До истекување на пасошот имам уште 2 и пол месеца, ако го продолжам,до кога ќе ми трае? Всушност кога ќе треба да вадам нов и дали процедурата на продолжување на пасошот се плаќа и колку се чека ?
нема обновување само нов ваѓање...цената е 1900 некаде до 27 години, над 27 е малку поскапо околу 2100-2200 (најефтино ти е да платиш со картичка на лице место, помалце зема провизија наместо да плаќаш 35+ денари ако плаќаш со уплатница)
Сфатив. Продолжувањето е всушност ново вадење. Ако патувам до Грција, прават проблем ако пасошот е пред истек, месец-два? Има некој такво искуство? Оти знам случај во Турција, пријателка беше казнета. Не знам точно колку месеци и преостанувале, но и било кажано уште пред тргнување, дека има можност за казна. И се случи, али тоа зависи од земјата, нели. Планирам да одам следната недела, штом се плаќа како за нов, морам ли да вадам предвреме или да си чекам до последниот месец?
супер...фала за инфо...ми заштеди ментално пари (за следно кога ќе ваѓам ) изгледа ми останала во ум цената која ја наплаќаат по сервисите зошто таму обично земаат малку повеќе
она шо сакам да го прашам некој е доста лично за мене а и сметам дека погрешно би била сфатена овде и затоа можи некој оупен-мајндед да ми пиши лп?
Има Рустикана на Рекорд. Прво е продавницата на Биана за чевли, па трафиката на турчинот и тука,позади него се наоѓа. Од улуцата се гледаат клупи, маси што има. Е сега овде порано правеа свирки и се полнеше, а сега не знам. Мислам дека имаат уште една Рустикана отворено, но не знам каде. Ако сум грешка, и ако не постои уште една, оваа знаеш каде да ја најдеш. Нема промашај.
Има и кај зоолошка градина од таа страна 100 тина метри после зоо отприлика па десно.Има и табла означено неможеш да утнеш
После 3 месеци. Времето што го минуваш тука и во друга држава за една година, треба да биде еднакво т.е. пола таму, пола тука.
Јас сега бргу бев на свирка во таа кај зоо Рустикана 2.А бев и минатата сабота преку ден на ручек и тогаш имаше свирка.