1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. Irena-2

Irena-2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Прочитав дека има девојки кои не се задоволни од сексот со дечкото, односно неможат да свршат. Постојат многу добри совети, започнете со предигра, доколку партнерот првиот пат брзо свршува, првиот пат задоволувајте се орално а вториот пат превземете ја вие ситуацијата, правете го она што вас ви одговара, од искуство можам да кажам дека вагиналниот оргазам подобро може да се случи доколку ние девојките ја имаме главната улога.
    Пробајте бидете вие над партнерот он нека ве мази и фантазирајте само така ќе успеете :D

На diskretenbt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Ирена тоа не е исто. :) Почнувам од мене, во 1 и пол година имам доживеано само 2 вагинални оргазми, а од сексот со дечкото сум презадоволна, се имаме пробано, и ова што го пиша ти и секакви други работи па пак ништо. Ако девојката не може да има оргазми не значи дека обавезно проблемот е во машкото. :)

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    ЈАс па е можам да разберам каков е тој секс без вагинален оргазам. А бил убав. Види мајката. :^) :?:
    Абе ајде. Теши се. :D Доживувај секој секс вагинален па ќе те видам после што ќе пишуваш. ;)

На Springy и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Не се тешам Lacrimosa, зарем од сексот е убав само оргазмот? Мене од предиграта до крајот на сексот се ми е убаво. Можеби зошто не сум навикната секој секс да имам оргазам не осеќам дека нешто ми фали, само за вака знам и убаво ми е.

5. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Мене ми функционира само кога се палам. Првиот пат можи 18 или 17 бев си реков дека во мене се моча :lol: :$

6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Малце повеќе опуштеност и малу поќе работа :D ..а и сексот како секс сам по себе си е убав, не мора секогаш со оргазам да се завршува ,некогаш и предиграта е исто убава како и самиот оргазам.

На DiPi и diskretenbt им се допаѓа ова.
  7. slatkamaladusicka

slatkamaladusicka Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите , имам идеална комбинација за неверојатно уживање. Додека се туширате земете, на сапунчето направете му нежна форма но по можност да биде доволно широк, па истовремено со сапунчето стимулирајте го анусот(ставајте го колку што можете повнатре :) ) додека со тушот под силен притисок и доволно жешка вода го стимулирате клиторисот. Јас имам пробано и искрено прави чуда :D .

8. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    kakvo samozadovoluvanje treba da probas so decko ti da ti gi najde erogenite zoni da vidis togas sto ke ti se sluci :)

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    аааааахаххахахахаахахахахха :D отидоа сапуните по дома :D :D епа се изнасмеав

10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    8.010
    А слабо знаење дека сапунот ја нарушува ph вредноста на интимниот дел. Па и триење,пикање, сешто!
    Си имате други играчки за тоа, не пикајте што ви дојде при рака и не го пропагирајте тоа по форуми!

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Секс без оргазам ти е како ајвар без сирење, добро е ама не е слатко :D
    Сексот не е секс ако притоа не те доведе до задоволство-оргазам (џабе работа тогаш :lol: )
    Тоа кај нас девојките е повеќе на психичка база, па така треба да бидеме по опуштени, да си заземеме поза која нај многу ни одговара (обично тоа е поза врз машкото, седечка поза од двајцата, така се стимулира г-точката а и се трие клиторисот и девојката може да си го регулира темпото а и да ги стега вагиналните мускули и да го шмука половиот орган), значи треба да си доволно запален и сконцетриран и буквално да се исклучиш од се, а не да го чекаш оргазмот да дојде како тетка ти од америка.
    Доколку не постигнам оргазам при секс(што ми се случува по ретко особено при секс без кондом кога си под некој притисок да не сврши во тебе а да доживееш оргазам што е малку по тешко бидејќи обично ние заедно свршуваме во исто време, освен кога јас сум напната, не ми е денот и не сконцетрирана па не успеам вагинално)тоа ми го надополнува со клиторисен оргазам орално :$ , двата се убави и поинакви, но вагиналниот како повеќе да ми се допаѓа.

На kikav, eli25 и seksiprofi им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.088
    Допаѓања:
    155.565
    Енд дер...веќе не си слатка мала душичка!
    Вака на бебињата им праат за да се искакаат. Тап,мало чепче од бебешко сапунче и ... чудо,зелено!

На Akana, Hipica, sesilija и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А што ако ти се лизне и оп, внатре! :rofl: :rofl: Дур да се покакаш убо балончиња ќе излегуваат. :rofl:

На Ket.Rin, Rose96, Akana и 2 други им се допаѓа ова.
  14. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    ^ :lol: да те надополнам "балончиња во боја" :rofl:

15. Irena-2

Irena-2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Со тоа што го напишв не сакав да кажам дека машкото е проблем, проблемот е двостран неможе еден да е крив, јас само посочив некои работи кои би овозможиле да се добие оргазам.

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Јас единствено доживувам оргазам кога сум врз него бидејќи така на тој начин јас го контролирам темпото и начинот... Ај кажувајте како во друга поза, споделете искуство како до позачестен оргазам?

17. aquamoja

aquamoja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Луге јас доживувам оргазам само кога ме стимулира на клиторисот и тој знае дека така свршувам, ама тој многу се труди да ме задоволи и вагинално и јас почнав да симулирам вагинален оргазам и тој така многу се возбудува и и мене ми е убаво, ама во последно време се чуствувам некако неубаво и под стрс сум дали може да го забележи тоа, инаку многу ми е експлозивен оргазмот клиторицен а вагинален немам почуствуванао. а ми кажа дека неговата бивша не можела никако да сврши....
    Совет..... :$

18. aquamoja

aquamoja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Овој проблем ме измачува во последно време , дали и како да м у кажам.... не сакам да го повредам, дали може да ми се налути за вакво нешто што сум глумела..... иначе вистината е дека многу ме возбудува и од сексот секогаш сум задоволена бидејки дошивувам клиторичен а вагинален никогаш............

19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Не мора ни да му кажуваш дека си глумела ;) Едноставно нареден пат ако те праша дали си свршила речи му за малку :lol: ;)
    И кажи му дека у последно се осеќаш под стрес и дека осеќаш дека сега потешко ке ти дојде до тоа. Извади се некако, зашо ако му кажеш вистината ке си направи филмови. Маживе на вакви теми се бетер од нас женскиве за праење искомплексирани филмови ;)

20. tincetina

tincetina Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Во еден постар коментар прочитав дека девојките доживувале оргазам многу поретко од мажите. Воопшто не се согласувам. Мојот партнер знае да ме излуди секогаш, па досега во овие неколку години што сме заедно, можеби 3-4 пати се случило да не доживеам оргазам. Понекогаш се случува да доживеам 5 или повеке оргазми во еден час секс... можеби тоа се должи на мегусебната комуникација која мислам дека е пресудна кога е оргазмот, па и сексот во прашање. Пробајте да разговарате со партнерот, не срамете се да ги кажете и своите најинтимни и можеби од ваш аспект и најсрамни тајни, можеби тоа се и негови желби, одлучете што ви се допаѓа на двајцата и тргнете на рајскиот пат на илјадници оргазми. :rofl: