Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орален секс

Дискусија во 'Секс' започната од newring86, 22 ноември 2009.

?

Дали уживате за време на орален секс?

1. Да, и кога пружам и кога добивам

2.222 глас(а)
    67,7%
  2. Да, но само кога добивам

395 глас(а)
    12,0%
  3. Да, но само кога пружам

257 глас(а)
    7,8%
  4. Не, не сакам орален секс

407 глас(а)
    12,4%
  1. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Сега додуше немам дечко, се скаравме...ама воопшто не уживав кога требаше да давам оралка, го правев затоа што знам дека сакаше, ама ме вадеше од такт кога ќе се видевме и едноставно ќе ми речеше ај еднаш малку - а пример јас не ќе можев.
    Па нели во сексот треба и двајцата да уживаат.

2. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Јас уживам да му пружам на партнерот такво задоволство поготово кога ке го видам дека и тој ужува :P
    А не је гледам убавината кога добивам ништо посебно не ми е ;)

Кога тој би ми рекол ај еднаш малце како на девојкава за инат не би му го пружела тоа задоволство :D

3. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    decki od prilika kolku dolgo mu pruzate oralno zadovolsto na svojot partner? koga mu go pravam jas toa na decko mi sekogash trae kratko posto neznam odprilika kolku treba da trae oti ne sakam da dojde do toa on da svrsi ne daj boze kaj mene u usta :puke: znam deka na site maski ne im treba isto vreme za da svrsat (mn normalno ne se site isti) ama sepak ve molam kazete mi od prilika kolku minuti go pravite toa, sig sum deka taa inf kje bide korisna ne samo za mene tuku i za mn dr devojki...pozz :)

4. kikiritka89

kikiritka89 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Тоа зависи само од самата себе. Ако сакаш долгу да пружиш тогаш можеш и 10-15 мин и секако ако не сакаш во уста да ти сврши партнерот тогаш тој сам нека се тргне пред да сврши.

На rainbowlove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikica19

kikica19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Јас секогаш му кажувам,, немој да ми свршиш, пази итн,,... ама и ти сама ке приметиш кога е блиску, почнуваат да му се грчат нозете, се движи чудно... ама како и да е, многу е важно да му кажеш за он да знае дека кога ке биде блиску треба да ти каже...

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Де, ке те замолам биди покултурен |(

7. flower18

flower18 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Dobro a sto moze da se sluci ako goltame? Inaku i jas uzivam no potoa me cesa najverojatno nekoi infekci , a decko mi go osekam kolku mn uziva

8. bella21

bella21 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Иако некако не е верно сепак вреди да се прочита :)

http://style.mnogoo.mk/mk/articles/ljub ... ralen-seks

9. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Белла 21 што го имаш оставено линкот,јас истово го имам прочитано на др страна и другарка која студира медицина само не во Македонија истово ми го има кажано дека организмот се привкувал и бла бла :rofl:

На bella21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower18

flower18 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    sto moze da se sluci ako goltame? Inaku i jas uzivam no potoa me cesa, najverojatno nekoi infekci

11. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    И дечко ми мн сака али јас никако неможам да се одлучам на тоа ми се гади,знам тој колку сака и дека ќе ужива во тоа али неможам совет ве молам мн се грозам па незнам после да не се осеќам убаво па инфекции па едно па друго тоа ќе ме нервира а сакам да пробам што мислите ??

12. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Инфекции можат да настанат од самиот чин на орален секс а не од голтање на сперма, така да ако пружаш орален секс и немаш никаков проблем тогаш голтањето на спермата нема никаква улога.

13. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    koe masko ne saka oralen seks site sakaat, samata pomisla te tera da mislis na najlosoto sega se grozis a sto ce bide ako probas, probaj ce vidis deka ne e tolku loso a za infekcijata zavisi od nego dali e po higienata toa e moeto mislenje pa ti odluci :)

14. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    За тоа, тоа се прави пред игра хехехе ама и тогаш мора да биде тип топ среден за да не дојде до инфекции може ќе пробам незнам :D

15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    1. Оралниот секс го зголемува ризикот од добивање рак на грлото

Рак? Да, можете да добиете рак на грлото од оралниот секс според Американското друштво за борба против ракот. Не од оралниот секс сам по себе, туку од ХПВ вирусот кој се пренесува по сексуален пат, вклучувајќи го и оралниот секс.

Истражувањата покажуваат дека некаков вид на канцер може да биде предизвикан со некои видови на ХПВ вирусот и непцата на грлото. Имајте во предвид дека носителите на вирусот може да бидат и мажи и жени и дека тој проаѓа без никакви физички и очигледни манифестации. Затоа ништо без кондом!

Превземено од :
    http://puls24.mk/index.php/link-magazin ... lniot-seks

Што мислете за ова?
    Јас искрено незнам колку двојки имаат орален секс со кондом :|
    Ама после ова... рак на грло бе?!
    Самата помисла ми влезе во психа...

16. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Кога сме веќе кај оралниот секс, кажете ми дали сами си го земате или чекате да ви го дадат. Или поинаку кажано дали знаете самоиницијативно да се наведнете и да си го земете во уста или чекате доколку партнерот ви рече или ви ја наведне главата. И што мислите какви девојки повеќе сакаат мажите оние по срамежливите или оние послободни кои знаат и сами да превземат иницијатива.

17. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Ponekogas toj na shega ke mi rece da "odam tamu dole", no vo posledno vreme jas praktikuvam sama da go zemam..jas licno, nemam nisto polza od toa sto mu go pruzam ova zadovolstvo, no kako sto rekov, toa e sepak zadovolstvo za nego, i milo mi e koga gledam deka uziva...

18. stojmenovska

stojmenovska Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Дали може да останеш бремена од орален секс?

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Tи што мислиш со твоите 23 години?

На Мистер_89 и Edie.S им се допаѓа ова.
  20. stojmenovska

stojmenovska Активен член