i jas go imam istiot problem neznam koga sum doziveala orgazam a koga ne. nekogas imam nekoj cuden oset vo mene ama ne nekoj intenziven i ne sum sigurna dali e toa, a i jas isto velam deka super bese. decko mi se plasi deka nemoze da me zadovoli i deka ke go ostavam poradi toa, a jas mislam deka problemot e vo mene ne vo nego [mod-kirilica:3ovppi4l][/mod-kirilica:3ovppi4l]
Девојко уживај опушти се и немисли на тоа не е проблемот во тебе туку во него што незнае, квалитетно да те возбуди за да доживееш оргазам кога ке најдеш поквалитетен дечко ке видиш дека не е проблемот во тебе. Но доколку сакаш и со овој бар каков таков оргазам да доживееш а не да се чувствуваш искористена на некој начин ке треба во текот на секјсот да одбереш поза во која ке можеш да си го стимулираш ти со својата рака клиторисот а најдобри пози за тоа се кога си ти одозгоре и кучешката поза. И на се обвинувај себеси за тугата неспособност.
па и двајцата не сме толко искусни можеби и во тоа е проблемот а веќе две години одам со дечко ми и го сакам не сакам да го оставам. се трудиме некако да го решиме проблемот. иначе фала на советот ке го пробам тоа сама да го стимулирам клиторисот фала многу
Doziveanoto se pameti.Zatoa uzivaj vo seksot ,zatoa sto mnogumina ke ti kazat ORGAZMOT SE DOZIVUVA I SE PAMETI-A NE SE OCEKUVA.Toa e hemijata pomegu dvalca. [mod-kirilica:3uxjcrrd][/mod-kirilica:3uxjcrrd]
не знам дали е чудно ама јас секогаш доживувам оргазам пред дечко ми и при повеќе партии јас сум секогаш прва хехехех
има еден нов производ на DUREX мозе и го знаете,се вика DUREX PLAY.Tоа е нешо како прстен и се става на пенисот,на него има и мало вибраторче кое се допира до клиторисот и го стимулира..производот е наменет за поголемо задоволство на двајцата,но мислам дека кај девојките е по омилено помага многу за да се дозивее оргазам.250 ден е го има секаде каде шо се продаваат производи на DUREX!
лелеее го знам durex play моја другарка го има пробано вели дека задоволството било преголемо и јас би сакала да го пробам па да ги добијам очекуваните резултати
здраво сакам да ве прашам нешто... една моја другарка ме замоли за совет иако ја сум малце поискусна од неа таа не е и побара помош незнам дали и одговорив точно.. ме праша дали со сексот (анален) се кине хименот...и дали може да се сврши само при таков секс? јас и одговорив дека нема никакви промени,хименот не се кине и сеуште ќе го има статусот на девица само што може да е малку болно...и дека може да се доживее оргазам.. дали и одговорив точно ? фала.
Дали со стимулирање на клиторисот се доживува т.н клиторален оргазам ? Доколку девојката пред тоа била невина дали и по доживувањето на овој оргазам останува невина ? Фала
cokolada,jagodi,limonite mnogu deluvaat na komcentracijata i ke ti pomognat da bidesh fokusirana a i procitav deka lukot premnogu vlijael na seksot ama na koj nacin ne sum sigurna... Abe luge ne se stegajte samo uzivajte i pravete sto sakate
Во мојот сексуален живот може само 5-6 пати максимум да немам доживеано и тоа само на почетокот кога немавме искуство, а сега секој пат доживувам, ама бас секој пат.
Јас ќе се убијам луќе знајте ама ми е криво кога некоја ќе ми каже свршила 5 пати а јас сиромашко само еднаш......АМАН!!!!! Значи се трудам цело време и јас и дечко ми ама јас само што е си свршам еднаш и после се ми е ок не ми се сака воопшто а додека да свршам се филмама дека после овој оргазам ќе доживеам уште сто...леле ама сум очајна....
Мислам дека ти се случува психилошка блокада,знаеш исто како ако си убедена дека ќе е непријатно или ќе боли,па навистина и се случува тоа.Биди си најопуштена,еве како јас доаѓам до втор или трет оргазам-прво го одлагам оргазмот-првиот,па кога ќе ми е најубаво по интензивен секс кој јас го контролирам-се препуштам на оргазмот,па дечко ми после дури јас се одмарам,онака со затворени очи,веднаш си наставува со пенетрација,па мене пак ми доаѓа убаво ,па тотално опуштена спонтано пак се предавам и имам нареден оргазам.Не мисли,не го чекај-сам ќе дојде .
оргазам според мене ,тоа е возвишено уникатно задоволство кое те носи во делириум, поготово кога и двајцата така се чуствуваат
Јас во групата-тешки достигнувачи на оргазам вагинален немам сеуште после година и пол односи со дечко ми...напротив го обожавам сексот и секогаш ми е убаво кога сум со него ,секогаш опуштена гледам да сум ,а и тој сака да ми угоди...и имаме пробано скоро се,почнувам да мислам дека никогаш нема да го доживеам,а сум била неколку пати блиску,сум осетила...ама не до крај којзнае шо ми е
devojkiiiii sakam da prasam dali custvoto pri dozivuvajne na vaginalen orgazam e istoto so toa na klitoricniot orgazam pls odgovoretemi da ne bidam vo zabluda da znam dali sum go pocustvuvala i vaginalniot orgazam ili ne
Има различна јачина и времетраење секој оргазам,така да секогаш е убаво да се дозивее,ама некогаш повеќе ќе те „здрма„ независно дали е клиторален,вагинален или анален,некогаш симултано доаѓаат неколку еден по друг,а најубаво е да имаш двоен или дупли истовремено,додека пенетрира дечкото во тебе (вагинално или анално) се стимулира и клиторисот (тоа го правиш сама или тој ти го прави) .