Можеби прашањето не е за тука ама ова е една од поактивните теми па да го поставам тука Ќе можи да ми предложите некоја книга на англиски за читање,никогаш немам читано на англиски па да пробам сакам,некоја полесна како за почетник.
Јас имам потреба само понекогаш да користам автобуски превоз. Порано си купував билет за 10 возења, си го чував во новчаник и кога имав потреба си се возев со автобус. Супер беше што билетот немаше никакви временски ограничувања. Со новиот систем „Скопска“ ако добро разбрав, треба да купам Неперсонализирана електронска картичка (која чини 150 ден. со вклучени 2 гратис возења) која треба да ја надополнувам. Имам неколку прашања: Колку ќе ме чини едно возење? 35 денари, така? Дали има некој минимум износ за да се надополни картичката? Временски нема да имам ограничување до кога треба да го потрошам надополнетиот износ? Однапред ви благодарам за одговорите.
Се извинувам доколку прашањето не ми е соодветно на темата.За 1мај сакаме да идеме лутраки.Читав дека се посетувало преку тек на цела година.И се бањаат лугето на отворено..Е сеа не ми е јасно има некој комплекс таму да отидеш да се облечеш?Или? И Во селото има ли ресторанчиња таква работа?
Едно возење е 35 денари, минимален износ за надополнување е 100 денари. Тие што ќе ти останат средства непотрошени си стојат, не се временски ограничени. И сега има 10 возења ама мораш да ги искористиш за 15 дена. Исто така мислам дека имаат и дневен билет, и билет кој трае 90 минути. Цената ја има во автобусите на еден флаер залепен кај предната врата. И можност да плаќаш преку телефон со што билетот е поскап.
Има соблекувални и кај "базенчињата" со топла вода и во комплексот со базенот Во склоп на базенот има кафич, назад во селото има таверни
Не знам дали имаш пробано, ги земав од хотелот на Санторини кога бев, многу убаво мириса и убав вкус има на ванила. Ми се допадна веднаш. Имам и од портокал и сега од мака дека нема тука нема ни да ги отворам. Фала како и да е.
Можи не е за тука прашањево ама да не сака некоја преса за коса со додатоци,ваква иста со истите додатоци?
Женцки дали некој знае за колку време стига препорачано писмо? Надвор од Мк ,Балкан? поточно Словенија