Да напоменам дека после бременост имаше период кога воопшто нрможев да доживеам оргазам, кога му го кажав тоа тој се потруди да се реши и одма после првиот секс стварно доживеав. Но проблемот кај нас мислам дека е тоа што немаме разговор на таа тема...а јас не знам како да започнам за да не ме свати погрешно,да не помисли дека сум правела така со некој бивши па ете ти беља хахаха И уште нешто пред него сум имала 2 партнери за сексуални односи, но прв пат доживеав оргазам со сопругот и тоа после 1 и пол година во брак
Вие да си поработите на вашата блискост.Ако не си правиш отворен муабет со мажот со кого ќе правиш?И он нели е свесен дека си имала други партнери пред него?Зарем ако му кажеш дека сакаш да внесеш новитети во сексот ќе си помисли нешто?Тогаш имате проблем и со меѓусебна доверба
Абај не ме зафркавај, разговарајте отворено, бидете поблиски, па сопруга си му.. хаха, зошто се зедовте воопшто?
Нормално е се што правиите ако ве прави среќни.Ништо друго не е важно. Не барај совети јавно на форум каде на пола од мајсторите им тече кровот. Поздрав секое добро.
Мене лично ако ме прашуваш сакам да имаме блискост меѓу мене и девојка (особено сопруга ако ми е), да имаме оформено длабочина и интимност во разговорите, не само за сексот. Че речев ако ви е убо терајте, но сметам доколку пиша во темава, значи нешто не ти одговара тебе, а одговорите можиш да ги најдиш кај сопругот само.
W t f И да си правела еден куп други ствари со бившите, зошто тоа би се перципирало као лошо? Аааманн бе девојки..
Нека мисли што сака.. зошто па животот да ти помине со скриени фантазии кои никогаш нема да ти се остварат ? Разговарајте отворено, пробајте нешто ново.. плус во брак сте биле, според мене уште поотвроени еден кон друг треба да сте ...
Не е ненормално, ама немате здрава комуникација. Треба да можете за се' да разговарате со сопругот. Како што рече @simona_baby ... ако не со сопругот, со кој?
Да, тоа е точно...но сепак незнам како да го започнам разговорот бидејќи кај нас не се употребува зборот секс...само ајде да се гушкаме и толку и почнуваме аххаха
Седни го и кажи му дека сакаш да имате поотворен однос и дека ти смета што не разговарате воопшто за секс, дека не го ни именувате како 'секс'. Речи му дека сакаш да го запознаеш ти подобро, а и тој тебе... дека механички секс не те исполнува. Ова културно де... Јас да сум ќе му речам: Шо е ова, не сум дупка во ѕидот! И не се вели 'гушкање', се вели СЕКС!
стварно чоек, не може да си МАЖЕНА а да употребуваш бејби ток за секс. Секс е. Се ебете. Кажете го на глас тоа мајку му
Ако не го бива купи си дилдо, тоа е прачка што не се спушта, ги имаше на попуст пред пола месец во Libido.
Со мм ни јас никогаш немам праено МУАБЕТ за секс. Шо ќе си кажиме? Не сфаќам што би подразбирал муабетот за секс. И не, нема да му речам: ај да се ебиме. Никогаш.