Може да се носи течност, во личниот багаж. Не знам колку е лимитот, но секое шишенце, кутивче со течност или помади, козметика и сл. мора да биде ставено во пластифицирана ќеса. Ова не зависи од компанијата со која патуваш, туку е политика на самото воздухопловство, на сите аеродроми.
јависе на аеродром ќе ти дадат информации како да стапиш во контакт со нив а можеш да ги најдеш и на нет и преку нет да си резервираш карта јас во зимата баш со нив летав верувајми неможе место да се најде јас многу многу рано резервирав карта и авионите супер им се побарајги и на нет и таму има броеви... Овде кај нас незнам како е имам заминувано само од Белград случајот што го напишав и од Софија и таму исто поминав колку што знам до компаниите зависи ама да не навлегвам за тоа не сум сигурна...
mime87 јас имам летано до америка, до далекито исток, до средниот исток, до блискиот исток, до африка, по европа да не бројам и да до македонија, и секојпат сум си ставила кармин и парфем пред да слетам од дома понесени. Ама ај, ти советувај по твое.
Сакам да прашам нешто во врска со Универзитет Гоце Делчев во Штип. Ме интересира дали во Скопје ја има Италјанската катедра или само во Штип? И каде можам да се обратам за повеќе информации?
Во Скопје има Италијанска Катедра, еве ти ја и страната на факултетот www.flf.ukim.edu.mk a резултати најчество објавуваат на оваа страна, како и некои соопштенија.http://italijanistika.blogspot.com/ прочепкај ги и двете страни па ќе се информираш.На страната од факултетот ќе отидеш во катедри и ке ја одбериш италијанската и од десна страна ќе забележиш дека има емаил од библиотекарката, па на неа можеш да и пишеш и да ти објасни подетално за тоа што се интересира
Си го заборавив пасвордот на и-мејлот, а итно ми треба да се вклучам. Пробував таму со тие глупост доколку си го заборавиш пасвордот што да направиш, не бива. Знае некој како на друг начин можам да се вклучам?
Би требало да имаш опција мејлов да ти прати и-мејл на друга адреса т.е. мејл, каде што ќе ти го пишува пасвордот.Пробај со тоа
Ако си внела алтернативен меил таму ќе ти стигне пасворд. Пробај со скриеното прашање, мора да се отвори некако, друг начин нема
Имелда сјај за уста сум носела само тоа од козметика во мене оти во Белград ги проверуваа козметички торби ако носиш пред мене на една девојка цела козметика му одеше во канта остро и течно не смееше да се носи и вака сум поминвала до сега на ренген шишињата вода (за храна да не коментирам)во канта летаа храна никој не ни носеше и ти велат во авион има и вода и храна од таму ќе си купите вака сум поминвала секогаш и не ги носам тие работи со мене во авион си купував за јадење и пиење,ова колку што знам има врска со компаниите секој има свое правило е сега тој што сака да патува како сака ако сака нека ризикува,а колку што знам од Америка и Австралија од кој аеродром и да полетваш секаде е забрането течност и храна да се внесува сега ризикот кој сака нека си го сноси(без потреба)
Незнам дали прашањево спаѓа тука,ама да не отварам друга тема за џабе.. Дали малолетниците имаат право да си отворат своја штедна книшка на свое име? мислам на оние +16..Затоа што нели ни е дадено право да работиме на возраст од +16..
Можеш! Со 16 има делумна деловна способост, можеш лична карта да си извадиш, можеш и брак да склучиш, итн... Да не бегам од темата еве ти пример општ, не мора да е од оваа банка, мислам дека во секоја банка има можност за отварање штедна книшка под 18. Спојлер http://www.nlbtb.com.mk/Default.aspx?mid=141&lId=1
Има некој на форумот што живее во Италија? Или може некој да ми каже дали и денес имало силни земјотреси Или доколку некој ја знае онаа страницата за регистрирање на земјотресите ВЕ МОЛАМ СПОДЕЛЕТЕ
Каде слушна дека имало земјотрес во Италија ??Сега во мисла ќе ми биде Пеликуна ,таа замина за Италија .
Незнам дали прашањево е за тука, но јас ќе си прашам Спојлер знае некој како да ставам слика,музика и сл. во Блутут УСБ како и да е? Ве молам некој ако знае нека ми ја каже постапката преку ЛП. Фала однапред
Во Италија веќе 10 дена има земјотреси североисточниот дел..вчера имаше,епицентарот беше во Модена...страшно Денес немало..јас сум загрижена за дечко ми..го немаше па се исплашив..но се било во ред
Не знам дали прашањево е за тука Ама темата СДП е заклучена.... Што ако личната карта ти е скршена? Има некоја казна или слично? Имал некој како моето искуство Ви благодарам однапред