Дечки ми треба превоз до Солун за сабота, нешто од оние турите што се оди на еден ден? Цена и контакт доколку има некој би ми било од голема помош. Фала ви однапред.
Знам за во Кичево, од т.а. меридијан дека е 900 денари, а за матурантки 700денари. Од Кичево се оди до Битола со комбе, а од таму со автобус. Таму имаш околу 4/5 часа шетање низ Солун, потоа ве носат во Икеа, Космос и Џамбо и таму имаш време околу 3/4 часа. И потоа дома . А од Битола е 600 денари, за Скопје незнам, но можеш да отвориш некои агенции на интерент и има све си пишува. Многу е убаво, јас бев и преубаво си поминав, ако одиш да јадиш гиро обавезно
Со таа пара тешко дека ќе успееш и пијачки и простор да снабдиш.. Подобро соберете се во градски парк во тие како куќички што се со настрешници, купи пијачки за сите пари, организирај музика од дома... Едино така да пројдеш со 100 евра. За кафич не знам каде би можела...
Ако ми пуштат 5.000 евра на сметка на НЛБ, и одма ги извадам, значи само да поминат низ моја трансакциска, ќе имам данок нешто на крај година??
Jason123 парите битно легнале на сметка не е важно длаи у иста секунда ке ги извадиш. На таа сума мислам има данок ама зависи и причината. Пример ако сам си ги префрлаш парите мислам не плаќаш ништо а ако некој ти ги праќа мора да ги пријавиш.
Освен продавниците на пластичарите, Тепих Центар (Меринос), Фантази, ТТ Ексклузив, Шартекс и продавниците на пластичарска, каде може да најдам убави теписи и стази? Има ли други продавници низ градов?
Зависи преку кој оператор, воглавном Вип и Телеком се околу 35 денари минута ако не и повеќе. Ако сакаш евтино да телефонираш кон странство конкретно кон Германија земи си Лајка бројчер ги има на бензинските и разни продавници.... Кон германија ти е 9 денари кон мобилен и 3 кон фиксна мрежа без разика кон кој оператор вртиш таму, ако се погоди и тој да користи Лајка разговорот е бесплатен. Јас имам блиски роднини во Германија и често комуницираме со нив, откако се појави лаја буквално спијам на телефон. Порано се јавував само да им кажам ај јави ми се и толку, како да они парите ги берат на дрво, сега е супер.
Во вулкан ? Убаво е таму за журки Сакам да отворам тема поврзана со летото но незнам во која категорија да ја ставам..Малку помош?
Ако ти ги пушта некој како позајмица НЕма да подлежиш на данок.Во спротивно се рачунаат за приход и подлежат на оданочување.