот со коктели во него сите се со опис и со слики а изборот е преголем, цените од 200 денари па нагоре. Роденденот го славев таму па јадење и пиење за петмина памтам дека ме кошташе околу 1700 денари со тоа што имав 2 даски со брускети ја пиев коктел другаркиве вино некое и мислам дека уште некој коктел беше нарачан. Само да имаш во предвид ако сакаш петок сабота да идеш треба да си резевираш пошто имаат гужви тогаш и може да те вратат ако нема место или евентуално на шанк да те стават ама и за шанк знааеле да бараат резервации. У прнцип си кажуваш дали си за јадење или пиење дојден па според тоа они те сместуваат. Хостесата е љубезна и не е уфилмана баш напротв сака да излезе во пресрет ама без резервации тешко малце. Останатите денови покрај викендот може и на ненајавено да идеш. Местото е огрмно а нема многу маси набени една друга па да треба да се надвикуваш илли сите да ти го слушаат муабетот. Мене ми е многу културно и отмено место.

На Bozica1980, cresa-jagoda, Jordanovska-K и 6 други им се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Aj ve molam ako mozi neka mi prevedi nekoj :( kako se vika herzklappe na mk ..se raboti za ova na slikata :( umiram od maka Screenshot_2017-02-14-22-21-51_1.jpg

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Срцеви клапи или залистоци. Стручно се валвули.

Смеам да прашам за кого се работи и што?

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Fala na odgovor mila
    Za mene ;(

15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Фaлa ти мнoгу зa oдгoвoрoт. :)

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Јас имам Виза Електрон дебитна картичка од НЛБ Тутунска банка и сум презадоволна. Уште при вадењето наидов на супер однос од вработените во НЛБ, картичката ја вадев по брза постапка затоа што заминував во странство, и наместо за предвидените три дена, ја добив за два.

За плаќањето во државава ќе немаш проблеми со која било платежна картичка, веќе секаде ги прифаќаат сите. Мене оваа картичка ми заврши најголема работа за надвор, и без проблеми плаќав во Америка, Германија, Франција, Шпанија, Холандија и сите останати европски држави. Без проблем плаќам и онлајн, и за домашни и за странски трансакции, без никакво претходно јавување во банката за да ми овозможат таква опција и слично. Ако сакаш да си ја провериш состојбата на сметката или да извадиш пари од банкомат во странство секаде зема провизија, а таа најмногу зависи од земјата во која се наоѓаш и од самиот банкомат.

Што се однесува до одржување на сметката, мислам дека во секоја банка се плаќа одредена сума за ова, но не сум сигурна. Уште еден плус од НЛБ - сега можеш да внесуваш пари на сметка од банкомат, па не мора да чекаш на шалтер.

17. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Се надевам не смета и друго мислење :) Средството го има и во КАМ , сигурно тоа.

На КикиМаус и Rabbit им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ти посакувам брзо да се санира и да бидеш здрава и среќна. Без страв и остани позитивна мила :hug:

На "Zoki", Jordanovska-K, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Fala mila na podrskata :hug: ke izdrzam nekako i ako crni misli me tepaat :( samo na decinava mislam :doh: nisto drugo nemie vazno ;(

На "Zoki", elimkd и Kitten им се допаѓа ова.
  20. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Пратка од Групер да ја достават до Штип, знаете колку зимаат за достава?