1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. Alek13

Alek13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    Па оваака Маца99.
    Можеби целата ситуација и не е до тебе, мозеби и времетраењето на сексот ти е краток.
    Најдобро е да седнете со дечко ти и да разговарате за тоа, бидејки рече дека некогаш си била блиску до него но дечко ти те прекинал.
    Најдобро е да пробате со добра предигра и комбинирано задоволување (галење со прсти и некој такви работи што те возбудуваат), кога ке осетиш дека си блиску до врвот тогаш почнете со секс мислам дека ке успее.
    Истото и мене ми се случуваше пробавме така и сега веке немам никакви проблеми со оргазамот.
    СРЕКНО ;)

2. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Ништо не ти е,вагинален оргазам ретко која жена дозивува,ај да неречам 1%,така да уживај...
    а ако дополнително се задоволуваш при сексот,тогас ке дозивееш оргазам,ама пак ке ти кажам тој не е вагинален....така да уживај си :)

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Не би рекла дека ретко доживуваат. Можеби не сите, но баш ретко и не е.
    1%? Од каде ваква информација? Тоа значи дека од илјадници жени една само доживеала вагинален оргазам, што не е точно.

4. aangelce

aangelce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    jas sakam da prasam za sovet ako moze nekoj da mi kaze? Vaka...imam vrska na dalecina mnogu se sakame i sakame da probame dali ke uspee.... so nego prv pat imav odnosi bidejki podolgo bevme zaedno od drug grad e ama doaga kaj mene pocesto,i do sega kolku pati sto bil niednas ne sum svrsila i nikako nemozam da svrsam i toj celo vreme mi zbori za toa kako nemozam da svrsam i me prasuva dali sum gotova ednostavno mi vrsi pritisok. jas stvarno sakam ama neznam sto mi e dali e toa normalno...kompleks mi e neznam sto da napravam,dali e normalno da ne svrsis,zasto nemozam?!

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.004
    И јас бев со дечкото повеќе од пола година и немав доживеано оргазам... и во тој период неколку пати се случило да дојдам блиску, ама некако не можев... Ама затоа од кога еднаш успеав да си влезам во фазон, гајле немам овие 3 години :D
    Не е во ред од негова страна да те форсира или да очекува од тебе да свршиш. Иако за мажите тоа е целата работа во врска со сексот, ние жените можеме да имаме сосема задоволувачки однос и без тоа. И јас сум имала ситуации кога сакам да бидам интимна, и уживам во тоа, а сепак не чувствувам потреба да доживеам оргазам, и сепак сум била задоволна на крајот.
    Можеби едноставно не си имала најповолни услови за тоа до сега, а неговите високи очекувања сигурно не помагаат. Мој совет е да пробаш сама да си го истражуваш телото. Ако научиш како сама да се задоволиш, истото тоа можеш да го направиш и со него потоа. Клиторичен оргазам е полесно да се доживее, па пробај побарај од него да ти помогне да го стимулираш ;) ако толку му е битно и ти да бидеш максимално задоволена, нема да одбие барем да пробате... :)

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.004
    Можеби не е 1%, но во секој случај нивниот број е многу мал. Имам едно чудо другарки кои се засекирале зошто не можат да доживеат вагинален оргазам, а реалноста е дека не е баш така лесно тоа да се постигне. За оние кои можат не претставува никаков проблем, најверојатно го искусуваат при секој однос, но повеќето или не успеале да доживеат вагинален оргазам воопшто, или исклучително ретко успеваат.
    Јас искрено мислам дека не е огромна проблематика, прашање е само да си го познаваме сопственото тело и начинот на кој функционира. Со правилниот човек, а уште побитно во правилни услови и правилна поза се е можно ;)

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.048
    Допаѓања:
    66.683
    Мислам дека од делов од товјот пост се гледа зашто е мал процентот на жените кои доживувааат вагинален оргазам. Па и не е баш мала проблематикава. Правилен човек, па услови, па да се најде позата, па да си го познаваме своето тело и.т.н :) И не е баш така лесно.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.004
    Па искрено, тоа е дел од нашиот менталитет. Истите тие мои другарки кои секојдневно се жалат дека не можат да доживеат оргазам, ми прават смешни фаци кога ќе им кажам дека можат да си помогнат со самозадоволување. Потребно е сами да си го научат сопственото тело, пред да очекуваат дека нивниот партнер ке го познава доволно добро за да ги задоволи. Проблемот е што на жениве не им се свиѓа начинот на кој се решава недоживувањето на оргазам, ама реалноста е дека имаат потреба од решение. А тоа што повеќето очекуваат нивниот партнер да е експерт за женското тело, а самите не се осмелуваат да се допрат, мене ми е смешно :) Има и физичка компонента, треба правилни услови и потребен е правилен човек за да бидеме доволно опуштени, ама ако јас знам што ми врши работа, можам да си ги наредам работите... ;)

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    па вака јас мислам дека голема улога во ова игра машката страна
    и јас сум тежок достигнувач на оргазам но тоа беше повеќе од степенот на возбудување и опуштеност но и блискоста со партнерот од (емотивна страна мислам)кај мене е овај случај
    тоа беше во минатото а сега со мојот партнер немам таков проблем сексот ми е супер знае да ме возбуди до бесвес и тотално сум опуштена затоа што сум мн.емотивно блиска и во самиот момент тотално се препуштам и уживам случај што порано со др.партнери го немав...

10. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Мислам дека пред се најважно е да си опуштен.Доста кукав по темава дека незнам што е вагинален оргазам,затоа што веќе знам :$ Преубаво е чувството.Е сега,мислам дека голем удел во тоа дали ќе доживееш оргазам или не,има машкото.Претходно имав три врски и секогаш уживав во сексот без разлика што немав оргазам,но со мојот сегашен дечко ми се случи и тоа.Едноставно,знае како и каде ;)
    Претходно некој спомна за свршување во исто време.И тоа ни се случува.И многу е убаво.Бидејќи претходно глумев не ни знаев какво е тоа чувство и дека е многу ретко,но дечко ми има поголемо искуство од мене па секогаш ми вели како тоа ни се случува дека сме си биле и емотивно поврзани па пресреќен е оти тоа било редок доживљај па бла бла .... :D Во секој случај совет од мене како некој што имаше изгубено надеж дека некогаш ќе дознае што е тоа оргазам,е да се опуштите максимално и да не размислувате за ништо друго освен за тоа што се дешава во креветот во тој момент ;)

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. aangelce

aangelce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    a da prasam na prethodnite strani ima dadeno nekoja isharana sto pomagala okolu svrsuvanjeto dali navistina pomaga ili...mislam dali vredi da se proba?! zasto svarno nez so da napravam :P

12. Araksi

Araksi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Angelce зошто душо не се отпуштиш, јас мислам дека кога и да имате односи ти постојано мислиш кога и дали ке свршиш! Секако дека тој ти врши притисок, ајде малце релакс и за двајцата. Пробајте да отидете некаде два дена ама сами, без моб без ништо. Првиот ден само мазете се без секс, допирајте се по гениталиите без соблекување и наредниот ден пробајте да го повторите истото но тогаш ќе ви биде повозбудливо, нема да можете да издржите а да не се соблечете и да не сопирате, нека те мази малку доле, нека те запали, одпушти се и на ништо не мисли во тој момент освен на сексот. Само уживај и се само по себе ке си дојде, немој да се стегаш кога ке ти дојде мигот на свршување - тогаш ке го осетиш правото чуство. Ти посакува успех! :clap:

На aangelce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Се добро каза аракси само една работа не зеде во предвид сто таа ја нагласи, тој изгледа немозе да издрзи долго а нејзе и треба повеке време и затоа постојано и врси притисок дали е готова, и на тој начин ја трга одговорноста од него а на девојчето и набива комплекс дека е таа крива што неможе да сврши. Ако тој сака вистински таа да сврши и ако неможе со пенисот да ја задоволи тогаш тој орално би можел да и овозможи 2-3 оргазми па потоа и да не сврши не е толку страшно.
    Мое мислење е дека треба да го откачиш и да си најдеш некој друг кој ке биде од исти град ике ти овозможи повеке да уживаш и најбитното да биде покрај тебе.
    А не вака тој од друг град којзнае што прави таму и со која се се мува и ке дојде тука ке си заврши он работа а ти чекај до наредниот пат и надевај се дека следниот пат може и ке свршиш, а плус можеш и некоја болест да навлечеш.

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    не можеш да свршиш зашто имаш 16 години, дечко ти сигурна сум дека е тука некаде, неискусен е ко тебе,а и плус он гледа само себе да се задоволи, баш му е гајле за тебе(многу љубов де) , и тоа |(
    најди си друг, ако е прв не е последен

15. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Па не се согласувам дека неможе да сврши затоа што е млада јас мислам напротив на тие години доволно е да ја излиже и девојчето ке полуди од оргазам.
    Проблемот е во тој кретенот што гледа само да си го истресе и да си заврши работа.

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    под неискусна, се подразбира девојка што сигурна сум дека се срами, и не може да се опушти
    едноставно
    извинете на изрази
    ама срам и е да стенка и да покаже задоволство од х причини
    а за тоа другото, т.е за типов се согласувам!
    само тоа му е важно

17. aangelce

aangelce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

i ja mislev deka e taka deka gleda samo za nego ama..kako da se izrazam sea u krevet se rabotime da kazam po eden sat ipol nekat i poise (so pauzi) toj gleda da me zadovoli i pak nemozam i pri kraj mi vika ajde svrsi kako toa da e tuku taka, i sakav da prasam dali ima vrska toa sto se gleame (imame odnosi) na eden ili dva meseci dali toa doprinesuva neso sto nemozam da svrsam ili nema veze. svarno glupo mi e so vaka prasuvam ama nemozam da prasam doma :( a mozda ste vo pravo deka samo za nego gleda, inace fala za sovetite :)

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    баш тоа што по месец дена немаш секс, уште повеќе влијае побрзо и полесно да свршиш за жал :worried:
    може е до твојата психа, обиди се да се опуштиш ;)

19. aangelce

aangelce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    pa mozda e do mene zs ja celo vreme mislam na toa da svrsam zaso toj mi praj nekoi faci zaso ne sum svrsila,i na kraj pak nemozam, a inace ubavo e se nekogas ne custvuvam potreba da svrsam zadovolena sum i mu kazuvam deka bilo ubavo toj misli deka moram da svrsam ako bilo dobro...

20. aangelce

aangelce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

pa mozda e do mene zs ja celo vreme mislam na toa da svrsam zaso toj mi praj nekoi faci zaso ne sum svrsila,i na kraj pak nemozam, a inace ubavo e se nekogas ne custvuvam potreba da svrsam zadovolena sum i mu kazuvam deka bilo ubavo toj misli deka moram da svrsam ako bilo dobro...

[mod-kirilica:17cjuxrb][/mod-kirilica:17cjuxrb]