Велиш дека е битно жената да ужива во оргазмот без разлика каков и да е.Се согласувам , но нели сите ние сакаме да уживаме во убава храна но дали секогаш јадеме исто...значи како што е факт дека жената доживува оргазам со стимулација на клиторисот исто така е факт дека жената доживува оргазам без стимулација на клиторисот ( вагинален оргазам), што значи не се издржани тврдењата дека не постои вагинален оргазам.Но нема потреба од оптоварување дека мора да се доживее оргазам.Сексот не треба за цел да го има оргазмот него уживањето што го овозможува...
Ако прочиташ место да претпоставуваш ќе видиш дека не велам никаде дека нема, туку нема никакви научни докази дека вагиналниот е подобар или поквалитетен. А инаку, ако веќе тераме вакви муабети, каде е аналниот оргазам?
Што се однесува до аналниот оргазам верувам дека мислењата кај девојките ке се движат во два сосема различни правци.Едните имаат доживеано прекрасно искуство а другите пак би сакале тоа да го заборават.Нема правило , многу фактори се во игра во секој случај... П.С LIOness твое мислење мислење,искуство на ова тема
pred neodamna..go slusnav toa..elektricen orgazam..i stvarno nemam pojma za sto se raboti..dali nekoj ke moze da mi objasni? i da mi kazi kakvo e cuvstvoto i kako da se prepoznae toj t.n elektricen orgazam ? blagodaram odnapred p.s ne zboruvam za postoeckata muzicka grupa
Споредба на оргазам со храна...леле мори мајко мила. Друго,зошто мислам дека сите жени лажат за аналниот орагазам само затоа што некоја будала некогаш што се излажала да си го подаде задничето,па да не биде едина ги излажала и другите дека постои такво нешто и сега овие да не изгледаат ем глупи,ем покуси верижно си лажат,си лажат и си лажат еве се до денес?! Мислам нема логика,ниту било каква оправданост,а башка што е медицинско докажано дека е невозможно.
Што е невозможно да се доживее оргазам со анален секс? Поголема глупост не сум чула, каде си прочитала, дека медицински е докажано дека немможе дасе доживее оргазам со анален секс? Јас тврдамн дека може и не само со анален секс туку и со самозадоволување т.е со пенетрација на еден или два прста или соодветен предмет вибратор, дилдо итн. Јас лично немам никаков отпор кон тој вид на секс и воопшто кон анусот јас не го сметам анусот како нешто гадно и одвратно од кој излегуваат фекалии итн туку анусот за мене е многу повеке одколку само дел од телото од кој излегуваат фекалиите. На анусот му посветувам исто така време како и на вагината и не ретко ми се случува, да мастурбирам анално т.е да пенетрирам сама во мојот анален отвор и на тој начин да свршам. Инаку нема ништо страшно ниту перверзно во аналниот секс баш напротив тој е исто така нормален како и вагиналниот и ништо нема ниту гадно ниту страшно па зарем вагината е почиста од анусот? од која секој месец излегува менструацијата а потоа партнерот не лиже, и за нас е тоа нормално и во ред а ако имаме анален секс или анен орален сек е тоа е перверзно, гадно итн мислам навистина неможам да го разберам тоа. Како што неможам да разберам кога викаат дека болело итн причината поради која ја цувствуваме, болката е тоа што се стегаме плашејки да не ни се случи нешто непријатно бидејки многу другарки, пријателки со кои сум разговарала, на оваа тема велат дека штом ке пенетрира некој во нив мислам во аналниот отвор или сами со прст веднаш чувствуваат потреба за празнење, на дебелото црево или наротски кажани (им се сере) затоа со мала претходна подготовка аналниот секс мозе да причинува исто така задоволство како и вагиналниот.
И јас не се сложувам со тоа дека не може да се доживее оргазам со анален секс.Може и тоа како и секогаш е одличен овој вид на оргазам,се разбира доколку немаме болки.Од лично искуство зборувам.Кога имам болки не можам ни на О од оргазам да помислам,но кога е поопуштено е тоагаш сигурно доживуваш.
Не можам да зборувам за анален оргазам од причина што не сум имала анален секс. Можам да зборувам за клиторичен и вагинален, обата сум ги искусила и доживеала, чувството е различно, но не можам да кажам дека едниот е подобар од другиот. Кај мене барем, се обидувам клиторичниот да го оставам за на крај, зашто после тоа сум тотално исцрпена и не можам да продолжам без пауза. Факт е дека 90% е во главата, ако не си опуштен или си сконцентриран на нешто друго, нема да доживееш никогаш оргазам. Во сексот нема срам и нема забрането и нема стегнато, важно е да се ужива и да се заборави на обврските, проблемите и часовникот. Не правете никогаш компромис дека сексот може да биде убав и без оргазам, само за да не повредите некого и да полните залудно нечие его. Подобро кажете му, слушај не ми одговара ова, да пробаме вака, онака или нешто друго, денеска барем има решение за се'.
