Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орален секс

Дискусија во 'Секс' започната од newring86, 22 ноември 2009.

?

Дали уживате за време на орален секс?

1. Да, и кога пружам и кога добивам

2.217 глас(а)
    67,7%
  2. Да, но само кога добивам

394 глас(а)
    12,0%
  3. Да, но само кога пружам

257 глас(а)
    7,8%
  4. Не, не сакам орален секс

407 глас(а)
    12,4%
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Е то многу ме нервира.
    Ако напише некоја пост како нејзиниот, еден куп мажи ќе го сфатат како покана.
    Ако ми се пуши кур, не значи дека нивниот сакам да го пушам.

На busybee, faye, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Phoenix 1618

Phoenix 1618 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    64
    Јас обожавам и да давам и да ми дава орален секс, барем така се чувствував од моето прво сексуално искуство. Не знам кај другите како е, ама што подлабоко оди тоа повеќе се чувствувам подобро. Ме интересира какво би било чувството ако го лапне цел. Веројатно наредниот пат повеќе ќе експериментираме, па би знаел.

Инаку мислам дека лижењето ги прави женските да се чувствуваат многу убаво и полесно да добијат оргазам. Барем така ми кажа мојата партнерка. Се чувствувала подобро дури и од пенетрација.

На tamche995 и insecure man им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Пенетрацијата е overrated.

На cresa-jagoda и DAngel им се допаѓа ова.
  4. Phoenix 1618

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    64
    Не сум женско и не можам да знам, ама искрено верувам дека е така. Јас како машко многу добро се чувствувам кога сум влезен во неа. Најдобро е ако ги има и двете.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Зависи за кого.

За мене, незаменлива е пенетрацијата.

На LoLa96, Just.do.it, marija305 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тука дури и не станува збор за лично мислење.
    Факт е дека пенетрацијата се воздигнува на ниво на врв на сексот и единствен начин да се има секс.
    Тоа потекнува од раните напори да се сузбие женската сексуалност, од Фројд пред сѐ и неговата борба против клиторисот.
    На база на "пенетрацијата е незаменлива" се темелат куп митови за женската сексуалност и женскиот оргазам, т.е. фамозниот "вагинален и еден единствен вистински оргазам".
    Не викам дека не е некому пенетративниот секс подобар од сексот без пенетрација, ама пенетрацијата е воздигната до митолошки размери, ко од Олимп да е симната, Ахил на сите сексови.
    Гледано во таа смисла, дефинитивно е преценета. Ама дефинитивно, без простор за дискусија.

На cresa-jagoda, faye, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не сум ни размислувала за тематикава.
    Знам само, дека ако го бива партнерот, пенетрацијата за мене е најдоброто од сексот и тогаш оргазмите ми се најубави.

На LoLa96, rusalka и Phoenix 1618 им се допаѓа ова.
  8. Phoenix 1618

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    64
    Јас од она што го имам читано не можат сите жени да добијат оргазам од пенетрација. Прочитав податок, не знам навистина дали е точен дека во едно истражување само 30% од жените рекле дека можеле да добијат оргазам преку пенетрација.

Претпоставувам дека ова е така бидејќи кога ѝ се дава орален секс на жена најмногу се стимулира клиторисот којшто е многу осетлив и има многу нервни завршетоци. Женските само на клиторисот имаат повеќе нервни завршетоци одошто машките имаат врз цел пенис. Додека при пенетрација клиторисот не се стимулира директно.

Е сега претпоставувам дека секое тело е различно и различно реагира на различни работи, но сепак како што кажав, можеби е најдобро во текот на сексот да има и лижење и пенетрација. Ако не може да доживее оргазам со пенетрација, тогаш спротивната страна треба да се погрижи тоа да се случи преку оралниот секс. На крај е најважно двете страни да уживаат од сексот и да бидат задоволни.

Последна измена: 1 февруари 2021
    На cresa-jagoda, lovestoneddd, Milan444 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Огромен е процентот на жени кои и покрај долгогодишно сексуално општење, никогаш немаат доживеано оргазам при пенетрација. Од моја околина, ниту една. На форумов секој втор пост во соодветните теми, е од жени кои се изјаснуваат дека исто така оргазам никогаш немаат доживеано на таков начин. Нема машко кое не може да го достигне врвот при пенетрација. Од тој аспект, за женската страна, дефинитивно е преценета пенетрацијата.

На cresa-jagoda, dayla, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Од таа страна, да, но за мене кажував, не за статистика.

