Дали е можно во 4 ипол годишна врска маж да смета дека е во ред или дека не е важно тоа што никогаш не сум имала оргазам? Дали треба да се напомене дека и жените може да имаат оргазам и дека треба да се посвети внимание и на нив? Навистина не ми е јасно дали треба јас да побарам нешто кое тој по автоматизам го добива и се подразбира дека треба да го добие? Нема ниту предигра, ниту добивам орален секс (а тој добива). При обид за разговор се навредува. Има ли воопшто некое решение за ова?
Жално е толку време да потрошиш на нешто во кое не уживаш. Да бидеш со некој кој е себичен и мисли само на себе. Сексот треба да е обостран и двете страни да се трудат за да уживаат. Чим веќе си имала разговор и не вродува со никаков плод. Не сака ништо да промени, ниту да се обиди... Време е да пресечеш овде. Јасно, и гласно. Стави се себе си на прво место.
Зборувај со сите карти на маса. Предолго време е да немаш доживеано оргазам. И предолго време е да се навредва да збора за то. Кажи му јасно шо сакаш. Рече никогаш не пружал орлен, прашај го зошто не ти пружал во четири години, шо друго можи да направи зборете. Од сексот треба двата да добиете. Добива само тој. И мора да се труди. Ако не се труди - немој ни ти. Чисто за да осети јас би пробала и така. И ако и натаму не се труди би раскинала. Пошто ако на партнер му е грижа за мене ќе сака да доживеам оргазам. Ако егото и неговиот оргазам се поважни, како би му било грижа за мене и моите потреби?
Па решение е да разговарате отворено. Не е проблемот дали е можно се се случи вакво нешто или не. Проблем е шо дечкото се нема воопшто потрудено. 4 години сте во врска, ако не може да седнете и сериозно да зборите за потенцијално сериозен проблем, туку прва негова реакција е "навреден сум" - треба да се прашате каква е иднината на врскава и дали прајте нешто погрешно. Инаку, би требало до сега да се осеќаш доволно слободна да си побараш да ти обрне внимание. Исто, објасни и покажи дека тоа што мисли дека го добива по "автоматизам" повеќе не е автоматски.
Девојки, запамтете дека не треба да побарате да ви се даде внимание. Тоа треба више да е дадено, ако треба да побараш пиши пропало.
Има,остави го два месеци без секс и види дали ќе има некоја промена,ако му е сеедно тука нештоооо “мириса”
Едноставно кога му пружаш орален качиму се од горе во поза 69 и набимуја во уста нема кај да оди сакал неќел ќе проба дека не боли
после пораѓај (рез.ок, конци паднати,све ок вели докторот) проблеми дур влези , а потоа ммммм ми се ежи кожата ми се чини некоја точка допира ,ама многу често е суво па зедовме лубри.
Дај си малку време ќе се среди,сега и хормоните се изместени,ако не поминува ни за два три месеци ќе одиш кај гинекологот.
Првиот дечко со кој бев неколку години ми беше прв дечко со кој имав секс. Јас на него не му бев прва. Со него еднаш за малку ќе доживеев оргазам. Толку. Вториот дечко ми покажа дека не бил во мене проблемот.
Најголема грешка Ти нему му пружиш орален, за тој да ужива А притоа ти кога сакаш тој те одбива и не ти пружи Па да сум на твое место би му вратил со иста мера И еднаш месечно ќе имаме секс само у мисионерска Па нека др*а на порничи Како бе може орален да не сака да пружи ццц