Точно, се согласувам. Но тоа е премногу ретко, сепак во прашање се многу фактори. АМА дека рак на грло се добива од орален секс, no way.....МОЖЕБИ постои шанса, но премногу далеку одиме со темиве, за тоа има доктори. За најчестите и “најлесните” инфекции, јас знам дека не можат да се пренесат и да опстанат во устата. Сепак, има разлика од една до друга. Али за подлабоките болести ние не сме компетентни тука да збориме.
Па не знам, за уста јас се осеќам компетентно да зборам, со оглед на професија.. Ретко верувам напрво во " комшијата ми кажа од трети спрат" оти бар денес се може да се провери онлајн. Порано требало во библиотека да одиш.
Шта то ти причаш? Прво, ХПВ е вирус кој преизвикува различни видови рак, вклучително на грлото: Еве ти референца: https://www.cdc.gov/cancer/hpv/basic_info/hpv_oropharyngeal.htm Исто така не е редок вирус!!! Воопшто! 80% оф луѓето ќе ојдат во контакт со ХПВ во некој период од нивниот живот. Тоа е 8 од 10 луѓе на земјата. Поконкретно, 10% од мажите и 3.6% од жените ќе дојдат во контакт со орален ХПВ. Тоа не е воопшто ретко. И не е лесна инфекција. Те молам немој да шириш глупости. http://www.ashasexualhealth.org/stdsstis/hpv/fast-facts/
Стварно е глупо на некој да му кажеш идеме на лекар да не имаш болест некоја,ама со оглед на тоа во какво време живееме и какви се болештини постојат боље да му кажеш него ли да закачиш нешто па да се чудиш цел живот што те снашло. Јас сум за. Или евентуално користење на кондом при орален.
Не е проблем воопшто. И секој сексуално активен човек треба редовно да си врши прегледи. И нема потреба од кондом доколку знаеш дека партнерите ти се ок.
А ако е измиен благо ќе биде? Дај прашај некоја жена што има искусено такво нешто и ќе дознаеш дека спермата е солена и не се бламирај овде.
Ако е хигиенски чисто може и со и без влакна и од позади газо и све. Па некое влакненце ќе се откине па мораш со раце да го вадиш од јазикот или гркланот. Мераци. Се додека е чисто може све. Додуше и малку прљавко е ок... Како за кого.
Dali sekogas svrsuvate pri oralen seks, vie i vasite partneri? Imav skoro slucaj kade parnerot po 2pat ne svrsi pri oralen. Prv pat mi se desava toa. Se slucuva?
Се случува... Само орален имавте? Знаеш дека човековото тело не е машина, ниту робот ниту не знам што за да сврши на дугме...