Сигурно сакал да каже дека секогаш при оргазам доживува секс Мала шала Му се помешало од возбуда, при раскажувањето го преживеал настанот повторно, се возбудил и оп....печатна грешка
З'ш ви е толку чудно во врска со мојот филинг во врска со оргазмот кој го доживувам на својствен начин, во обострано задоволство со саканата Во врска со постовите напишани во врска со ова тема дека моето доживување на оргазам дека е фикција или резултат на гледање на порничи. Барем еден, овде на форумов искрено да признае дека барем еднаш во животот не гледал порничи. Секој од своја страна има права на свое мислење, кое го респектирам
Дечкото вика за 2 мин можел да сврши ама ме чека мене прво јас да си свршам па после уште неколку пати и првиот пат подолга предигра
до кате: Во врска на твојот пост за свршување за 2 мин, незнам за кој се однесуваше ???? Лично, јас зависно од ситуацијата и напаленоста, различно доживувам оргазам Имено, секој пат се трудам да ја пуштам саканата прво да сврши иако често пати ни се случува и двајцата да свршиме истовремено. Најбрзиот оргазам ми бил за 2 мин. и тоа кога првпат ја изгубив невиноста, премногу бев напален и напнат едвај издржав. Сега е поинаку , искуството и времето си го прават своето, можам да издржам отприлика 30 мин. да го одложувам оргазмот, на задоволство на саканата која за тој период доживува повеќекратни оргазами
За дечкото се однесуваше па и ние така понекогаш заедно понекогаш и тој си тера 30 мин и ме чека неколку пати мене да ми биде убаво (да си свршам) па после тој не е себичен затоа си го сакам хехех
супер кате ти честитам што си отворена и крајно искрена, многу респектирам такви личности ко тебе секоја чест
cesto se zamozadovoluvam i se e super cesto imam seks no nikogas ne sum doziveala orgazam pomagajte [mod-kirilica:7hldk962][/mod-kirilica:7hldk962]
За жал вистина е дека голем процент на жени никогаш не доживеале оргазам. Дали тоа се случува поради фактот дека се срамат да разговараат отворено со партнерот и да му кажат што е она што ги возбудува,или пак можеби не се опуштаат доволно за време на самиот чин од икс причини навистина не знам.Секој си е индивидуа која најубаво знае што се случува во сопствената психа. Да си кажеме реално,да си дозволиш сексот да не биде взаемно задоволство туку само негово е нешто слично како да имаш подрум без ајвар Многу мажи не знаат како да задоволат жена и точка,без разлика колку сочни приказни прераскажуваат на дело се губат и уште да ќутам додека тој ужива,и згора на се да му го хранам егото а заслужил само клоца од мојот кревет.... е богами нема!
Ај да не доживеале со партнерот ќе разберам, ама сами да не доживеат? Од кого се срамат, од кого неможат да се опуштат? Па сами се побогу, само тие и нивните фантазии
Ееее ајде де Што е проблемот да се опуштиш,да уживаш и да си го запознаваш телото? Јас стварно не знам. Да се поштедам од доживување оргазам? ...ноу веј ноу хау))
Oргазам-за мене чувство на среќа,исполнетост.Убаво е кога ќе го доживееш,лошо е кога нема да можеш.За да се постигne треба целосна опуштеност и отвореност со партнерот.Како и да е сексот без оргазам-не е прав секс
Zdravo jas sum nova sega samo so se zacleniv pa baram nekoj odgovor od vas ve molam Mazena sum skoro dve godini i use nemam deca ali se nadevami vcera dodeka imav odnosi so mazmi se bese ok ama jas koga imav orgazam bese nekako mn bolno me bolese i otposle koga zavrsivme mn imav bolki negde nakaj jajnicite ne znam i se napiv ketonal dali znaete od prilika so e toa so me bolese neso da ne se povresiv?????i dali utre da odam na ginekolog??falaaaa [mod-kirilica:3d4wnjud][/mod-kirilica:3d4wnjud]
Девојки јас повеќе од еднаш не можам да доживеам оргазам .....само еднаш ми се случи два пати...ама после 2 саата “веслање“
Исто и мене девојки,повеке од еднаш не ми се има случено,после како парализирана сум имате некој совет,за повеке оргазми?
Значи да разјасниме постојат вагинален и клиторален оргазам.Многу полесно жените достигнуваат клиторален оргазам со стимулирање на клиторисот.Додека за жал природата не го створила машкиот полов орган во таков облик за да може лесно да постигне жената вагинален оргазам .Фамозната Г-точка е само одреден дел од женската вагина на горниот ѕид богат со нервни завршетоци со чие што стимулирање се постигнува вагинален оргазам. За оние поотворените би препорачал во својот сексуален живот да внесат вибратори со чија што помош жената полесно ке доживее вагинален оргазам кој што се разликува од клиторалниот и е многу поинтензивен.Мажите не би требало да се плашат да го воведат вибраторот во нивниот сексуален живот со партнерската бидејки вибраторот не може да не замени само може да го зачини сексуалниот живот .Јас користам со мојата партнерка и мислам дека нема да згрешите.
За оние кои никогаш или многу ретко доживуваат оргазам (вагинален) : Пробајте да ги менувате темпото и позата со партнерот, повеќето им е полесно да дојдат до оргазам со побавно пенетрирање и кога партнерката е горе. За оние кои не можат да доживеат повеќекратни оргазми: Веднаш откако ќе свршите еднаш, продолжете со играта. Сепак секој организам е различен и повеќекратните оргазми зависат и од времето кое ви е потребно за првиот оргазам. Кај оние кои лесно свршуваат првиот пат-нема да им е голем проблем и за понатаму но со правилна пенетрација која и одговара на партнерката, но оние кои потешко доаѓаат до тој бум, препорачувам мала цигарче пауза, добра предигра и пак сексање. Важно е дека се е во вашата глава.Затоа опуштете се добро пред водењето љубов и не мислете на тоа колку пати ќе свршите.
Авторот на идејата за два типа оргазми кај жените е маж! (С. Фројд, патем кажано). Науката нема докажано кој (ако веќе ги делиме на тие два типа) оргазам е подобар. Според Фројд, вагиналниот оргазам предизвикан од стимулација на вагиналниот канал со пенисот е „поквалитетен“ од клиторалниот. Нема доказ дека тоа е така. Различен, да. Е сега, тоа дека машката суета и егото влијаеле на тој став е очигледно (демек, ништо не може да замени пенис ). Фројд претпоставил дека вагиналниот оргазам е знак на сексуална зрелост кај жената, па затоа станува популарен, дури и денес. Инаку, Фројд не изнел никаков научен доказ за ова, тоа се негови претпоставки, но претпоставки кои станале популарни затоа што Фројд е популарен. И жените (за жал) некогаш паѓаат во замката на ова тврдење и се сметаат за „недоволно“ добри љубовници, што нема врска. Сексолозите ќе ви кажат дека оргазмот си е оргазам и дека поважно од тоа дали е вагинален или клиторален е жената да ужива во сексот и (пожелно ) да доживее оргазам со стимулација која неа и одговара. Заборавете ја оваа поделба на Фројд базирана на моќта на фалусот и уживајте