Добра, добра работа. На почетокот почнувавав да се смеам како луда, но сега е добро, особено кога знам дека ужива.
Абе врвна работа е оралниовИ кога пружам и кога добивам,мерации!!! Порано неќев да слушнам за орален,ми беше онака ради реда само за негово задоволство,а на него не му дозволував од пусти срам.Сега гледам што сум пропуштала...кој пробал знае
Што почесто правиш, тоа поискусен си! Нетреба од никаде да гледаш да се учиш., тоа самото ти доага како треба! И треба и двајцата да сакаат!
Кој се срами? Гледам дека девојките(вклучувајќи ме и мене) многу добро си се изјаснуваат дека пружаат орален и немаат никаков проблем со тоа
Не зборувам за изјаснување на анонимен форум, зборувам за изјаснување во реалниот живот, кога и да се разговара за оваа работа, најголем дел од девојките велат дека не пружаат, а остатокот го избегнуваат одговорот, ова го кажувам од мое искуство и од тоа што ми го кажувале мои другари, а и многу други машки со кои сум разговарал на оваа тема, а овде каде што се анонимни и никој не ги знае гледаме дека е друга работата, што укажува на тоа дека девојките се срамат да признаат, а претпоставувам бидејќи мислат дека тоа е понижувачки за нив.
Еве мене не ми било проблем да се изјаснам и во реалниот живот(пред најблиските многу нормално),сметам дека нема ништо срамно и понижувачко во тоа да се пружа или добива орален кога е обострано задоволство во прашање
Uzivaj nema nisto ponizuvacki a bogami ni sramno da se pruza a bogami nitu da se dobiva ama ne se otvara ova tema u realen zivot so sekogo se razbira so najbliskite drugari se zbori toa
Па никој не го спори обостраното задоволство, ама факт е дека најголем дел од женските мислат дека тоа е понижувачки за нив, а и ако некое машко сака да навреди некое женско, покрај многуте други навреди, може да употреби и зборови поврзани со оралниот секс (да кажувам кои бидејќи сите знаат). А претпоставувам дека одреден дел од женските со најблиските другарки зборуваат за овие работи, исто како и машките, ама ниту женските пред машките признаваат дека пружаат, ниту пак машките пред женските, таква е реалноста.
Сашко, чуден си.. Ем си немал повеќе женски од прстите на една рака, ем викаш дека женските не кажуваат јавно.. ем тоа го поткрепуваш со истражувачка работа меѓу другари и анонимци... Знаеш кои мислења се релевантни? Тие за кои имаш свое искуство.. Секако дека нема некоја што едвај ја познаваш да ти каже дали сака да пружа и добива орален, да не треба да оди по улица и да вика - ајмо орален фор фри.. П.С... нема зошто експлицитно да зборам со пријателки за секс, тоа го прават недозреаните мажи и жени .. како фалба најчесто. Прав маж и права жена се оние на кои интимните работи им остануваат во спална.
А си помислил можеби дека тоа е од причина што не секој сака со секој да споделува детали од интимниот живот? Или на чело да си напишеме што сакаме во кревет, а што не?
Значи муабетот е дали женските мислат дека за нив е ПОНИЖУВАЧКИ кога пружаат орален секс, и според мене одговорот е ДА. А чуден сум за тие што не разбираат што пишувам, јас убаво кажав дека од мое искуство, а тоа искуство во мал дел се темели од малубројните девојки (кои се бројат на прсти) со кои сум бил, а во најголем дел се темели од муабети со другари и другарки, или од кажување на муабети кои ги правели мои другари или познаници со нивни другарки и другари. Значи да ти појаснам, пошто изгледа овде ќе морам да почнам и да цртам за некои да сфатат што сакам да кажам , еве јас седам со блиски другари и другарки и си муабетиме за се и сешто, и некако уз муабет почнеме да зборуваме и за оралниот секс, и кога ќе се прашаме меѓусебно дали некој практикува, најголем дел од женските веднаш одговараат НЕ, а остатокот си молчат или велат дека тоа е непристојно прашање. Како што реков истото ми го имаат кажувано мои другари и познаници кои правеле муабет на оваа тема со нивни другарки и другари, па оттаму е мојот заклучок дека едно се зборува во реалниот живот, а овде во виртуелниот каде што никој не ги познава е сосема друга ситуацијата, гледаме дека најголем дел од оние кои се изјасниле во темава пружаат орален, што секако не значи дека и најголем дел од женските во Македонија го прават истото. @pravnicka2, па ако некој не сака да споделува детали од интимниот живот тогаш културно ќе каже дека не сака да зборува за тоа, или дека е непристојно прашање, јас тоа го кажувам кога не сакам да изнесувам некои интимни работи пред другари и другарки, ама овде мислам дека станува збор за ЛАЖЕЊЕ, а пак ќе кажам според мене причината за тоа лажење е тоа што најголем дел од женските пружањето орален секс го сметаат како нивно понижување.