Возачка дозвола и лична карта и за 10 мин имаш зелен картон Не постои зелен картон за 1 ден. Едниот трае 12 месеци односно до следна регистрација, што и да е побрзо Чини 3590 или 5536 ден во зависност дали е до 66Kw или над. Има и за 1 месец важност 1850 и 3075 ден
Психичко малтретирање е заебана работа,значи ке си кажеш све од а до ш.Ке јаде кривична пријава пријавениот.
@Sfera одма сте требале да реагирате, незнам кај вадел татко ти зелен картон ама за еден ден не се вади зелена карта. Нешто се збунил вработениот и направил грешка во датумите. Две работи се сигурни или се работи за измама или за грешка. Контактирајте ја осигурителната компанија иако е доста време поминато од лани најдобро е да се видите со шефот и да разоварате, се надевам ке ви излезат во пресрет. Во зависност од сумата копја ја платил ќе ви кажат на колку време го извадил зелениот картон.
Вакво да не имате негде видено? Јас онлајн барав на неколку места не можам да најдам или не знам кај да гледам или не знам како да пишам, не знам. ОВа на страната на Трефл го видов, ама зошто со англиски превод не ми даваше да можам да нарачам па затоа си реков во земјава да побарам ако не.
Дечки, ве молам просветлете ме, ако може да ми испратите линк од каде ќе може да симнам бесплатен офис пакет, никако не можам да најдам, само на вируси налетувам.
Каде да најдам сламена корпа со рачка? Низ Центар прилично мали, по 400 ден се... По пазарите како се движат цените?
Мене ми е едно од најубавите места во градов особено ако си пушач. Во самиот ресторан има дел за пушачи а не надор под фолија да се осеќаш како набркан па си седиш културно на топло а бидејки има добра вентилација мирисот на цигари не се осеќа. Самото место ми е преубаво ентериерот е на ниво, е сега нема некој голем избор на храна последно што јадев без њоки со горгонзола и беа превкусни а цената околку 300-350 ден. Коктели имаат преголем избор ако не можеш да се одлучиш ке им го побараш регистраторот со коктели во него сите се со опис и со слики а изборот е преголем, цените од 200 денари па нагоре. Роденденот го славев таму па јадење и пиење за петмина памтам дека ме кошташе околу 1700 денари со тоа што имав 2 даски со брускети ја пиев коктел другаркиве вино некое и мислам дека уште некој коктел беше нарачан. Само да имаш во предвид ако сакаш петок сабота да идеш треба да си резевираш пошто имаат гужви тогаш и може да те вратат ако нема место или евентуално на шанк да те стават ама и за шанк знааеле да бараат резервации. У прнцип си кажуваш дали си за јадење или пиење дојден па според тоа они те сместуваат. Хостесата е љубезна и не е уфилмана баш напротв сака да излезе во пресрет ама без резервации тешко малце. Останатите денови покрај викендот може и на ненајавено да идеш. Местото е огрмно а нема многу маси набени една друга па да треба да се надвикуваш илли сите да ти го слушаат муабетот. Мене ми е многу културно и отмено место.
Aj ve molam ako mozi neka mi prevedi nekoj kako se vika herzklappe na mk ..se raboti za ova na slikata umiram od maka
Јас имам Виза Електрон дебитна картичка од НЛБ Тутунска банка и сум презадоволна. Уште при вадењето наидов на супер однос од вработените во НЛБ, картичката ја вадев по брза постапка затоа што заминував во странство, и наместо за предвидените три дена, ја добив за два. За плаќањето во државава ќе немаш проблеми со која било платежна картичка, веќе секаде ги прифаќаат сите. Мене оваа картичка ми заврши најголема работа за надвор, и без проблеми плаќав во Америка, Германија, Франција, Шпанија, Холандија и сите останати европски држави. Без проблем плаќам и онлајн, и за домашни и за странски трансакции, без никакво претходно јавување во банката за да ми овозможат таква опција и слично. Ако сакаш да си ја провериш состојбата на сметката или да извадиш пари од банкомат во странство секаде зема провизија, а таа најмногу зависи од земјата во која се наоѓаш и од самиот банкомат. Што се однесува до одржување на сметката, мислам дека во секоја банка се плаќа одредена сума за ова, но не сум сигурна. Уште еден плус од НЛБ - сега можеш да внесуваш пари на сметка од банкомат, па не мора да чекаш на шалтер.
Fala mila na podrskata ke izdrzam nekako i ako crni misli me tepaat samo na decinava mislam nisto drugo nemie vazno