Ако се сеќавам убаво 100-150 ден.од центар на Берово до Аурора,ама интересно е низ шумата пешачење до таму Многу чудно и јас немам слушнато позитивни критики за Аурорашто не смее да се дозволи за 5 * како што кажавте
Ај некoј aкo знaе дa ми oбјaсни Дo крaјoт нa aприл или мaј ќе се селиме вo куќa и нели се менувa aдресaтa. Ме зaнимa дaли ќе е прoблем нa грaницa кoa пoминувaм зa пaсoш и личнa кaртa, дa немaм прoменетo aдресa? Пaсoш лaни извaдив пaк дa вaдaм нoв?
Јас имам пријатели кој веќе 4 години живеат на нова адреса,а личната карта и пасошот им е на старата адреса,па никој не им прави проблем на граница
Законски секоја промена на податоци кои стојат во лични документи повлекува замена на истите во рок од 30 дена после извршените промени. Во спротивно следуваат санкции. Ама кај нас не знаеш како ќе ти се погоди.
Нa пример дa сменaм aдресa нa 20ти aприл, a пaтувaм нa 25ти, би знaеле тие нa грaницa уште кoлку денa имaм дo 30ти ден oд рoкoв?
Јас кога менував презиме во лк и пасош, ми кажаа од МВР дека за адреса и не мора одма да се мене, кога ќе истече рокот на лк или пасошот, а за презиме мора до 30 дена да се смени, ама некои и не прават проблем ако го немаш сменето. Зависи на каков ќе налеташ.
За презиме после венчавка прават проблеми, знам фрчеа едно време казни за жени кои не сменаа пасош а патувале со стариот, додека за адреса треба стварно по закон да се смени одма ама јас 20 години се водам на една адреса а живеам на друга и сум пропатовала секаде, никогаш никој не ми направил проблем, од кај знаат на граница дека сум сменала живеалиште
Девојки, аЈде едно итно прашање бидејќи утре би морала да купам. Каде да најдам шатор помал и поефтин, и дали познавате некој што продава половен шатор или да изнајмува?