Здравоо Сакам да прашам дали е нормално да имам секс и моментот кога стигам до оргазам тука е крајот и доколку партнерот не се тргне од мене јас не можам да го поднесам во мене едноставно тука морам да завршам сакала или неќела.. Исто така и кога сама се задоволувам не издржувам повеќе од 20 секунди никако.
Разговарај со него, кажи му да не се трга и тогаш кога ти му кажуваш доста,нека успорува. Или да се тргне на кратко и пак да продужите.
Малечката во право е. Само нека успори или нека подзастане малку додека да си "дојдеш при себе", тој моемнт можеби ти изгледа како "ОМГ не можам да издржам, ќе пукнам", ама после тоа иде "бумот". А те разбирам и сама зошто не можеш да издржиш. Едноставно во тој момент кога се приближуваш до оргазмот буквално цело тело си фаќа свој "терк" па и да сакаш некако не можеш да продолжиш. е, после таа секунда иде баш најдоброто. Само опушти се и нека смали малку партнерот интензитет или буквално нека само остане во тебе, да не го вади и ќе биде повеќе од доволно.
Сосема е нормално за нормални луѓе а иначе Фраерот треба да ги знае финтите и да го мултиплицира дејството... ако тоа ти е филм и предизвик за да имаш повеќе и мега оргазми еден по друг а ќе научи на начин што ќе се едуцира сексуално.
Никогаш немам доживеано оргазам од пенетрација. Првите 2-3 минути чувствувам некое задоволство и загреаност, после тоа веќе и ќе се исушам, па и досадно може да ми стане. Не било до партнерите, ни до техники, ни пози, сум имала и предигра пред тоа, ама џабе. Едноставно не чувствувам речиси никакво задоволство и не гледам поента некоја, само осеќам дека нешто влага и излага. Имам свршено и сквиртнато од мастурбација (од страна на партнер), од орален секс и fingering. И затоа не ни чувствувам потреба од секс со машко, тотално ми е напорен и досаден.
Toa znack deka imas namaleno libido. Jas posle golem prezivean stres istoto go cuvstvuvav, mnogu loso i nervozno cuvstvo :/
Kako doagjate polesno do orgazam koga imate seks? Jas seushte nemam doziveano orgazam vo takov sluchaj, samo od masturbacija...
Можно да е до партнерот, а може и не. За да не го менуваш заради таа причина, доколку е до него нели и да пробуваш со друг, пробај со вибратор.
Па кажа дека при мастурбација може. @Anastasia9228 позата е важна, експериментирајте, види што ќе ти годи најмногу, што има ефект а што не. Слушај го телото и најважно биди отворена со партнерот.
Предигра, менување пози, dirty talk... Се' што правиш при мастурбација, може да го примениш и во сексот. Може и помагала да се користат, лубриканти и слично. И секако, потполна доверба во партнерот и опуштеност. Ако си стегната и мислиш на нешто друго, или пак се замараш со тоа како изгледаш, големи се шансите да изостане оргазмот.
Милиони нервни завршетоци се поврзани со усните, па затоа страсното бакнување е од есенцијално значење за постигнување оргазам.
Дали уживате во неговиот оргазам или го доведувате до свршување само зашто тој направил вие да свршите па да биде рамно, да не ви префрла (што да, само по себе веројатно не е океј) Мислам ме сфативте