Проверена поза и најсигурна за доживување оргазам! Читам дека некои не можат да доживеат оргразам и не ми е јасно зошто?! Да, потешко е, не е лесно како кај машките, но сепак ако ја најдеш соодветната поза следува и оргазмот.
Описон горе...тоа е клиторален оргазам,а не вагинален.Исто такво ти е,ко да ти помага тој со прсти,само што ова сама се трие...оф...туку ајде,да не оргазмирам тука непотребно. Ми одат кикотливи глупости,оргазам-организам бе...еее,а зборот оргазам го научив од к - 15,ко и шливка и импотенција...мајке ми.
Точно дека е клиторален ама не можеш стално со прсти да се фаќаш а ова ти е права ствар.Бодобро нешто отколку ништо А многу лесно вака може да ти се случат и двата типа оргазам и да се чудиш на која страна да фатиш. Е сега вагинален потешко се доживува ама мене лично клиторалниот ми е поубав
Абе нема тоа,се или ништо ако не па! Дајте им на децата совет за оној поубавиот,не овој лесниов!И баба ми го може! Јас немам квалитети за наставничка за да можам усно(писмено) да објаснам,кај мене на пракса праќајте ги!
мене па леснион баш ми е поубав не знам зашто Kлиторалниот ми е подобар, појак ми е! и вагиналниот е добар ама што знам.... A тоа дека тешко се достигнува е точно! Hего и 2та одеднаш е тоа е крајот на меѓуножјетo
тоа е дефинифниот крај на меѓуножјето.. ги имам и двата доживеано, и морам да кажам дека е двата се предобри...ЕДНОСТАВНО НАЈДОБРИ
Јас досега само два пати сум свршила вагинално и стварно е ауууу многу убаво....али незнам зошто неможам натака пак да свршам многу потешко е, па затоа оргазам доживеам со стимулирање на клиториусот и ме излудува, али според мене вагинално е најјако несто,и понекогаш кога ме праша дечко ми му кажам дека сум свршила , али се труди да ме задоволи,задоволна сум од негова страна али од мојава не , понекогаш кога имаме односи некогаш не ми е мозокот на тоа сконцентриран и затоа неможам,,,што да направам помогнете ми.........
da vi dadam eden sovet kako da svrsite polesno znaci moze da gi doziveete i dvata orgazmi ma da e potesko za dvata ama sekako ke doziveete orgazam samo treba da pravite muskularni vezbi na vaginata dodeka imate seks.stegajte i opustaj te gi muskulite taka seksot ke vi bide mnogu povozbudliv i mnogu polesno ke moze da doziveete orgazam...)) [mod-kirilica:32gp9lu6][/mod-kirilica:32gp9lu6]
Јас сум доживеала само при орален пошто вагинален секс уште не сум имала. xD Понекогаш се ми требале и по 30 минути, а некогаш сум свршувала и за 5 минути.. а клиторалниот оргазам е нешто НАЈУБАВО :О (ќе правиме муабет коа ќе имам и вагинален секс ).. кога го доживувам.. трае најмалку 10 секунди.. целата се тресам и немам контрола над моето тело.. летам во воздух понекогаш е толку јако што не можам да го издржам го молам дечко ми да престане да ме стимулира... Оргазам for the win <3
незнам како можеш да доживуваш оргазам при орален секс коа јас ни при орален ни при вагинелен неможам ај ако може по детално пошто стварно ме интересира
Оф душо, па најлесно е при орален, ти го стимулира клиторисот,се внесуваш во тоа и оп ете го јас кога ќе осетам дека ми го погодил што се вели местото му велам, стој, не мрдај, остани така во смисол да не ми шета со јазичето и за кратко време оргазмот е тука
аууф нема шанси да свршам така незнам зошто но глумењето оргазам ми страна навика коа неможам и неможам
Пробај зшто да глумиш кога можеш да осетиш, преубаво е значи и мене многу пати на почетокот ми се случуваше така, дури понекогаш ни задоволство не осеќав а па камоли да свршам и после видов што било работата, кога ќе осетам дека на само едно место,ми е убаво, се задржува на тоа и оргазмот си доаѓа
свршувам само коа јас се сама стимулирам а коа е он нема шанси колку и да сум опуштена а глумама само да го задоволам него
не глуми! лошо е тоа! ако дознае дека глумиш, а кога тогаш ќе дознае, во невоња си пробајте со убава јака и долга предигра. што те пали тебе? кажи му? ќе го направи тоа верувај. допирај се и сама, фантазирајте. тоа е решението.
Пробајте да ја загреете ситуацијата со подолготрајна предигра ,оралка ,ручни рад ,небитно. Најважна е фантазијата и психичката опуштеност. Никако немој да глумиш ,од што ќе се концентрираш на тоа не можеш доволно да се препуштиш на задоволството и нормално дека нема да свршиш ,а тој ако е поискусен ќе почувствува дека го лажеш ,мислам ,се работи за контракција на мускули ,а не за кој е погласен