Орален секс

Discussion in 'Секс' started by newring86, Nov 22, 2009.

?

Дали уживате за време на орален секс?

1. Да, и кога пружам и кога добивам

2,240 vote(s)
    67.8%
  2. Да, но само кога добивам

397 vote(s)
    12.0%
  3. Да, но само кога пружам

258 vote(s)
    7.8%
  4. Не, не сакам орален секс

410 vote(s)
    12.4%
  1. Jessica Rabbit

Jessica Rabbit Нов член

Добра, добра работа. На почетокот почнувавав да се смеам како луда, но сега е добро, особено кога знам дека ужива.

Priroden, BoyL and the drummer like this.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Абе врвна работа е оралниов:DИ кога пружам и кога добивам,мерации!!!:inlove: Порано неќев да слушнам за орален,ми беше онака ради реда само за негово задоволство,а на него не му дозволував од пусти срам.Сега гледам што сум пропуштала...кој пробал знае:D:D

3. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Што почесто правиш, тоа поискусен си! Нетреба од никаде да гледаш да се учиш., тоа самото ти доага како треба! И треба и двајцата да сакаат!

4. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Сакам да пружам со нежност и го обожавам, не уживам да ми пружат и несакам да ја понижувам.

5. diskreten32

diskreten32 Популарен член

ако се праи тоа од задоволство и да вложиш максимален напор оралниот е врв особено 69

6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Зашто мислиш дека ја понижуваш ако ти пружа орален секс?Значи ние што пружаме орален се понижуваме?:^)

Petar80, tteea55 and diskreten32 like this.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

А зошто се срамите да кажете пред сите дека пружате орален?

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Кој се срами? Гледам дека девојките(вклучувајќи ме и мене) многу добро си се изјаснуваат дека пружаат орален и немаат никаков проблем со тоа

diskreten32 likes this.
  9. Згодно Момче

Најглавното не си изјасни да добиваш или да пружиш, се затскриваш во множина.:)

10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Не зборувам за изјаснување на анонимен форум, зборувам за изјаснување во реалниот живот, кога и да се разговара за оваа работа, најголем дел од девојките велат дека не пружаат, а остатокот го избегнуваат одговорот, ова го кажувам од мое искуство и од тоа што ми го кажувале мои другари, а и многу други машки со кои сум разговарал на оваа тема, а овде каде што се анонимни и никој не ги знае гледаме дека е друга работата, што укажува на тоа дека девојките се срамат да признаат, а претпоставувам бидејќи мислат дека тоа е понижувачки за нив.

Last edited: Dec 3, 2016
  11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Имам погоре пишано:)

diskreten32 likes this.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Еве мене не ми било проблем да се изјаснам и во реалниот живот(пред најблиските многу нормално),сметам дека нема ништо срамно и понижувачко во тоа да се пружа или добива орален кога е обострано задоволство во прашање:)

13. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Uzivaj nema nisto ponizuvacki a bogami ni sramno da se pruza a bogami nitu da se dobiva ama ne se otvara ova tema u realen zivot so sekogo se razbira so najbliskite drugari se zbori toa

ana-sweet likes this.
  14. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Па никој не го спори обостраното задоволство, ама факт е дека најголем дел од женските мислат дека тоа е понижувачки за нив, а и ако некое машко сака да навреди некое женско, покрај многуте други навреди, може да употреби и зборови поврзани со оралниот секс (да кажувам кои бидејќи сите знаат).
    А претпоставувам дека одреден дел од женските со најблиските другарки зборуваат за овие работи, исто како и машките, ама ниту женските пред машките признаваат дека пружаат, ниту пак машките пред женските, таква е реалноста.

biGirl likes this.
  15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Мала исправка.

16. Згодно Момче

@Sashko1992 ми се допаѓа тоа што секад си во офанзива, не трпиш изгледа дефанзива. :rofl:

Sashko1992 and Summerlover like this.
  17. Dust

Dust Game Over

Сашко, чуден си..

Ем си немал повеќе женски од прстите на една рака, ем викаш дека женските не кажуваат јавно.. ем тоа го поткрепуваш со истражувачка работа меѓу другари и анонимци...
    Знаеш кои мислења се релевантни?
    Тие за кои имаш свое искуство..
    Секако дека нема некоја што едвај ја познаваш да ти каже дали сака да пружа и добива орален, да не треба да оди по улица и да вика - ајмо орален фор фри..

П.С... нема зошто експлицитно да зборам со пријателки за секс, тоа го прават недозреаните мажи и жени .. како фалба најчесто.
    Прав маж и права жена се оние на кои интимните работи им остануваат во спална.

eloves, doubleg, H.VAGA and 18 others like this.
  18. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

А си помислил можеби дека тоа е од причина што не секој сака со секој да споделува детали од интимниот живот? Или на чело да си напишеме што сакаме во кревет, а што не?

19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Значи муабетот е дали женските мислат дека за нив е ПОНИЖУВАЧКИ кога пружаат орален секс, и според мене одговорот е ДА. А чуден сум за тие што не разбираат што пишувам, јас убаво кажав дека од мое искуство, а тоа искуство во мал дел се темели од малубројните девојки (кои се бројат на прсти) со кои сум бил, а во најголем дел се темели од муабети со другари и другарки, или од кажување на муабети кои ги правели мои другари или познаници со нивни другарки и другари. Значи да ти појаснам, пошто изгледа овде ќе морам да почнам и да цртам за некои да сфатат што сакам да кажам :D, еве јас седам со блиски другари и другарки и си муабетиме за се и сешто, и некако уз муабет почнеме да зборуваме и за оралниот секс, и кога ќе се прашаме меѓусебно дали некој практикува, најголем дел од женските веднаш одговараат НЕ, а остатокот си молчат или велат дека тоа е непристојно прашање.
    Како што реков истото ми го имаат кажувано мои другари и познаници кои правеле муабет на оваа тема со нивни другарки и другари, па оттаму е мојот заклучок дека едно се зборува во реалниот живот, а овде во виртуелниот каде што никој не ги познава е сосема друга ситуацијата, гледаме дека најголем дел од оние кои се изјасниле во темава пружаат орален, што секако не значи дека и најголем дел од женските во Македонија го прават истото.

@pravnicka2, па ако некој не сака да споделува детали од интимниот живот тогаш културно ќе каже дека не сака да зборува за тоа, или дека е непристојно прашање, јас тоа го кажувам кога не сакам да изнесувам некои интимни работи пред другари и другарки, ама овде мислам дека станува збор за ЛАЖЕЊЕ, а пак ќе кажам според мене причината за тоа лажење е тоа што најголем дел од женските пружањето орален секс го сметаат како нивно понижување.

Last edited: Dec 4, 2016
    Oscar Lady likes this.
  20. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Нападот е најдобра одбрана :D.