http://www.mvr.gov.mk/analiza/soobrakjaj/2 Вели: (2) Ќе се смета дека е под дејство на алкохол лицето за кое со анализа на крвта или на крвта и урината или со друг метод за мерење на количеството на алкохол во организмот, ќе се утврди дека содржината на алкохолот во крвта изнесува повеќе од 0,50 г/кг или ако присуството на алкохол во организмот е утврдено со соодветни средства или со апарати за мерење на алкохолизираноста (алкометар и друго), што одговара на количества поголеми од 0,50 г/кг или кај кое без оглед на содржината на алкохол во крвта, со стручен преглед, ќе се утврди дека покажува знаци на алкохолна растроеност. Колку за ориентација, на дечко ми со две чаши Џек не му покажа ништо.
Уште едно прашање имам: Дали стварно Фм модулатор се става кај што е она за палење цигари во колата? И кај се продава и отприлика која цена е?
Да, таму се става. А која цена е не знам, сега отворив на некоја страна, 500 денари. Побарај веројатно има и поевтини.
На пазарче ги имаш по 300ден, ама квалитетот е кинески. Едно што имав јас се расипа за 1 месец. А другото ми трае со години. Како ќе ти се потрефи Иначе има и во Neptun (Сити мол) и таму беа 300-500 денари
Нема везе тоа. Не е тоа како во реална пошта па заради многу пратки да не може да се отвори вратата Пораките ти се од фејсбук веројатно. За да не ти го бомбардираат инбоксот, или исклучи ја таа опција на фејсбук или направи филтер да ти одат во посебен фолдер, а не во инбокс.
Здраво феминки...не знаев во која тема да го пишам прашањево ама оваа е најпосетувана се надевам некој има сознанија колку чини бургер во рок кафана рустикана...Поздрав
За во иднина да не го фрлаш напред на самиот пипак имаш крукче се отштрафува и у натре имаш осигурач кој на повеќето е мана да прегори и завршува за ништо во корпа за ѓубре
Девојки каде можам да најдам не многу скапи ваков сет на ножеви за во кујна? Немам претстава како се движат цените,ама да не е повеќе од 1200денари....
А работи Ели?такви се тие пошироки пипките две од страна, затоа што сите упаљачи у кола не се исти има пошироки и потесни.
Дечки, ви се пoјaвувaaт ли некoи реклaми нa Јутјуб вo делoт кaј видеaтa, oд деснa стрaнa штo се или пaк мoјoв кoмпјутер нештo не е aрен?