лолита777 еве ти соодветна тема искажи се таму и прочитај најразлични искуства seks/squirt-prskas-li-t426/
Se nadevam deka ke mi pomognite.. dali za da se postigni vaginalen orgazam treba poloviot organ na maskoto da bide pogolem..i kazaete mi od prilika kolku cm.. ili pak zavisi do zenskoto t.e od vaginata da zenskoto. Blagodaram [mod-kirilica:1vpqujho][/mod-kirilica:1vpqujho]
Асолутно не. Генерализирано, мажите се опседнати со големината на нивната ,,гордост``, а баш напротив се мислењата на жените дека големината не им овозможува удобност во сите пози. За да се постигне вагинален оргазам се потребни други работи, а ти како што велиш ,,поголем`` тоа не.
Јас го потврдувам истото не е битна големината на пенисот за да доживееш оргазам. Треба ред др фактори тука Јас сум во долга врска 8 години и мојот дечко е надарен (прилично му е голем) ама во првите години од кога станав сексуално активна неможев да свршам (2 год некаде) и после почнав откако се опуштив и си разговаравме и двајцата за тој проблем и испадна дека проблемот бил во мене не сум се трудела доволно за да свршам. Значи заклучокЧ што ако му беше (уште му е ) голем јас неможев да свршам. позз
Има ли некој искуство како моево,доживувам оргазам додека трае предиграта??!!И тоа секој пат без грешка да потоа и имам однос тоест пенетрција но само чекам да заврши,едноставно додека се наоѓа во мене не чувствувам особено задоволство.За време на предигра се е ок одам до точка на вриење каде свршувам но ајде еднаш ајде двапати ова ми се случува години,да после губам интерес за односот,едноставно сум завршила работа и неќам веќе ... Сум чула дека мн жени имаат ваков проблем ,да за време на пенетрацијата неможат да свршат?! znaco ova e citirano od dr devojka ali celosno se pronajdov pa me interesiraat vasite mislenja za ova..inaku zboruvam za klitoricen orgazam..zato sto kako kazav..vaginalen nemozam da doziveam
Нема врска големината на пенисот. Арно кажуваат, не е битна големината, битна е техниката. За постигнување на вагинален оргазам мора да се менуваат пози и брзина на пенетрирање и женското само да си види како е најудобно.
Па вака според мене твојата незаинтересираност да имас вагинален секс или да дозивеес, вагинален оргазам указува на тоа дека мозеби тебе како партнер/ка би ти одговарало повеке припадницка на истиот пол. Несакам да те пласам дека си на добар пат и си потенцијална лезбејка но според она сто ко кажуваш мене така ми стојат работите. Кажими дали си била некогаш со женско и кажими, дали си се фатила некогас себеси во оние најскриени мисли да посакуваш, да бидеш со друга девојка наместо со твоиот партнер.
Леле сања-лазања молим те, од каде ти се овие заклучоци и врз што се базираат де просветли ме И пишувај прегледно!
Според мене во тие моменти кога ке дојдеш до врвот а сепак ти фали тоа малку пробај вака, да ги зетвориш очите и да мислиш на нешто што тебе најмногу те пали без разлика што и да е и колку и да е перверзно значи да пробаш да мислиш на тоа и да се обидеш да влезеш, во филм дека токму тоа сега ти се случува. Немој да мислиш дали ке свршиш па што ако не свршиш итн пробај да се опуштиш и да мислиш на она што најмногу те пали ако не успееш од прва верувај ми , дека некој нареден пат сигурно ке успееш. Се доага од главата па и оргазмот.
Оффи, по твојов цитат, мислам дека ти си потенцијална лезбејка. Со самото тоа што обрна внимание на сања-лазања, ти си потенцијална лезбејка.
немојте да се препукувате, бидете демократични и почитувајте сечие мислење колку и да не се сложувате со него. некој паметен човек рекол: Иако не се сокласувам со твоето мислење но ке се борам, со сета своја сила и мок за да можеш, тоа јавно да го кажеш. Така да обидетесе да не се спротиставувате, така со не аргументирани напади и навреди туку обидетесе пред се да го кажете вашето мислење. А ако веке негирате нечие туго мислење обидетесе тоа да го направите со аргументи, а не со лични дискфалификации и навреди.
Да, но ти кажи ми од каде тие заклучоци. свесна си дека можеш да го вознемириш девојчето?! Ајде објасни од каде заклучокот? Врз што се темели?!
Девојки а да не ја напаѓавте толку Сања , не дека ја бранам, но можевте да одговорите на прашањето од девојчето, а другава игнорирајте ја, или пак Оффи бриши ја, нема смисла да читаме вакви работи. Се извинувам за офф-топик.
Марамче не ја напаѓам, ама како убедено му пиша на девојчето, што навистина мислам дека нема никаква врска советот што и го даде Од каде-до каде лезбејка?! Може да ја вознемири, да ја уплаши, било што... Не се тресат такви информации од ракав, особено пак ако не се базирани врз некоја логика, а логика во случајов не гледам, ниту пак било каква поврзаност со проблемот и одговорот.
Јас не гледам логика во речиси ниту еден нејзин пост, па не ја читам. Затоа бриши. Барем ти можеш. Инаку на девојчето да му одговорам. На почетокот и јас не можев при пенетрација, но затоа што првиот дечко најверојатно не ми одговараше, а и тој секогаш сакаше да биде врз мене. Кога почнав да експериментирам, да видам што мене ми одговара ми стана многу полесно. Со сегашниов дечко без проблем доживувам оргазам, но сум многу опуштена. Значи опушти се, предиграта нека биде пократка, експериментирајте. И не си лезбејка ако не можеш при пенетрација да уживаш или пак оргазам да доживееш. Може па и партнерот не ти одговара.
Е сега марама ја утеси навистина и заничи како заклучок од ова што го кажа ти девојчето треба да му раскине на дечкото затоа што не и одговара нели? а она што го спомна ти околу тоа што си почнала де кеспериментираш, токму на тоа и мислив, да се преиспита себеси дали можеби некаде длабоко во нејзе постои таа желба за нешто поинаков однос и зошто би се уплашила, од тоа што реков дека можеби, не ја возбудува класичен секс со машко, лезбејството не е сида или рак па да се плаши. И навистина ме изненадивде, со вашите последни коментари дека лезбејството е нешто страшнои, дека лугето треба да се плашат од тоа ако нешто чувствуваат кон истиот пол дајте малку толеранција.
хаах .. па за сања никогаш не ми се допаѓале девојки ниту сум фантазирала..но во ред е секој има право да го исказе своето мислење ..според тоа фала ви на сите за искрените мислења и совети..ке пробам да направам како што ме советувавте па се надевам дека ке успејам ))