Да , мене ми се случува барем еднаш месечно да имам оргазам во сон и тоа најчесто пред да ми дојде мензисот , не знам зошто , така ми се случуваше и кога бев невина , но сега оргазмот е појак и се будам од задоволство , целата тресејќи се и пак заспивам . Инаку оргазмот за мене е многу јака работа , зависи од интезитот и ова сакав да го споделам со вас јас плачам , ми течат силно солзи и не можам да се смирам кога свршувам , телото ми се тресе а јас плачам и плачам , додека сопругот ми се смее , ова ми се случува кога ептен ми е јак оргазмот , инаку ми се случува и да не е толку јак е тогаш целата се вцрвенувам и горам , инаку најчесто доживувам вагинален оргазам , само неколку пати сум доживеала со допирање на клиторисот , но најубаво ми е кога двајцата свршуваме во исто време
Jas sakav da prasam kako e mozno devojka da ne dozivuva orgazam a sepak da bide zadovolena, jas go imam pocuvstuvano orgazmot samo 4-5 pati vo 3 godisna vrska i se cudam zosto posle toa nikogas povtorno ne go pocuvstvuva toa treperenje na celoto telo...Iako moram da priznaam deka imav mn problemi vo vrskata... [mod-kirilica:33trsvir][/mod-kirilica:33trsvir]
Ајде и јас малку да си ја отворам душата До сега имам доживеано оргазам само со стимулација на клиторисот. Ако може да се нарече тоа оргазам. Незнам од која причина, речиси никогаш не се чувствувам до крај испразнето, олеснато Ми се тресат нозете, се деконцентрирам и кога ќе дојде нај убавиот дел како некој да фрла кофа со вода врз мене се сецкам и поминува Тој навистина се труди се да биде совршено, ме чека понекогаш и цел саат. Никогаш не се чувствувам целосно испразнета. Ми вели дека јас не сум доволно опуштена, се стегам и дека не знам да уживам. Во право е многу често сум стегната и после 5 години незнам зошто е така Но има моменти кога тотално откачувам но пак мојот оргазам поминува баш пред нај убавото
Сакам да ти кажам дека можеби и до твојата психа е , можеби не си опуштена но да ти кажам дека и јас на почетокот на нашата врска немав оргазми , всушност не ми беше многу убаво , бев стегната , напната , очекував нешто да се случи демек оргазам јак и тогаш дечко ми , а сега сопруг ми ги отвори очите со тоа што ми укажа многу реално како се однесувам и ме искара , а потоа ми направи убав муабет да бидам опуштена и да имам доверба во него , мене ми требаа скоро 4 години за да уживам во сексот , можеби бидејќи јас на 24 почнав да бидам сексуално активна но сега имам 31 година и уживам во полна пареа во сексот или водењето љубов , по природа сум страмежлива и спора во се , па затоа се ми доаѓа покасно во животот , па и задоволството а ти си многу млада и имаш пред себе години , само мој совет опушти се и ако ти помага ова фантазирај за нешто или мисли на нешто што те пали додека водиш љубов , јас имам една фантазија која стално ме опушта
едно смотано прашање... свршување и оргазам е исто? од некои мислења јас така заклучив,па ме збунуваше..
MAZENA SUM 4GOD.IMAME PROBLEMI VO BRAKOT AMA POSTOI GOLEMA LUBOV OD MENE I OD NEGO.PROBLEMOT E KOGA DOGA DO SEKS POCESTO GO IZBEGNUVAM ZALEJKI SE NEMI DOBRO OSTAVI ZA UTRE I TAKA NEMAME SEKS POVEKE MESECI.KOGA SUM VO KREVET PRED DA DOJDE DO SEKSOT ME FAKA NERVOZA POSTO ME IZMACUVA PSIHATA MOJA STO NEMI DOAGA DO CUSTVOTO NA ZADOVOLSTVO I DA DOJDE DO ZAVRETOK NA SEKSOT.DA POCUSTVUVAM NESTO UBAVO VO SEKSOT.PRIMAM LEKOVI ZA PODOBRUVANJE NA HORMONITE,SEKOJDEN SUM SO NERVOZI OD RABOTA I OD RASPRAVI VO BRAKOT.STO E PRICINATA STO NEMOZAM DA DOZIVEAM ORGAZAM.BI SAKALA DA MI OGOVORETE I DA MI POMOGNETE.VI BLAGODRAM I POZDRAV [mod-kirilica:27grqwte][/mod-kirilica:27grqwte]
Си пишала убаво, си имаш нервози во бракот и на работа. Со непогоден брачен партнер и со секојдневни расправии со него, тешко која би можела да се опушти. Пробај да разговараш со маж ти, да ги надминете проблемите. Ако не се решаваат проблемите, не можеш цел живот така да си, или нека ти се среди бракот или развод. Да се измачуваш така цел живот, не бива.
кога со некој водиш љубов и сакаш да уживаш треба да си сконцентриран на она што го правиш. не он да те задоволува а ти во глава да си го вртиш денот и кавгите од работа. е тогаш подобро не троши време и не води љубов.
Често доживувам оргазам.Колку и да сум под стрес додека водиме љубов јас не размислувам за ништо,целосно сум опуштена и уживам.Се чувствувам како да немам никаков проблем.
Јас никогаш не сум имала проблем со свршување, целосно се опуштам и уживам, а најмногу се возбудувам кога се гледаме во очи, тогаш се чувствувам како да му ја гледам душата и чувствувам колку ме сака.Никогаш не се впуштам во односи ако не ми се сака, едноставно му кажувам дека сум уморна, загрижена за нешто, разговараме и наоѓаме решение.Водењето љубов треба да биде обострано задоволство а не измачување, да легнам и да чекам да се олесни, многу глупаво. Сакам да прашам дали некоја од вас доживеала водопад, во смисла дали измокрила се околу себе.Да објаснам, пред неколку месеци се случија некои промени со моетото тело, а не знам зошто.Претходно кога свршував доживував топлина, треперење на телото, морници ама убави, а сега кога свршувам од мене истекува водичка и цел чаршав и сопругот ги мокрам, како да сум уринирала а не е тоа, бистра водичка е и нема мирис. Однапред фала за секое слично искуство.