Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Може да се носи течност, во личниот багаж.
    Не знам колку е лимитот, но секое шишенце, кутивче со течност или помади, козметика и сл. мора да биде ставено во пластифицирана ќеса.
    Ова не зависи од компанијата со која патуваш, туку е политика на самото воздухопловство, на сите аеродроми.

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јависе на аеродром ќе ти дадат информации како да стапиш во контакт со нив а можеш да ги најдеш и на нет и преку нет да си резервираш карта јас во зимата баш со нив летав верувајми неможе место да се најде јас многу многу рано резервирав карта и авионите супер им се побарајги и на нет и таму има броеви...
    Овде кај нас незнам како е имам заминувано само од Белград случајот што го напишав и од Софија и таму исто поминав колку што знам до компаниите зависи ама да не навлегвам за тоа не сум сигурна...

3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    mime87 јас имам летано до америка, до далекито исток, до средниот исток, до блискиот исток, до африка, по европа да не бројам и да до македонија, и секојпат сум си ставила кармин и парфем пред да слетам од дома понесени. Ама ај, ти советувај по твое.

4. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Сакам да прашам нешто во врска со Универзитет Гоце Делчев во Штип.

Ме интересира дали во Скопје ја има Италјанската катедра или само во Штип? И каде можам да се обратам за повеќе информации?

5. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    побарај на страните на факилтетите, мора да има информации :)

6. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Во Скопје има Италијанска Катедра, еве ти ја и страната на факултетот www.flf.ukim.edu.mk a резултати најчество објавуваат на оваа страна, како и некои соопштенија.http://italijanistika.blogspot.com/ прочепкај ги и двете страни па ќе се информираш.На страната од факултетот ќе отидеш во катедри и ке ја одбериш италијанската и од десна страна ќе забележиш дека има емаил од библиотекарката, па на неа можеш да и пишеш и да ти објасни подетално за тоа што се интересира :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Си го заборавив пасвордот на и-мејлот, а итно ми треба да се вклучам. Пробував таму со тие глупост доколку си го заборавиш пасвордот што да направиш, не бива. Знае некој како на друг начин можам да се вклучам?

8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Би требало да имаш опција мејлов да ти прати и-мејл на друга адреса т.е. мејл, каде што ќе ти го пишува пасвордот.Пробај со тоа 8)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ако си внела алтернативен меил таму ќе ти стигне пасворд. Пробај со скриеното прашање, мора да се отвори некако, друг начин нема

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Имелда сјај за уста сум носела само тоа од козметика во мене оти во Белград ги проверуваа козметички торби ако носиш пред мене на една девојка цела козметика му одеше во канта остро и течно не смееше да се носи и вака сум поминвала до сега на ренген шишињата вода (за храна да не коментирам)во канта летаа храна никој не ни носеше и ти велат во авион има и вода и храна од таму ќе си купите вака сум поминвала секогаш и не ги носам тие работи со мене во авион си купував за јадење и пиење,ова колку што знам има врска со компаниите секој има свое правило е сега тој што сака да патува како сака ако сака нека ризикува,а колку што знам од Америка и Австралија од кој аеродром и да полетваш секаде е забрането течност и храна да се внесува сега ризикот кој сака нека си го сноси(без потреба)

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.136
    Што се НВО активности? :?:

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.596
    невладини ;) (на невладини организации)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Незнам дали прашањево спаѓа тука,ама да не отварам друга тема за џабе..

Дали малолетниците имаат право да си отворат своја штедна книшка на свое име? мислам на оние +16..Затоа што нели ни е дадено право да работиме на возраст од +16..

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Можеш! Со 16 има делумна деловна способост, можеш лична карта да си извадиш, можеш и брак да склучиш, итн...
    Да не бегам од темата еве ти пример општ, не мора да е од оваа банка, мислам дека во секоја банка има можност за отварање штедна книшка под 18.
    http://www.nlbtb.com.mk/Default.aspx?mid=141&lId=1

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Има некој на форумот што живее во Италија? Или може некој да ми каже дали и денес имало силни земјотреси :sweat: Или доколку некој ја знае онаа страницата за регистрирање на земјотресите ВЕ МОЛАМ СПОДЕЛЕТЕ :(

16. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Каде слушна дека имало земјотрес во Италија ??Сега во мисла ќе ми биде Пеликуна ,таа замина за Италија . :worried:

17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Незнам дали прашањево е за тука, но јас ќе си прашам :D
    знае некој како да ставам слика,музика и сл. во Блутут УСБ како и да е? Ве молам некој ако знае нека ми ја каже постапката преку ЛП. Фала однапред :)

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Во Италија веќе 10 дена има земјотреси :doh: североисточниот дел..вчера имаше,епицентарот беше во Модена...страшно :( Денес немало..јас сум загрижена за дечко ми..го немаше па се исплашив..но се било во ред :)

19. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Не знам дали прашањево е за тука :) Ама темата СДП е заклучена.... :)

Што ако личната карта ти е скршена? :^) Има некоја казна или слично? Имал некој како моето искуство :|

Ви благодарам однапред :)

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    236
    Некоја страна каде што може да се гледа телевизија online, освен макс тв и зулу?