Колку е ова погрешно на многу нивоа. Се зборува како треба да се прифати женската сексуалност, да се поддржи, да се зборува повеќе за тоа што тие сакаат, како треба мажите да се посветат повеќе на задоволување и на женските потреби, а не да се себични во кревет и да мислат само на себе и своето задоволство. И кога иде маж да побара совет како да го направи тоа, па макар и во форма на пишани материјали, статии и книги бива исмеван за тоа добивајќи хејт коментари за неговото его. Баш supportive, баш.
Како машко треба да те понесат чувствата и да уживате двајцата во моментот, а за тоа не ти треба да фаќаш белешки од книги
Драг Били, поентата на моето мислење беше како единствената ситуација каде маж зема книга за женско тело односно оргазам е кога има мотивација да се докаже над друг маж - на што и самиот член призна. Што се тиче мени, секаква едукација е добра едукација, ама тоа не ја менува жалната реалност дека жената е сепак тргната од фокус, и мотивацијата е љубомора, а не задоволство на партнерката. Секако, секогаш има исклучоци, и ти си добредојден да му ги препорачаш на другар ти сите книги за женскиот оргазам за кои сум сигурна дека ги имаш на полица.
Да беше љубомора ќе кажев дека е љубомора. Желба за задоволство кај партнерката е. Поради тоа пишувам мислења деновиве.
Ах, ништо помалце од ефтин излитен сарказам. Конструктивно мислење и онака не се очекуваше. Лошо е што се толерира говор на омраза на форумот, ама и тоа ништо ниво, научено е веќе. Мора некаде да се има издувен вентил. Советите ти ги препуштам тебе, како некој што имал искуство од двете страни, без никаков сарказам ова. Биди дел од промената за која се залагаш.
Заприметливо е дека мистер Били го пецкаат нирвана искуствата на партнерката. Забележливо е дека бетава сака да поентира. Ништо лошо нема во тоа, ама да се бара рецепт , е наивно.
Му се нафрливте на Били ко глувци на сирење. Боље да се бараат рецепти за оргазам, одколку да останат партнерите незадоволени.
Како прво, целото мое мислење беше конструктивно, освен последната реченица. Второ, кон кого говор на омраза, немаш појма што збориш. Случајот на Dimi_ е несигурност од која очигледно не спие со месеци и ич не ми е жал за тоа што го пишав, затоа што е... вистина? Тука се исклучувам од дискусија, а вие давајте му совети како да биде помачо од останатите мачо мажи.
Се разбира. Ама удар за машкото его ако ги наречеш стварите со вистинско име. Претпоставувам дека е млад дечко 21 22 23 макс. и дека сеуште му е необично како функционираат телата. Мада , како би научил тој девојка 'врвно' да го задоволи? Да беше испечатена скрипта, сите ќе си ја купевме. Толку е индивидуално, што не вреди ни да се класифицира, оти стално ке има некоја неопишана.
Се додека се оптоваруваш со љубомора, нема да успееш во тоа што си го наумил. Прво, некогаш и се случил тој оргазам, ок, зошто таа не е со него, ако е до во оргазмот? Биди со нејзе и уживајте во сексот, истражувај, не е исклучено дека и со тебе ќе и се случи истото.
Можеби е смешно, разговарајки со пријателки, споделуваа дека постои орагзам и прскање од градите? Исто како што постои вагинален squrt Некој да сподели искуство и слично?
Не, сакам да ги знам начините како доаѓа до тоа. Не знаете како е да го изговори името, неколкупати, на некој со кој завршила пред повеќе од деценија, додека водите љубов. Сакам да научам сѐ, и ќе успеам, за техники при водење љубов, за про оргазам, тотално сѐ. Смирено и полека но ќе успеам да научам.
Фала ти. Сѐ ми кажала, сме разговарале, среќна е со мене а и јас со неа, но забележувам дека има атом неисполнетост кај неа. Може ми е предност тоа што не сум и никогаш нема да ја изневерам како бившиот нејзин кој ѝ ги пружал, како што еднаш ми кажа таа, најголемите оргазми што мислела и дека ретко која девојка ги има со дечко/сопруг. Со мене имаше по 3-4 секунди на почетокот, сега има по 15-20 секунди. Со него, секогаш по 7-10 минути.... Верувај ова е претешко машко да го слушне од девојка, па колку и гушкања и специјалитети од храна да добива потоа. Едноставно претешко е. На крајот ја краиштата мислам дека за такви оргазми "виновни" се биохемиските состојки што ги имаат машкото и женското. Се начитав сѐ од физиологија, хормони, исхрана, техники, допири, сѐ последниве месеци. На крај мислам дека иглата во сеното ја наоѓам во состав, или кај нас познато како хемија, што ако го имаат едно машко и едно женско, тоа ќе биде бум. Ова ми е само претпоставка која ако е вистинита, никогаш нема да ѝ го пружам тоа што некој секогаш ќе може....