Да не си ги повлечат парите после од пензиско.Чекам пари од наследство,треба да врачам трансакциска за да ги добијам и незнам дали смеам истата шо ја дадов во пензиско да ја дадам?
А зошто би ги повлекле ? Не се грижи, доколку нема судска наредба или си даден на извршител никој не смее да ти повлекува пари од сметка. Ако имаш недоумици, поразговарај со некој службеник на шалтер во било која банка. Од банката во која ти е сметката, побарај си user name и password за да можеш и од дома да си проверуваш состојба на сметка (прилив, одлив, итн.)
Има некој скоро одено во ваикики Битола? Ме интересира да не знаете дали има патичиња,само не обични и цена ако знаете...
Не ми текнува како се правеше на мобилен јас кога барам некого да не ми го види бројот (private number да му пишува)? Сакам да вртам од мобилен на фиксен што има идентификатор.
@eli25 колку што знам, мора во таа кај што е купено, дури и со фискална сметка. Тоа има нешто врска со фискалните каси, дали со шифрата на касата или нешто слично, ама не сум сигурна. Знам дека не може сметка од друга каса да се сторнира во друга продавница, без оглед на тоа што е од иста фирма.
Јас кога сакав да сменам постелнина мајками ја земала во Центар - Стружанка, јас ја сменив во друга населба без проблем.
Сеуште функционира, фала многу! П.С. Кога некој на кого сум му позајмила поголема сума на пари за кои е одамна поминат рокот за нивно враќање, па не ми дига кога го барам, морам се да пробам да направам за да си ги повратам парите.
Дечки, работи ли Радост во сабота? На нивната страна пишува дека не и минатата сабота не отидов, ама после видов една на инста стори ставила слика со сладолед од таму.
Oд Автoкoмaндa дo селo Љубин кaкo се стигнувa т.е. сo грaдски мoже кoлку пaри би ми биле пoтребни? Мислaм имaше темa зa превoз не јa нaјдoв -_-
Оди со било кој автобус (45, 55, 65, 66, 52, 53 итн.) до Транспортен центар (Нова Железничка), а од таму фати автобус бр.32, тој оди до село Љубин. Возниот ред види го на страната на ЈСП (jsp.com.mk) Сега и за приватен и за гратски ти важи истата картичка, Скопска, се продава во автобус и на неа стави си пари.