Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орален секс

Дискусија во 'Секс' започната од newring86, 22 ноември 2009.

?

Дали уживате за време на орален секс?

1. Да, и кога пружам и кога добивам

2.222 глас(а)
    67,7%
  2. Да, но само кога добивам

395 глас(а)
    12,0%
  3. Да, но само кога пружам

257 глас(а)
    7,8%
  4. Не, не сакам орален секс

407 глас(а)
    12,4%
  1. Tomi84

Tomi84 Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    изглеане се разбравме, јас не барам совет за мене и девојка ми туку ме интересира како е кај другите, дали има што сакаат инаку си знам јас за со девојка ми што како е :)

2. Korisnik89

Korisnik89 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Ок, тогаш НЕ. И не ми се верува дека на некоја ќе и биде убаво еден саат да ја лижеш... мое мислење

3. seni.seviyorum

seni.seviyorum Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    19
    пробав само еднаш и тогаш ми беше малку не пријатно немав самодоверба и мислев дека не го правам тоа добро иако партнерот не престана да воздивнува додека го правев тоа

4. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    Прво се сомневам дека типов воопшто има лижени, бидејки секој искусен во оваа проблематика би требало да знае дека лижењето не се мери на часовник туку, тоа се прави со цел деојката да се доведе до оргазам, а тоа пак зависи од спретноста на фраерот за колку време ке ја доведе девојката до оргазмот, а се разбира по оргазмот треба да престане нормално нели? Инаку лижење со часови е тотална глупост и непознавање бидејки за 1 час ке и се укочат нозете на девојката а не да ужива.
    Лижењето како лижење е доста комплицирана работа и не е едноставно како лижењето лижавче, или сладолед, според мене најдобра техника е шмукањето, на клиторисот тоа доведува до побрз и појак оргазам, а неретко знае да доведе и до прскање.

5. Tomi84

Tomi84 Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Немам намера да се бранам и да објаснувам дали и колку имам лижено, се со намера да не прерасне ова во препукување како досегашните случаи, инаку би сакал да ти препорачам ако имаш можност нормално да се обидете да те лижи партнерот подолго време, немора да е еден час ама со споро темпо без јаки триења и по нараснувањето на клиторисот, а оргазмот да си дојде сам по себе без интезивно принудување и драстично зголемување на темпото, нема да зажалиш :*

6. mal-de4ak

mal-de4ak Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    јас искрено уживам во пруженјето орален секс...бидејќи мислам и дека девојките уживаат во него премногу и тој е вистинската и најдобра предигра...а исто така се разбира и дека уживам кога мене ми пружат орален секс..иако во последно време јас почесто го правам тоа..:)..сепак е убаво тоа малото доле...помеѓу нозете на девојките...:D

7. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    хаха горе на анкетата за одговорот "да и кога пружам и кога добивам" одговориле 69% :D :D

На skylimit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    Да но мислам дека повекето не се искрени во одговорот, неможам да замислам како може да не ти е поубаво кога он ти ја лиже, кога ти го чувствуваш задоволството, отколку ти да му го дудлаш нему. И незнам што задоволство може да се чувствува ако му го дудлаш, или демек задоволна си што него му е убаво.

9. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Епа едноставно, пријателке...
    И јас не сум се осеќал како да лижам мед и млеко кога сум задоволувал орално девојка, но самата нејзина реакција, грчењето на мускулите, и целиот нејзин body-language ме тераат да продолжам со исто, па и „понапредно“ темпо, зашто е видливо дека ужива во тоа. Така уживам и јас. :)

На Мистер_89 и SexyLady им се допаѓа ова.
  10. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Светилке...Се повеќе си мислам дека ти од секс ни с не знаеш....

На Мистер_89, Idonea и sunshinesparke им се допаѓа ова.
  11. Baby1994

Baby1994 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Јас уживам и кога пружам и кога добивам ноо сепак повеке кога добивам!

12. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Мене ако ме прашаш, нема добра прегигра ниту добар секс без оралка.. Јас уживам подеднакво и кога пружам и кога ми пружаат, најмногу затоа што ОБОЖАВАМ да гледам дека тоа го возбудува партнерот... истиот случај е и кај него... И просто не ми е јасно како некој воопшто можи да го прескокни оралниот секс....

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    .

Прикачени фајлови:

На skylimit и Oxymoron им се допаѓа ова.
  14. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Орален С... е кога го влечеш за нос секој ден
    -Еве маче вечер ќе имаме..
    Он си чека :?:
    И така си тераш цел месец, додека не свати дека од С... ни С.. си немаш
    И на крај орално не те избрише од животот, и не си најде друга..
    А ти ораторските вештини продолжиш да си ги развиваш во универзитетска библиотека

(Пардоне муа за речников, темава ме навлече)

На macole, Oxymoron и Sawyer им се допаѓа ова.
  15. unique-S.S.13

unique-S.S.13 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    оралниот е предобар...обожавам кога го задоволувам и гледам дека е во облаци тоа многу ме пали, а особено уживам кога тој ме задоволува мене хехе ;)

На pikolino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pepperutka30

pepperutka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Кога сме веќе кај оралниот секс, сакам да прашам дали има и некоја друга како мене која не ужива да и пружаат орален секс?
    Уживам и обожавам кога ја го пружам дури можам да постигнам оргазам додека орално го задоволувам но неможам да се опуштам и да дозволам мене да ме задоволува орално. Се чувствувам ужасно, нервозна сум, и не ми е убаво.
    Сум пробала со разни техники на опуштање и разно разни тантра нешта но едноставно не да не ми се допаѓа, одвратно ми е.
    Има ли и друга ваква „будала“ :D како мене или???

17. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Не си ,,будала,,, не се секирај :D !
    Само не умееш да се опуштиш.Мој совет- кажи му на твојот сакан дека сега за сега, тоа не ти се допаѓа.И едноставно заборави на тоа извесно време.Опушти се и прави САМО тоа што ти се допаѓа.Биди тоа што си!
    Верувам дека после извесно време, во најлудиот и најопуштен дел од моментот, некое скриено гласче во тебе ќе посака баш ТОА.
    И ќе ти биде СОВРШЕНО УБАВО :hai:

18. pepperutka30

pepperutka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Фала за советот но многу пати сум пробала, знаеш по принцип сум многу опуштена личност што го обожава сексот и уживам максимално, но ова ич не го можам, некако ми е смешно, досадно, и гадно :(

19. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Затоа и ти велам , сонце! Не го прави ТОА , ако не ти се допаѓа.Уживај си во сексот и прави како тебе ти се допаѓа.Сите ние имаме различни желби и потреби кога се работи за секс.Ако на некого нешто му се допаѓа, на некој друг -не му се допаѓа.Се додека уживаш во сексот, без разлика што тој вклучува, се е во ред.
    Престани да размислуваш за тоа одредено време.Па, за тоа потоа...

20. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    @pepperutka30

Јас знам дека мобилниот најповеќе ми ѕвони кога јас и пружам орален на девојката,така да ова се нови
    моменти во случајот прислушување. :D Доколку уживаш кога се самозадоволуваш,не би требало да ти е одвратно кога типот ти пружа орален секс.Баш напротив,и тоа како треба да уживаш.Ама не се секирај.

По мене или типот не те стимулира на правиот начин,или пак ти непотребно си создаваш тензија.
    Можеби си преокупирана со тоа дали на типот ќе му се допадне твојата мачкица,што ќе помисли итн.,бидејќи средбата е очи во очи. :D Ослободи се од таквите мисли доколку ги имаш,а нормално и он треба да знае како да те опушти.Mалце вино може да помогне,а исто не е лошо да пробаш орален у различни позиции.Пр.У хоризонтала(на кревет),или у вертикала доколку типот те дигне на неговите рамена па ти пружа орален секс.Пробај на различни начини,веројатно нешто ќе ти се допадне.
    Ако не ти се допаѓа,не ти се допаѓа,никому ништо.Не се секирај. :D

На SexyLady, pepperutka30 и Lola-M им се допаѓа ова.