Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орален секс

Дискусија во 'Секс' започната од newring86, 22 ноември 2009.

?

Дали уживате за време на орален секс?

1. Да, и кога пружам и кога добивам

2.220 глас(а)
    67,7%
  2. Да, но само кога добивам

395 глас(а)
    12,0%
  3. Да, но само кога пружам

257 глас(а)
    7,8%
  4. Не, не сакам орален секс

407 глас(а)
    12,4%
  1. Jessica Rabbit

Jessica Rabbit Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    8
    Добра, добра работа. На почетокот почнувавав да се смеам како луда, но сега е добро, особено кога знам дека ужива.

На Priroden, BoyL и the drummer им се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Абе врвна работа е оралниов:DИ кога пружам и кога добивам,мерации!!!:inlove: Порано неќев да слушнам за орален,ми беше онака ради реда само за негово задоволство,а на него не му дозволував од пусти срам.Сега гледам што сум пропуштала...кој пробал знае:D:D

На SimonaTino, JustBeautiful, biGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  3. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    Што почесто правиш, тоа поискусен си! Нетреба од никаде да гледаш да се учиш., тоа самото ти доага како треба! И треба и двајцата да сакаат!

На Petar80, Дискретниот, ЕденЧлен и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Сакам да пружам со нежност и го обожавам, не уживам да ми пружат и несакам да ја понижувам.

5. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    3.039
    ако се праи тоа од задоволство и да вложиш максимален напор оралниот е врв особено 69

6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Зашто мислиш дека ја понижуваш ако ти пружа орален секс?Значи ние што пружаме орален се понижуваме?:^)

На Petar80, tteea55 и diskreten32 им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    А зошто се срамите да кажете пред сите дека пружате орален?

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Кој се срами? Гледам дека девојките(вклучувајќи ме и мене) многу добро си се изјаснуваат дека пружаат орален и немаат никаков проблем со тоа

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Згодно Момче

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Најглавното не си изјасни да добиваш или да пружиш, се затскриваш во множина.:)

10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Не зборувам за изјаснување на анонимен форум, зборувам за изјаснување во реалниот живот, кога и да се разговара за оваа работа, најголем дел од девојките велат дека не пружаат, а остатокот го избегнуваат одговорот, ова го кажувам од мое искуство и од тоа што ми го кажувале мои другари, а и многу други машки со кои сум разговарал на оваа тема, а овде каде што се анонимни и никој не ги знае гледаме дека е друга работата, што укажува на тоа дека девојките се срамат да признаат, а претпоставувам бидејќи мислат дека тоа е понижувачки за нив.

Последна измена: 3 декември 2016
  11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Имам погоре пишано:)

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Еве мене не ми било проблем да се изјаснам и во реалниот живот(пред најблиските многу нормално),сметам дека нема ништо срамно и понижувачко во тоа да се пружа или добива орален кога е обострано задоволство во прашање:)

13. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    3.039
    Uzivaj nema nisto ponizuvacki a bogami ni sramno da se pruza a bogami nitu da se dobiva ama ne se otvara ova tema u realen zivot so sekogo se razbira so najbliskite drugari se zbori toa

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па никој не го спори обостраното задоволство, ама факт е дека најголем дел од женските мислат дека тоа е понижувачки за нив, а и ако некое машко сака да навреди некое женско, покрај многуте други навреди, може да употреби и зборови поврзани со оралниот секс (да кажувам кои бидејќи сите знаат).
    А претпоставувам дека одреден дел од женските со најблиските другарки зборуваат за овие работи, исто како и машките, ама ниту женските пред машките признаваат дека пружаат, ниту пак машките пред женските, таква е реалноста.

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Мала исправка.

16. Згодно Момче

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    @Sashko1992 ми се допаѓа тоа што секад си во офанзива, не трпиш изгледа дефанзива. :rofl:

На Sashko1992 и Summerlover им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    172.975
    Сашко, чуден си..

Ем си немал повеќе женски од прстите на една рака, ем викаш дека женските не кажуваат јавно.. ем тоа го поткрепуваш со истражувачка работа меѓу другари и анонимци...
    Знаеш кои мислења се релевантни?
    Тие за кои имаш свое искуство..
    Секако дека нема некоја што едвај ја познаваш да ти каже дали сака да пружа и добива орален, да не треба да оди по улица и да вика - ајмо орален фор фри..

П.С... нема зошто експлицитно да зборам со пријателки за секс, тоа го прават недозреаните мажи и жени .. како фалба најчесто.
    Прав маж и права жена се оние на кои интимните работи им остануваат во спална.

На eloves, doubleg, H.VAGA и 18 други им се допаѓа ова.
  18. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.250
    А си помислил можеби дека тоа е од причина што не секој сака со секој да споделува детали од интимниот живот? Или на чело да си напишеме што сакаме во кревет, а што не?

На blueeparadise, Dust и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Значи муабетот е дали женските мислат дека за нив е ПОНИЖУВАЧКИ кога пружаат орален секс, и според мене одговорот е ДА. А чуден сум за тие што не разбираат што пишувам, јас убаво кажав дека од мое искуство, а тоа искуство во мал дел се темели од малубројните девојки (кои се бројат на прсти) со кои сум бил, а во најголем дел се темели од муабети со другари и другарки, или од кажување на муабети кои ги правели мои другари или познаници со нивни другарки и другари. Значи да ти појаснам, пошто изгледа овде ќе морам да почнам и да цртам за некои да сфатат што сакам да кажам :D, еве јас седам со блиски другари и другарки и си муабетиме за се и сешто, и некако уз муабет почнеме да зборуваме и за оралниот секс, и кога ќе се прашаме меѓусебно дали некој практикува, најголем дел од женските веднаш одговараат НЕ, а остатокот си молчат или велат дека тоа е непристојно прашање.
    Како што реков истото ми го имаат кажувано мои другари и познаници кои правеле муабет на оваа тема со нивни другарки и другари, па оттаму е мојот заклучок дека едно се зборува во реалниот живот, а овде во виртуелниот каде што никој не ги познава е сосема друга ситуацијата, гледаме дека најголем дел од оние кои се изјасниле во темава пружаат орален, што секако не значи дека и најголем дел од женските во Македонија го прават истото.

@pravnicka2, па ако некој не сака да споделува детали од интимниот живот тогаш културно ќе каже дека не сака да зборува за тоа, или дека е непристојно прашање, јас тоа го кажувам кога не сакам да изнесувам некои интимни работи пред другари и другарки, ама овде мислам дека станува збор за ЛАЖЕЊЕ, а пак ќе кажам според мене причината за тоа лажење е тоа што најголем дел од женските пружањето орален секс го сметаат како нивно понижување.

Последна измена: 4 декември 2016
    На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Нападот е најдобра одбрана :D.

На Згодно Момче му/ѝ се допаѓа ова.