Имам малку време и да ти кажам некако чудно ми е твоево мислење и на голем бр. мажи, има мажи во брак, а имаат жена на страна за реализирање на своите сексуални фантазии, и кога ќе го прашаш, добро бе, жена ти е во секој поглед поквалитетен човек од швалерката, тој ти одговара дека тоа е само секс. А жената дома да остане светица, работава. Која е логиката во тоа ? Кој е повреден во тие случеви? А има и разумни парови што се гледаат како обострана работа и мажот (ретки се тие барем јас до сега неколкумина имам чест да запознаам ) и во врската или во бракот се се еден на друг, и другари и пријатели и љубовнци и поткрепи и се што е потребно. И немаат потреба од трет во врската. И кому му судиш ти со постовите ? Кој е за осуда реално ако веќе некој од нас воопшто има право да осудува некого ??? А да не зборувам каква антикампања им правиш на мажите хахахха
Па добро ако некој маж ја изневерува жената а таа знае, тогаш зошто уште е со него?, па не е крај на светот ако го остави, ок знам дека голем дел од жените остануваат во брак заради финансиски причини, ама еве во денешно време се поголем број на жени работат и можат сами да се издржуваат. Според мене многу подобро е да живееш сиромашно ама достоинствено, а некој да те прави будала, да ти набива рогови, а ти пак да си продолжиш да живееш со него, тогаш мора да си личност без карактер, без самопочит и без достоинство. Има многу разумни парови кои не се изневеруваат меѓусебе, и се во брак долги години, само што на луѓето тие бракови не им се интересни, едноставно не ги забележуваат, а има и примери каде од љубомора им се измислуваат најразлични лажни приказни само за да ги разделат. Па кои вести на интернет или во весниците се најчитани?, нормално тие за изневерувања, секс-скандали сл., никој не пишува како некој и некоја имаат прекрасен брак кој им трае 30 години, така е и во животот, ако се случи неверство, развод или било каква друга лоша работа, веднаш сите дознаваат, не за џабе луѓето викаат: Добриот збор далеку се слуша, ама лошиот уште подалеку. А со постовите судам на тие за кои мислам дека прават постапки кои не треба да ги прават, и зошто да немаме право да осудуваме?, па ова е јавен простор, секој има право да каже свое мислење, и има право да осуди нечии постапки.
Vo red osuduvaj Vo red osuduvaj ama pisuvas na zenski forum I napagjas zeni so pogrdni zborovi t.e ete taka vikaat mazite, a koja e vistinata vsusnost koga vekje sakas da si realen? I koj rece deka tie zeni znaat I deka koga kje doznaat ne GI ostavaat mazite? Zs ne pisuvas za zelbite na mazite I od kade vsusnost trgnuva se I izneveruvanje I navredi ... Ne e vo red sale druze, podobro e se da se IMA so eden partner otkolku od 2 ili 5 da se pravi eden. Zatoa edno ama vredno otkolku od cvet na cvet letanje.
Саше... Чеј да те тагнам, да не испуштиш. @Sashko1992 Не знам од кај ги вадиш ставовиве за сексот и моралноста општо, ама мое мислење е дека веројатно досега не ти се погодило да имаш некој добар, онака потечки, ненормален, mind-blowing секс. Кога ќе ти се погоди, ќе смениш многу теории во главата и животни принципи. За среќа, сексот е многу повеќе од мисионерска поза во темница, размислување и тупење. Искрено ќе ти посакам да си најдеш девојка со која ќе имаш добра сексуална хемија, па ќе правиме муабет пак. Онака, go have some fun и олабави се малце. Патем, страшно е некултурно во ДРУШТВО да прашуваш и зборуваш за орален секс, па и за каков било друг вид на секс. Не се работи за тоа дали некој сака да ИЗЛАЖЕ или да се СОКРИЕ, туку се работи за навлегување во интима и поместување на лични граници. Јас се сметам за многу open-minded човек, ама на таа тема многу ретко дискутирам и овде, а во живо - само со нај, најблиските другарки. Се' друго останува меѓу мене и партнерот.
Па види, не ме сфаќаш, не ги бранам јас мажите кои изневеруваат, напротив, ги осудувам исто како што ги осудувам и жените кои изневеруваат, според мене тоа е една од најлошите работи која може да ја доживее еден човек или една жена додека е во брак или врска.
Знам дека е страшно ПОНИЖУВАЧКИ за една девојка во друштво да каже дека пуши, ама не цигари , а инаку ако е некултурно во друштво да се зборува за ова, тогаш најголем дел девојките ќе одговорат така, а не со зборовите: НЕ БЕ КАКОВ ОРАЛЕН, НЕ ПРУЖАМЕ НИЕ ТОА. Како и да е, знам каква е реалноста, така да не палат овие приказни кај мене.
Тогаш зш ги осудуваш жените на форумот ? Тоа е дел од сопствениот внатрешен свет на секој човек како што пиша Доози подолу, тоа е лична работа, а тоа што постојат мажи недозреани им се сака и после таа девојка или жена не им чини, тоа не е само до жените. Ако е за тоа сигурна сум овде можат 99,9 проценти од жените своите партнери да ги направат од земја подоле зш ? затоа што им пружиле тие мажи орален ... глупости.
