И кај мене е исто но нема да се откажам ќе пробувам што можам повеќе да се опуштам...секако во никој случај не ни е лош сексот фала му на бога затоа не губам надеж дека за брзо ке се среди овој проблем ...нели надежта последна умира сега во план ми е нареден пат да пробаме со бавно темпо на начин на кој мене ке ми одговара се надевам тоа ке помогне..
како може да се дознае, кога девојката добива оргазам??? Дали има некаква течност како кај машките???
па не толку како кај машките ама има, ке дознаеш бидејки ке откриеш ново чувството кое што до сега не си го осетила
ајјј добро е, имало чаре))) некои жени се полесни, а некои се потешки на тоа... и јас спаѓам во тие што се себе-откриваат. Но и кога ќе погледнам назад, мислам дека и на партнерите не им беше баш гајле, па ги лажев дека сум дожиевеала оргазам зошто не сакав ни јас да се осеќам нешто помалку од другите жени. Мислам дека секс како секс не е толку важен, колку што е врската што се создава преку љубовта. Мило ми е што ти alice си била трпелива, а и партнерот имал разбирање Ќе земам пример од тебе!
Па секако дека има разбирање...знае дека ми е прв и дека ми е тешко да го доживеам тој оргазам , се труди и тој секогаш за мене, често ме задоволува и орално затоа што тогаш можам да свршам....мислам доволен е и краток одговор - секако дека ке има разбирање и ке се труди заедно со мене колку што е потребно затоа што знам дека ме сака едноставно сексот со мене го обожава, значи ужива и тој максимално, не гледам причина тоа да го фрустрира
Со дечко ми до сега имавме неколку пати секс откако ме скина, и се дешаваа у рок од 2 месеца.. Веќе не осеќам болка ама уште не ми е убаво. И на тоа гледав дека е нормално, со оглед на тоа дека ми е прв, дека и јас сум му него прва, се до моментот кога правев муабет со едни другарки и они ми кажаа дека многу брзо после првиот пат им било убаво.. И дека и за брзо време доживувале оргазми. И после тоа стварно се напнав, зашто не ми е? Колку често треба да имаме за да ми биде? А и да, они не користат кондом, зашто со кондом воопшто не било убаво. А јас би умрела од страв ако не користам кондом. Секако дечко ми е внимателен и се труди, сме пробале 2-3 пози, меѓу кои таа кај што сум јас горе и ништо. Јас мислам дека можеби можам малце повеќе да се опуштам за време на сексот, и дека се ова е индивидуална работа, ама па сепак, сакам да ми биде убаво! Ваше искуство/совет?
Неможеш да се споредуваш со другите, кај секого е различно. И тоа нека не ти биде во памет, опушти се и не се оптеретувај дали ќе доживееш оргазам или не. Тоа ќе си дојде, треба да се опуштиш и ќе ти биде убаво ќе видиш. И да без кондом е поубаво ама јас те советувам да користите зашти заради бактерии и инфекции. И со кондом е убаво, ќе се навикнеш со текот на времето. И поарно така одколку не дај боже да се случи нешто, да се згреши работата па после бремена да останеш. Оти било поубаво со кондом. Пффф. Има време и затоа. Значи совет само опушти се. Пробајте со тивка музика, светло изгасено, може и некоја чашка винце да се опуштиш ама не да бидеш пијана.
lelel i jas imam problem ,,nekako ne sum zadovolna nikoas a za toa orgazmot .....skoro nikogas go nema zas pred da go doziveam coekot moj si zavrsil rabota i jas na napola ... ama ok si e seksot sepak e dobar ,,,
Па јас мислев дека сум доволно опуштена ама изгледа не сум.. А со изгасено светло секогаш сме. Е сеа тивка музика и винце.. Ке пробам така следен пат. Ке видиме, пробувам да не се замарам, па се надевам ке има ефект. Фала
Секогаш кога сакам да доживеам вагинален оргазам има чуство како да ми се моча (дали е нормално тоа), и никогаш не сум го доживеала само од таа причина бидејки се плашам да одам до крај.... Некој да ми објасни?
Па девојки откако ја испративме старата и дочекавме новата година, пофалете се доживеавте ли оргазам во текон на преминот од една во друга година, не мислам баш точно во 12 туку на таа новогодишна нок. Без разликаа на кој начин сте го доживеале орално, преку петинг, или секс,пофалете се и споделете го тоа со нас да видиме колку нашите феминки биле активни таа нок.
Ден пред новогодишната вечер ДА , но на баш таа вечер добив па ништо...иако си спиевме заедно така романтично само на допири прегратки многу беше убаво Пред некое време тука на форумов се жалев поради оргазмите но сега морам да се пофалам дека свршив скоро во сите "рунди" Срекна сум и си го сакам многу сонцето мое, заедничкиот труд ни се исплатиии