1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    Ако глумиш оргазми и глумиш дека ти е убаво не е негова вина што ти не си задоволена, како би знаел тој дека не ти е добро? Можеби не гледа само тој да се задоволи туку не знае дека не те задоволува тебе.. не можеш да чекаш секогаш на него.. не мора да му кажеш ако ти е срам или ако мислиш дека ќе го повредиш.. покажи му, продолжи ја предиграта малку, намести се да ти е удобно тебе, превземи ја ти контролата.. а можеш и да се допираш самата или пак симни ја неговата рака да ти го стимулира клиторисот..
    А тоа за втора партија.. не може секој секогаш.. направете подолга пауза.. некогаш и на мажите им треба подолга предигра за да оживеат по втор пат :lol:

2. my.name.is-love

my.name.is-love Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Мислам дека проблемот лежи во тоа што не си доволно опуштена. Размисли дали тоа е поради однесувањето на твојот дечко или поради тебе. Можеби едноставно нема доволно хемија мегу вас...
    Мислам дека треба да разговараш со него за овој проблем, во секој случај не е убаво само едната страна секогаш да биде задоволена.

3. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    Штом го боли повлекувањето на кожичката не би било лошо да посети уролог, бидејќи е можно да има залепување на кожичкта за глансот на пенисот, а тоа е потенцијално поле за развој на бактерии :|

Од таа причина што не се отвара во целост глансот на пенисот намалена е сензибилноста.

4. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    година и пол сум сексуално активна и еве признавам во изминатиов период не бев доволно опуштена ноо сега сум значи максимално но неможам да свршам а се трудиме и двајцата .... ке дојдам до крај и само да бидне ете неможе не иде...а сексот ми е феноменален ...но..еве ова ме мачи но не се откажувам ке се трудам до крај :)

5. my.name.is-love

my.name.is-love Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    И јас го имам истиот проблем, многу тешко доаѓам до оргазам, а кога ке се случи тоа, се случува или додека се самозадоволувам или ако сама се допирам за време на сексот, многу ретко при орален секс...
    Сум била и опуштена и неопуштена...

6. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    јас сепак си викам со времето си иде све..па се надевам дека со тек на време ке биде полесно , секако со искуство, па си се тешам ххххаха симислам јас дане сум дефектна затоа што партнерот ми е одличен се труди да ме задоволи цело време а и го бива во сексот признавам богами ме има научено што сакам како сакам - како дишам ме знае :) :) ме мачи што и покрај тоа што ми е све убаво неможам да свршам :( :(

На my.name.is-love му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    126.445
    колку повејке мислиш на тоа да свршам да,свршам толку помала е веројатноста,опуштисе и уживај и не мисли на тоа

8. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Читам и не ми се верува, мене проблемот е што многу бргу свршувам (не вагинално туку клиторично зошто многу често јас сум горе) и се нервирам, би сакала повеќе време да уживам така зошто после првиот оргазам онака ми опаѓа желбата за понатаму... :envy:

9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773

оф оф ..секој со своите маки ;(

10. Depresija

Depresija Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Kako naj lesno svrsuvate...

Vo posledno vreme koga imam odnosi ne mozam da svrsam...sto e rabota ke mi kaze li nekoj mu se ima li deseno ova?

11. CryBaby

CryBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Kako naj lesno svrsuvate...

си го најдов лекот :) ми се смачи од глумење. со бившиот со кој одев 4год, не успевав. нз зашто. и после година апстиненција со сегашниот исто имав проблем. ми се имаше случено да ми здосади целиот чин. ама затоа пак од некни :) прво масажа за опуштање и после me on top. Па си диктирам темпо како што ми одговара ;)

12. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Па немој да бидеш често одозгоре. А тоа дека брзо свршуваш значи само дека дечко ти те полудува. Тоа е супер, верувај :)

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Се почесто свршува многу брзо .. ме нервира, таман ме загреал тој вика уште малку и готов сум :lol:
    Е тогаш ми доаѓа да го треснам. Не велам дека не се труди колку што може подолго да издржи но некогаш за 2 мин знае да сврши, а особено кога не смеимале односи неколку денови.
    Дајте некој совет, како да издржи подолго :?:

На DENKO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nova23

nova23 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    не ми е јасно што може да биде причината за брзо свршување кај машкото, премногу возбуда или нешто сосема спротивно.. :) што мислите?

15. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    ова и не е моја најака област но ке се обидам.....вака најчесто ние машките имаме пребрз оргазам поради тоа што имаме премногу возбуда или пак сме премногу под стрест, али најчесто се случува кога сме премногу возбудени, како да се избегни тоа најпрво сменете поза малку :lol: потоа можите да продолжите со предигра па потоа повторно нова поза итн знаете да не должам многу :tmi: немојте кога ќе започнете само во една поза да бидете менувајте имајте предигра тоа малку ќе не опушти и ќе можеме подолго време да издржиме бидеќи некои пози се подобри за стигнување до оргазам, други го одложуваат.

16. decko31

decko31 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    има мн причини за претвремено свршување
    1 не искусен
    2 премногу опседнат со мислите ако често мисли на секс
    има мој другари кој шо ги познавам едвај 3 или 4 мин да издржат еден другар имам штом го стави дватри пати ке турне и свршува јас би ви рекол да поработите малку на тоа и сами да си одкриете како би ви бил сексот подолг

поздр

17. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    ako sakate pobavno dobivanje na orgazam odnosno seksot da vi trae podolgo mozete prvo da zapocnete so predigra pa potoa da imate seks

18. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    :lol: :lol: :lol:

На DENKO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Апсолутно разбирлива е фрустрацијата бидејќи никој не сака да му биде зезнат тој акт и тие моменти.
    И факт е дека машкиот проблем со предвремено свршување е голем проблем за многу двојки, но биолошки, сексот е наменет за продолжување на родот, а во оваа слика женскиот оргазм нема никаква улога.
    Целиот процес се врти околу оплодување и што побрза испорака на семената течност.
    Значи природата ги изградила машките да функционираат така. Ова ништо ново, само во случај некој да ги хејта машките како неспособни и вакви и онакви.

Друг фактор е стресот. Напнатост околу тоа каков ќе ти биде перформансот може да резултира дури и со неможност да се постигне ерекција во екстремни случаеви. Сум слушал хорор приказни да да...

Нормална човечка реакција при екстремен стрес/страв/напнатост е телото да испушта течности. Исто како што некој може да се помоча од страв, така машките од многу напнатост, возбуда, страв што ти знам таму, свршуваат. Научниците и оваа теорија не ја отфрлаат како можна.

Нема многу простор за лично чувство на неодоливост тука, бидејќи како што напоменав, природата така ги изградила. Тие се реакциите. :!:

Има решение за таквите случаеви и ова е нешто што слободно можете да му го кажете на партнерот во разговор, не непосредно пред сексот, или макар и во некоја загревачка фаза.

Можете да му кажете миличко, а што мислиш ти фино лепо да се испразниш дома, едно 15-20 минути пред да се видиме? Може да му биде смешно малку или чудно, но ако баш се навреди посочете му го рекордното време од 107 секунди колку што спринтал последниот пат, и X пати претходно.

Точно, секој сака да ужива во сексот, да го изолира од стресови, ама барем според мене, човек што десетици пати го испушта вентилот во рок од неполни 3 минути баш и не му е гајле како се чувствува партнерката. Е сега факт е дека тоа првото свршување е на некој начин најслатко, пун си ко брод и целата насобрана енергија и иде едно големо ББУУУММММ ама партнерката после што треба да прави? Да зјапа во таванот?

Еве една револуционерна мисла за голем дел од вас, жените: ПРЕВЗЕМЕТЕ ЈА ИНИЦИЈАТИВАТА ОКОЛУ СОПСТВЕНИОТ ОРГАЗАМ.

Ако ти се буни дека после мануелниот анлоудинг нема да може да се рестартира, тогаш имаш single shot дечко, можеби послабо либидо, можеби толку го возбудуваш, можеби за него целиот акт е колку за празнење, па по ѓаволите со другото....

Отворив нечии очиња?

Ајтт

На Ramante и DENKO им се допаѓа ова.
  20. lovely-jublee

lovely-jublee Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    Дали е возможно во една партија женското да доживее оргазам 10 пати? :?: