1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. maleckaa

maleckaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    17
    Оргазам да или не?

потполно се согласувам со тебе :clap:

2. kobra91

kobra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Оргазам да или не?

Во врка сум скоро 3 год и со дечко ми имаме активен сексуален живот.Уживам во сексот но неможам да доживеам оргазам.Сме пробале многу работи кои ме возбудуваат но никогаш неможам да го достигнам врвот.Кога се самозадоволувам самата неизбежен е оргазмот ама сакам тоа да го доживеам со дечко ми. При мастурбација се стимулирам клиторино-па можно ли е само затоа да не можам вагинално?

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Оргазам да или не?

Па многу девојки не можат да доживеат оргазам при пенетрација. Морате да пронајдете поза во која што би се стимулирал клиторисот, па така ќе го решите проблемот. Или пак тој во предиграта нека работи на него, па откако ти ќе свршиш ќе си ја продолжите работата.
    Така и волкот сит и овците на број 8)

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.647
    Допаѓања:
    22.899
    Оргазам да или не?

Потполно се сложувам со Лолипоп :lol: треба да си најдиш добра позиција и малку самата да се потрудиш, неможе само така да лежиш и да чекаш. И мене ми беше срам да му кажам на дечко ми како ми е убаво и долго време немав доживеано оргазам, но никогаш не му одглумив му кажував дека неможев и него ич не му беше убаво така и стално ми велеше ајде кажи како сакаш, како ти е убаво и се престрамив и оттогаш навака ми е преубаво :P

5. Lebedev

Lebedev Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    39
    Оргазам да или не?

Lele luge citam ova za svrshuvanjeto na lavic24 i mnogu se nerviram, posto koa zborev so devojka mi, ona prv pat slusha za takvo svrshuvanje, a spagja u onoj mal procent na zeni sto cesto svrshuva za vreme na seksot. vo prosek po 5pati. 2 pati vo predigra, so lizenje i takvi stvari, i tri pati so penetracija. obicno vaka e. ama jas sakam da i go dadam i ona drugoto zadovolstvo. aj ve molam pomognete mi... dajte predlok kako da napravam taka da svrshi. pozz - L.

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.647
    Допаѓања:
    22.899
    Оргазам да или не?

За жал јас го немам твојот одговор :( досега немам така свршено :$

7. kobra91

kobra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Оргазам да или не?

Знаете да ме насмеете и да ме расплачете.Во моментов второто кога веќе видов дека голем дел од вас се задоволни и исполнети со чувства кои не се опишуваат.Верувајте дека сме пробале секакви пози,на секакви места и генерално сум задоволна од мојот дечко.Тој прави се за да ме задоволи но проблемот е во мене што неможам да доживеам оргазам :worried:SS Сум била расположена и опуштена кон сексот,уживам секогаш во самиот чин. Се стимулирам и клиторисно но знаете тоа е премногу осетливо место па некако ми е грубо да се допирам со прсти-чуствувам болка... :worried:SS мн сум тажна

8. Lebedev

Lebedev Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    39
    Оргазам да или не?

Srcka bas mi e zal za tebe... no treba da mi kazes par stvari za da se obidam da ti pomognam... kolku vreme ste zaedno so deckoto? dali seksualno dovolno dobro se poznavate, tuka mislam, dali se citate za vreme na seksot, posto toa e mn bitno... posvetete poveke vnimanie na pred igrata, odnosno poveke na rabotite sto tebe te palat. neka te lize podolgo vereme, pa podocna neka raboti i so prstite.... a bolkata na klitorisot moze da e i od toa sto go fakate na suvo. navlaznete gi racete ubavo so plunka i postojano neka -- pliva -- vo tecnos klitorisot, pa mozebi ke iscezne bolkata. a inace, sto znaci toa -- generalno sum zadovolna -- ? pozz L.

9. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    Оргазам да или не?

lele lebedev,blaze si i na devojkati 5 pati pri eden cin :clap: bogami mal e procentot na takvite sreknicki kao nejze,a gi ima,ne deka gi nema,ama mnogu poveke se tie so nemozat taka,a pa ogromen e brojot i na tie so nemozat voopsto da doziveat orgazam pri penetracija.ne deka ne znaat kako i so pozi da praat(poso citam takvi soveti kon niv) nekogas ne e do toa ni deka ne se opusteni ili ne uzivaat vo seksot,ednostavno e do samata zenska priroda,neobjasnivo e,nekoi uspevaat da si go najdat careto,eksperimentirajki podolgo vreme vo vrska so stabilen partner,ama nekoi i cel zivot go pominuvaat taka bez da dozivuvaat orgazam pri penetracija.sreka sto postoi orgazam pri masturbacija neli,pa na toj nacin mozat da si nadopolnat. ;) kao so kaza pogore lolipop,neka i zavrsi maskoto prvo rabota nejze racno,pa posle negov kef i site zadovolni :D

На amema му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lebedev

Lebedev Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    39
    Da srcka znam deka ne dozivuvaat mnogu orgazam pri penetracija. jas pa poima nemav deka e taka. posto devojcevo mi e prva partnerka. a i ona se cudese sto dozivea, uste pamtam prviot pat koa svrshi dodeka penetrirav. nikat neam videno tolkav ogan vo ocite na edna devojka... so prethodnite nemala doziveano. a ne deka mozam da se pofalam nesto posebno so cm... tie site imale podolgi, pa ete... za 10min tak tak... i gotovoo... kaj mene e drugo... kaj mene trae. ama ajde nema da kazuvam kolku trae posto veke bev osuduvan na forumov posto se obidov da bidam iskren. ama ti ne mi odgovori dali znaes nesto za ona drugoto svrshuvanje? pozz4e - L.

Опомена од модератор за ова мислење и мислењата над ова мислење.

[mod-kirilica:2ua2sg3o][/mod-kirilica:2ua2sg3o]

11. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    Оргазам да или не?

e za toa prskanjeto-squirt,iskreno neznam nemam poima kako e so e poso ne sum dozivela takvo neso :D ima nekoj so pisuvaat deka doziveale pa valjda ke ti objasnat,tamu kaj so ne sum kompetentna ne zboram ;)

На ginecolog2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. loca23

loca23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Секогаш ама секогаш кога имаме секс со дечко ми на крај двајцата сме насмеани хахахаха Секс без оргазам не е секс да не се лажеме!!!

13. dumbal

dumbal Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    18
    На ова оргазам влијаат мн. работи.Пред се според мене најмногу влијае дали имаш секс со посакуваната персона
    2.Локацијата на сексуалниот чин,
    3Текот на денот,
    3, Расположението,
    4Либидотокое игра многу важна улога,
    5, Подмашкувањето кај двата партнери.
    6, Секс позата
    ........................
    Но сепак за успешен оргазам се е во главата, треба да си занесен во него, сите работи се исфрлат од главата и целата концентрација се става во преден план максимална опуштеност и нема шанси за промашај. Барем од мое лишно искуство, горенаведените работи што ги споменав никогаш не не оставиле без оргазам мене и партнерката.

п.с. И дебелината на стојко игра многу важна и пресудна улога!
    Поздрав :* :emo: :inlove: :inlove:

На Krushka676 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    треба прво со самозадоволување да доживееш оргазам, па после и со секс

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Точно. Али познавам повеќе девојки кои првиот оргазам го доживеале во сексуалне однос. Чудно, според мене прво треба да се доживее оргазам при самозадоволување, така полесно после би стигнале до оргазам во секс, точно би знаеле што ни одговара што не. 8)

16. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    333
    Смеа ми доаѓа веднаш откако ќе го доживеам и несакам никој да ме пипка ми требаат 5 мин за да медитирам :D

На peperutkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Minaaa

Minaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Eve jas sum nova clenka na sajtov. Pa gledam dosta interesni raboti ima i sekoj den gi citam, pa resiv i jas da spodelam nesto so vas:):). I jas i deckomi sme vo dolga vrska pa godini nanazad ne sum znaela sto e toa orgazam i kakvo e cuvtstvoto. I koga razgovarav so cimerkite mi se iznasmeaa:):). Pa mi objasnaa sto e toa svrsuvanje i sto e toa orgazam ( od togas svativ kolku e ubavo da se ima i takvi razgovori so drugarkite- ako imaat iskustvo). Mi se slucuvalo na son da mi dojde nesto mnogu ubavo neopislivo, pa stalno mu opisuvav na decko mi kako mi bese , ni na kraj pamet deka toa vsusnost e orgazam:) cirkuz:). Pa do pred izvesno vreme koga so deckomi se zaigravme podolgo vreme me triese dolu:) i op ete go toa cuvstvo od sonot lele mu vikam eve go toa sto go barav zapalena neznaev sto pravam ni kade se naogjam vo trans padnav. Presrekna i prezadovolna mu vikam na deckomi leleeeeeeeee kaj sme bile do sega godini nanazad se bilo gola voda- za mene. Od togas redovno praktikuvame normalno ako imame povekje vreme zatoa sto mn vreme mi treba da se zapalm i nekogas rakata go boli:):) a inace nikogas dosega ne sum doziveala orgazam za vreme na seks. ako moze nekoi sto go doziveale da mi dadat soveti sto i kako da pravam??????

[mod-kirilica:30zxszpg][/mod-kirilica:30zxszpg]

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Последниот пат кога имав оргазам беше кога 3 пати по ред го терав дечко ми да имам секс, за да се задоволам :$ одтогаш веќе ништо од оргазмот, не му е ни битно изгледа дали ми е убаво мене...

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.394
    Допаѓања:
    91.193
    Секој секс оргазам. Многу му е важно прво јас да бидам задоволна , потоа тој. Знае и која ми е омилена поза, па секогаш сака да ја практикуваме таа. Иако можам да се пофалам дека доста е добар, па немам некои проблеми. А и си се усовршуваме.

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Некој совет за како истовремено и двајцата да постигнеме оргазам?