На LoLa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.609
    Дефинитивно. Па и вагиналниот оргазам е клиторален оргазам, не постои оргазам од пенетрација сам по себе. Колку повеќе сме напалени, толку повеќе клиторисот е проширен и толку поголеми шанси за оргазам без директна стимулација на магичното копче. Ама пак се сведува на клиторисот, the mighty beast. :inlove: Меѓудругото и фамозната г точка уште не е најдена, па и тоа се сведува на уште еден мит. Дури да се чудиш, ко да има некоја скриена агенда. :|

На IM.TMKQ, Milan444, Ugly Duckling и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Абе како и да е вие девојки покомплицирани сте од нас машките ...

На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Клиторисот е всушност Г-точката, само од внатрешната страна.
    Исто како што можеш машката Г-точка (простатата) да ја стимулираш преку аналниот отвор, така можеш и клиторисот преку вагиналниот канал.

Со прсти најлесно се наоѓа. Сигурно сте виделе сквртинг оргазми на порнич, ако не друго...
    Всушност е стимулација на клиторисот преку ѕидот на вагиналниот канал.
    Кога сме возбудени се зголемува клиторисот, некогаш и повеќе од два пати.
    Исто како што еректира пенисот.
    Кога мастурбираме, (мнозинството) не го стимулираме директно 'главчето' на клиторисот, туку преку усните.
    Мене на пример, ми е неубо директно на 'главчето' да се допирам, премногу е осетливо.

Практично клиторис е мини пенис.
    Кога прават операција за менување на пол, клиторисот се инкоропорира во 'новиот' пенис.

EiqZviBWoAEKHwZ.jpg

Исти сме. Само што кај нас репродуктивните органи се внатре, а кај вас надвор.

Последна измена: 2 февруари 2021
    На tamche995, GirlVolley, Glowy и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Браво точно таа е целата вистина...и кај повеќето девојки што сум бил не сакаат стимулација директно на главчето им се јавува осетливост било рачно или со јазик .Ми се има случено како лижнуваш така мрднува со нога (((:)

На noteforself, Milan444 и WildMk им се допаѓа ова.
  15. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.609
    @WildMk Се согласувам дека може да се стимулира клиторисот и вагинално, ама расчитај се ако те интересира конкретно за Г точката, буквално никој за ништо не се согласува. Првичната теорија е дека е посебен орган, односно концентрација на нервни завршетоци неповрзано од клиторисот и вака и е опишувано по женски списанија и сајтови, па после е поврзувана од некои за клиторисот (многу логично), ма да ни за ова нема целосна согласност. Саде шпекулации. :)

И клиторисот не е мини пенис! Има точно дупло повеќе нервни завршетоци на помала површина (од повеќето барем), и продолжува да расте по менопаузата. Пенисот си останува ист.
    (Знам дека збориш за анатомска сличност, ама да си кажам). Добро утро. :D

На DAngel, LoneWolfGuy, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Мини пенис, во смисла имаат иста функција кога е во прашање сексуалното задоволство.
    Знам дека расте со возраста.
    Кога(ако доживеам) 90, ќе ми биде колку просечен македонски пенис :D

Исто знам дека нема докази за посебен орган дека е Г-точка, ама најлогична ми е теоријата дека всушност е стимулација на клиторисот од внатре... Затоа и го напишав.

Тоа што не знаев и ме изнервира, беше кога дознав дека до 1950тите медицината го сметала клиторисот за obsolete орган |(
    По таа логика, дај и пенисите да ги сметаме за обсолит, ебаму спечало, да му ебам!
    И то, се' некој маж доктор ќе издрнда некоја ваква теорија...
    Сенкир вчера имал клиторисен оргазам!

А да, тие 8000 нервни завршетоци во главчето на клиторисот, се разгранети околку вагината и анусот.
    Затоа кога оргазмираме чувствуваме и контракции и во матката и на аналниот отвор.

На LoLa96, prominent, noteforself и 4 други им се допаѓа ова.
  17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Искрено не знаев за ова дека расте. Баш ме натеравте да изгуглам. :lol:
    Фалат вакви мислења едукативни на форумот, и Dayla супер објаснила. (fingers)

На teressa, GirlVolley, Arjanit2021 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.823
    Допаѓања:
    23.452
    Мислењата дека е посебен орган се застарени, сега е докажано дека е дел од клиторисот.

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Сакам, и кога пружам и кога добивам. Особено второто, незаменливо чувство е :inlove::inlove:

На Arjanit2021, Anastasia9228, Роберт 7 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    914
    Uzivam koga dobivam i kova pruzam po moznost odednas odnosno 69

На Herrera, tamche995, Doris123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.