Па затоа што во најголем дел од темите се збори за жените, и нормално е јас како машко да ги критикувам и осудувам нив за работи за кои мислам дека се за критика и осуда, еве на пример вие отворете тема за бројот на сексуалните партнери кај мажите, или за било што друго, и таму пишувајте за нас, критикувајте не, осудувајте не, едноставно правете што сакате.
Не се разбираме или мене така ми се чини ... значи пар врска ли е, брак ли е, кога двајца се сакаат, се сложуваат гледаат ако се паметн заедно да имаат се што сакаат, ме разбираш ли ??? И утепај ме не гледам што е за осуда во тоа ??? Оние кои не го прават тоа, бараат што им недостига надвор од врската без разлика на причините на пр. недозреаност, немоќ себе да се најдат и тн. ништо не стои на светов само по себе, се доаѓа или си оди сплетено со нешто друго. Не пишувам само за жените туку и за мажите, на што личи интмни детали од некаква врска како жена да седнам и на прјателка или кој сака нека е да каужувам па, таа е ваква или онаква. Не верувам дека има жена што партнерот така ќе си го нападне, пред се таа го избрала,а после се друго, едно е заа карактер да зборуваш др. е такв интимни работи да зборуваш, а мажите го прават тоа, и не се евтини мажите ? Не е ниско ова што го пишуваш? И еден познаник убаво рече, мажите денес се ко жените некогаш на чешма и сакаат да бидат модрени ама кога жената ќе им врати плачат дали да ја остават или не. Ти пишуваш на моменти за девојки или жени кои се исклучоци, и кои тие муабети ги сметаат за флерт, ама поради тие не можеш се да ставиш во еден кош. Зошто да отвараме таква тема? Па, колку и да звучи сожалувачки,а не би сакала да е така, реално и оние кои менуваат партнери многу имаат некој проблем Сашко, а прават проблем на друг ако го вплеткаат во таква мрежа од не се знае кој пие кој плаќа.
А ти мислиш дека јас ги осудувам оние жени кои пружаат орален секс?, , тогаш воопшто не се разбираме.
@Sashko1992 сериозно си 92'ра? Ако си, навистина жално за тебе. Млад човек седнал дома во недела навечер и окупира теми за секс на женски форум. Ти според твоите конзервативни и шовинистички сфаќања заслужуваш уште поконзервативна жена која ќе ти дава само еднаш неделно, исклучиво доколку не се пости.
Не, не така, нека налета на жена со која умот ќе му се помести и после ќе го видиме хахаххаха има да вика ваква таква и да трча како кутре по неа хаххахаха
Не бе цуцано, не е понижувачки. Некултурно е. Има разлика меѓу тие два збора. Исто како што е некултурно да се зборува за мочање, серење, ждригање, прдење, буричкање во нос, уши и слични ми ти активности. Сите ги правиме, ама не разговараме за тоа на кафе. А иначе, не ти се погодил во друштво некој пациент како мене, па да ти каже збор-два на темата. Којзнае колку им било непријатно на девојките што седеле со вас и на колку простачки начин сте го поставиле прашањето. Претпоставувам дека било придружено со исмевање и плитки „хе-хе-хе“ шали. Како не ти било срам тебе и на другарите да си ги прашате другарките дали им го пушат на дечковците? Као - се преслушувате ли колку се зелени муабетиве пред да ги треснете? И што ти е бре тебе гајле дали другарка ти му го пуши на дечкото? Те пали тоа, воајеризам нешто? Или ете, се докажува теоријата дека сите жени се грешници и неморални? Ме заболе дали другарка ми му го пуши на некого или дали на другар ми му го испушуваат. Нивна работа, нека си уживаат и што сакаат нека си прават. Тебе треба да ти биде гајле за твојата, хм... цигара.
Многу јаки бе овие другарите на Сашко По цел ден седнати и оговараат кој на кого му го испуш*л, кој во која поза имал секс, кој колку почитува жени која е курва, а која поштена од познаничките...
Добро бе Сашко вие кое одделение сте момцте па, да ви се укажува што е културно што не ? вратете те се кај мама во скут да се научите штом така. А не правите такви муабети, ајде бе, 36год. имам мн време поминав со другари, пријатели и познаници, се мажи ххаха има мажи фалби фрлаат до небото и назад, и себе и тие околу себе ги лажат, од мрава слон се прави. Немој, те молам да се оправаш сега. И што мислиш јас толку внимание посветувам на форумов па, и датите ќе ги гледам, видов дека ти си пишал.
А што мислиш, јас случајно го напишав зборот ДЕНЕС? Хаха, а што мислиш ние директно прашуваме дали некоја пружа орален, па тоа онака уз муабет оди, на шала малку, и така, али не е тоа поентата, поентата е дали е тоа понижувачки за вас или не, а штом ти викаш дека не е тогаш немој да си се навредила ако некое машко ти каже ПУ** К**, туку само кажи му дека тоа е некултурно и дека не треба да користи такви зборови.