Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Кои се денови за бесплатно возење со вос за студенти?

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    Ај да прашам, да не утнам - конфекциско бројче 38 на кошулка, М е од тие другите? :?:

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ни броевите не се тоа што беа. Зависи за кај прашуваш, пример Зара и Манго за кошули држат некој стандард, па да, 38 одговара на М. Ама во кошула на Бершка, еднаш влегувам во 36, друг пат во 40, зависи од моделот. :worried:

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.906
    Кaкo ви викaaт чиниилките кo зa пукaнки oнaкa хaртиени пoдлaбoки нo ги клaвaaт зa рoдендени?

Кaквa бoјa се кoристи зa бoеење -сликaње стaклa без дa се бриши пoдoцнa?

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    @SunnyGirl2 Првото не знам за што прашуваш. Второто со акрилни бои.

На elimkd и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Првиот и третиот викенд во месецот има бесплатно возење за студенти со воз.

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    Во поликлиника Јане Сандански во Аеродром

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Можеш да ми кажеш цена?

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    Мислам околу 7000 илјадарки, во Јане Сандански. И во Авицена прават исто испитување, ама мислам дека е поскапо.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Девојки ке ве замолам да ме упатите а се работи за следново,сакам да дознаам нешто за моите прадедовци/прабаби па ме интересира дали треба во архив да барам такво инфо и дали воопшто ке ми дозволат да прочитам?

11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    21.840
    Во Рамстор има ли слаткара Палма?

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    И
    Имаше, сега више не

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Во архив нема да најдеш таква информација, единствено во архивата на матичната служба, ама под услов да се сите родени во еден град ако не се ќе треба да луташ и не знам колки ќе успееш да најдеш пошто и тие се чуваат одредено време па се уништуваат. Неисплатливо е да складираат податоци за некој кој живеел пред 200-300 години зат тоа што неговите податоци се тотално бесполезни кога му изумреле наследници до трето колено. Таквите семејни стебла се составуваат обично по кажување на наследниците од колено на колено и тешо може да се документираат. Дури и да сакаш да го направиш тоа ќе ти треба многу време, бирократија и пари за да пробаш да успееш. Замисли колку е тешко едно дете да дојде до податоците на своите билошки родители а камо ли за луге кои живееле пред 500 год кога и онака евиденцијата била на многу ниско ниво и многу непрецизна.
    Во тоа време дури и податоците за кога се родини не се точни затоа што се рагале дома па родителите или некој од фамилија ги пријавувал после десетина дена, ога ќе ѓи прашале кога е детето родено обично кажувале толку дена пред или по некој значаен верски празник што било ориентационо и не секогаш точно поради тоа што во тоа време немале мобилни, компјутери за да во екој миг знаат која дата е и кој ден. Така да тоа би било сизифофки тешка работа да успееш да составиш семејно стебло.

14. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Фала ти многу за одговорот баш штета што е така и што неможеш да се дознае нешто повеке,:( го знам основното она што ми го кажувале бабите и дедовците ама тоа е скоро ништо само имиња и карактер на лугето....фала ти сепак уште еднаш

На Frose Nose му/ѝ се допаѓа ова.
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    21.840
    Благодарам @Feminka22

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.906
    za rodenden hartiena cinija ko za pukanki.png vakva hartiena cinija ko za pukanki samo mala ja ima obicno vo dekoraciite za rodendeni. Imase devojce vo edna knizara vo Stip vidov ispecati i shema/terk pravo so shara ko kartonche beshe i sakam takvi da si napravam mi trebaat no ne prashav nisto :/

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Antolinaa Да, 38 е М. Во бутици како Зара и Њујоркер секогаш ќе ти одговара така, ама како како што вели Ребека, значи покатастрофа модели со крој од Бершка немам сретнато. |( Значи буквално може да се изнервираш таму ако пробуваш нешто |-) Сега нормално е дека ако пробуваш нешто специфично како скини џинс, таму бројките се сосема различни, ама општо за сите парчиња треба три пати враќање во гардеробер :D
    Инаку, за се едно нешто, ако од око ти се чини големо дека е 38, земај си и 36 или обратно, 38 и 40. Мислам дека на некои ги пишува и така и така, и бројче и буква. Важно, пробувај многу за да го погодиш, таман и боја и дизајн и се :D
    :d::drunk:

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    @Summerlover @Rebecca_R Да не останам покусо за од кошулките а.к.а униформата на форумов да порачам не знаев што буква. Не можев да се ориентирам по тие дома што ги имам оти откако се направив стапче, кошулките што ги имам ко на кол ми стојат освен една од времето 38. Утре ќе видам дали сум погодила :lol:
    Ааа за фармерка кога ќе дојде редот ми се плаче. Облечи - соблечи Х 15371 пати. :sweat:

19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Antolinaa За фармерки, зависи кој тип. Јас класична фармерка сум 38, а скини џинс сум 27 со 27 :D За другите типови моментално не ми текнува, дека одамна немам пробувано, ама дефинитивно за одредни бутици и за одредени кроеви, баш е милион пати облечи-соблечи и затоа на крај не се ни купува :D
    :d::drunk:

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Колку пари е правење на алерготест?