Затоа пред некое време некој по лична порака ми понуди да купи некој пар носени гаќи од мене. Ах, мистеријата е разрешена.
провери си у message requests и во filtered messages таму завршуваат специјалните пораки шо фб нејке да ги прочиташ ...може имаш и некоја од мене тамо убутана <3
Сеа ја прочитав статијата за ХПВ вирусот.Одам да му соопштам една многу добра вест на чоеко. Ќе има плачки
Богами, толку радикален верник, што е дури против оралка, признајте, не сме имале на форумов. Или барем тие што се верници во правата смисла на зборот, си седат само во „своите“ теми. Just sayin'...
Знаеш, во мојата вера не е забрането оралниот секс. Не е вопшто ни регулирано. Што значи тоа е дозволено. Но во овие нерелигиозни теми пишувам како машко, а не како верник. Како верник ме имаш само во подфорумот „Религија“. А за оралниот секс стојам на тоа дека е неприроден сам по себе. Затоа и контрам на овој гаден чин. Стојам зад кажаното. Дополнение: Јас истотака ги изложив аргументите поради кои сум против оралниот секс, и никој не можеше до сега да ми објасни дека не сум во право.
Абе аргументиве твои беа уста=уста, полов орган=полов орган. А ондак за анален секс шо прајме? Гз со гз да се трие пошо никако не треба да се меша полов орган со гз? A да не почнам ондак дека по твојава логика не би требало ни со рака да се допрат половкиве органчиња, пошо неприродно знаеш, строго само за пенетрација. Плус сам си пиша (ме мрзи да те барам па да те цитирам ама од прилика идеше вака) „мене не ми смета да ме пуши ама јас нејзе нејќам да ја јадам“. Е каде ти е тука тебе тој гаден чин?! Некако мозоков ерор ми фати.
Oralniot i jas dobro se soglasuvame i sakam i koga pruzam i koga mi e pruzen oralen , a jas i analot ne se soglasuvame ama ich
Океј, прво - ова не ти се баш некои аргументи, него само твои лични, и ако смеам да додадам - неосновани, размислувања на темава. Инаку, еве - одма ќе те оспорам. Во животинското царство, орален секс практикуваат вервериците, лилјаците, хиените, волците, мечките, делфините, приматите и мајмуните. И ова се само оние животни кои нашите биолози-воајери успеале да ги уловат на дело. А замисли уште колку други го прават истото, скриени од нашите љубопитни погледи. Значи, оралниот секс е нешто што е одлика на поинтелигентните облици на живот, и е и те како присутно во природата - а поголем доказ од тоа, за фактот дека нештото е природно - здравје! Тоа што ти си одлучил да бидеш уште по-narrow-minded од она што дури и сопствената религија ти го налага, е твоја одлука, но никако и факт или па, апсолутна вистина.
Одлика на поинтелигентните облици на живот? Значи дека животните кои ги наведе се поинтелигентни од нас луѓето, бидејќи тие лижат гениталии? Благодарам, но јас дефинитивно се повлекувам од оваа тема. Не изложувам аргументи на тие кои освен што нас луѓето не поистоветува со животните (бидејќи ако тие лижеле, по аналогија и човекот (како разумно суштество) треба да лиже?!), туку нив ги прави и поинтелигенти и тој облик на живот го нарекува поинтелигентен. Срамота.
Бате, ти тврдеше дека не е природно, ја ти дадов доказ дека е, бидејќи се случува во природата. Не ја мешај сега интелигенцијата у муабетот. Инаку, да, тие се поинтелигенти облици на живот - а ние сме најинтелигентните, иако право да ти кажам, и мене ми е понекогаш тешко да поверувам во тоа.
Не драг бате, не е ни природно, бидејќи ние луѓето имаме нешто што животните го немат, а тоа се вика разум. Преку разумот ние разликуваме што е добро или лошо, и разумот нас ни вели дека оралниот секс е гадно. Не е природно оралниот секс за тие кои го користат разумот. А тие луѓе што не го користат истиот и се изедначуваат со животните, нив ќе им изгледа природно, а чак и слатко. Толку од мене.
Vie uste ste tuka Dan neznajte kaj e izlezot, a? Ili go cekate I poslednoto otkritie pa javas javas da si ojte